۱ نتیجه برای تعادل اکسیدانت-پرواکسیدانت
معراج مژده، مقصود پیری، محمد علی آذربایجانی،
جلد ۲۹، شماره ۹ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: دیابت با توسعه عوارض ثانویه در اندامهای مختلف به ویژه آتروفی عضلات اسکلتی همراه است. هدف از انجام این تحقیق، تعیین تاثیر تمرین هوازی و عصاره گیاه خارخاسک بر نشانگرهای آتروفی عضلانی و تعادل اکسیدانت-پرواکسیدان در عضله تند انقباض باز کننده طویل انگشتان پای موشهای صحرایی دیابتی نوع ۲بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی، ۴۲ سر موش صحرایی نر ویستار دو ماهه از نژاد ویستار (میانگین وزن ۲۰±۱۸۰ گرم) به طور تصادفی در ۷ گروه قرار گرفتند. به منظور القاء آتروفی عضلانی، دگزامتازون (۷۵۰میکروگرم بر کیلوگرم در روز) به صورت داخل صفاقی به موشهای صحرایی تزریق شد. موشهای صحرایی با استفاده از تزریق درون صفاقی نیکوتین آمید-استرپتوزوتوسین، دیابتی شدند. موشهای صحرایی در گروههای مکمل، عصاره هیدروالکلی گیاه خارخاسک با دوزهای ۵ و ۱۰میلیگرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز به روش گاواژ دریافت کردند. تمرین هوازی روی تردمیل با سرعت ۲۳متر در دقیقه،۳۰ دقیقه در روز، ۵ روز در هفته و به مدت هشت هفته اجرا گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که تمرین هوازی، عصاره خارخاسک و مداخله ترکیبی عصاره خارخاسک با تمرین هوازی منجر به کاهش معنیدار بیان ژنهای Atrogin-۱ ، MURF-۱ و MiR-۲۹b (۰۰۱/۰p=) و افزایش معنیدار سطوح متیل گوانین و تعادل اکسیدانت-پرواکسیدانت (PAB) در موش های صحرایی دیابتی شد(۰۰۱/۰p=).
نتیجهگیری: تمرین هوازی، عصاره گیاه خارخاسک و مداخله ترکیبی تمرین هوازی و عصاره گیاه خارخاسک احتمالاً میتواند در درمان آتروفی عضلانی ناشی از دیابت نوع ۲ اثرگذار باشد و مداخله دوز کمتر این عصاره گیاهی میتواند نتایج بهتری به همراه داشته باشد.