جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای تضاعف توالی داخلی

دکتر فرهاد ذاکر، محمد حسین محمدی، دکتر احمد کاظمی، معصومه بخشایش،
جلد ۱۵، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده

    زمینه و هدف: اساس مولکولی لوسمی میلوئیدی حاد  Awte Myeloid Leukemia AML))، موتاسیون در ژن‌های تنظیم‌کننده تکثیر و تمایز سلولی می‌باشد .جهش در ژن گیرنده تیروزین کینازی FLT۳ از شایعترین جهش‌های ایجادشده در AML می‌باشد که موجب تکثیر و بقاء غیرطبیعی سلول‌های لوکمیک می‌شود. وجود جهش تضاعف توالی داخلی ITD (Internal Tandem duplication) و همچنین جهش نقطه‌ای D۸۳۵ ژنFLT۳ یک پیش‌اگهی بد را به همراه دارند. هدف از این مطالعه تشخیص و تعیین فرکانس این جهش‌ها در بیماران مبتلا به AML بود.

روش بررسی: ۱۰۱ بیمار مبتلا به AML با روش مشاهده‌ای- توصیفی از نظر جهش ITD در اگزون ۱۱ و ۱۲ و اینترون ۱۱و جهش نقطه‌ای D۸۳۵ در اگزون۲۰ ژن  گیرنده FLT۳ با استفاده از تکنیک PCR (Polymerase chain reaction) مورد مطالعه قرار گرفتند. جهش ITD بعد از حرکت باند حاصل از PCR ژن گیرنده FLT۳ روی ژل آکریلامید ۸% ، و مقایسه با مارکر بر روی این ژن مشخص گردید. در مورد جهش نقطه‌ای D۸۳۵، بعد از PCR‌ روی ‌DNA ژنومیک این بیماران، محصولات به دست آمده با استفاده از آنزیم محدودالاثر ECORV و تکنیک RFLP (Restriction Fragment Length Polymorphism) مورد مطالعه قرار گرفتند.

یافته‌ها: جهش ITD در ۱۸% مبتلایان به AML مورد مطالعه، مشاهده گردید که برای زیرگروه‌های مختلف طبقه‌بندی FAB این نتایج متفاوت بود. ۶% هم ، جهش نقطه‌ای D۸۳۵ داشتند که توزیع آن‌ها در زیرگروه‌های مختلف FAB یکسان نبود.

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که جهش‌های ژن گیرنده FLT ۳، درصد قابل توجهی از بیماران مبتلا به لوسمی میلوئیدی حاد را شامل می‌شود که می‌توان با تشخیص مولکولی این جهش‌ها قبل از شروع درمان، در مورد پروتکل درمانی صحیح تصمیم گرفت.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb