جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای تعادل اکسیدانت-پرواکسیدانت

معراج مژده، مقصود پیری، محمد علی آذربایجانی،
جلد ۲۹، شماره ۹ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: دیابت با توسعه عوارض ثانویه در اندام‌های مختلف به ویژه آتروفی عضلات اسکلتی همراه است. هدف از انجام این تحقیق، تعیین تاثیر تمرین هوازی و عصاره گیاه خارخاسک بر نشانگرهای آتروفی عضلانی و تعادل اکسیدانت-پرواکسیدان در عضله تند انقباض باز کننده طویل انگشتان پای موش‌های صحرایی دیابتی نوع ۲بود.  
روش کار: در این مطالعه تجربی، ۴۲ سر موش صحرایی نر ویستار دو ماهه از نژاد ویستار (میانگین وزن ۲۰±۱۸۰ گرم) به طور تصادفی در ۷ گروه قرار گرفتند. به منظور القاء آتروفی عضلانی، دگزامتازون (۷۵۰میکروگرم بر کیلوگرم در روز) به صورت داخل صفاقی به موش­های صحرایی تزریق شد. موش­های صحرایی با استفاده از تزریق درون صفاقی نیکوتین آمید-استرپتوزوتوسین، دیابتی شدند. موش­های صحرایی در گروه­های مکمل، عصاره هیدروالکلی گیاه خارخاسک با دوزهای ۵ و ۱۰میلی­گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز به روش گاواژ دریافت کردند. تمرین هوازی روی تردمیل با سرعت ۲۳متر در دقیقه،۳۰ دقیقه در روز، ۵ روز در هفته و به مدت هشت هفته اجرا گردید.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که تمرین هوازی، عصاره خارخاسک و مداخله ترکیبی عصاره خارخاسک با تمرین هوازی منجر به کاهش معنی­دار بیان ژن‌های Atrogin-۱ ، MURF-۱ و MiR-۲۹b (۰۰۱/۰p=) و افزایش معنی­دار سطوح متیل گوانین و تعادل اکسیدانت-پرواکسیدانت (PAB) در موش های صحرایی دیابتی شد(۰۰۱/۰p=).
نتیجه‌گیری: تمرین هوازی، عصاره گیاه خارخاسک و مداخله ترکیبی تمرین هوازی و عصاره گیاه خارخاسک احتمالاً می‌تواند در درمان آتروفی عضلانی ناشی از دیابت نوع ۲ اثرگذار باشد و مداخله دوز کمتر این عصاره گیاهی می‌تواند نتایج بهتری به همراه داشته باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb