جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای تدوین بسته آموزشی

فرشته اربابی، دکتر مجید ضرغام حاجبی، رامین تبرائی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر باهدف تدوین بسته آموزشی تسهیل و ارتقا تحول اجتماعی کودک در خانواده­های تک‌فرزندی بر اساس نظریه اریکسون انجام شد.
روش ­کار: این پژوهش به‌صورت کیفی و از نوع تحلیل مضمون بود. جامعه آماری شامل منابع مکتوب ازجمله کتاب‌های علمی نظریه‌های رشد به‌ویژه نظریه اریکسون، پایگاه‌های علمی معتبر خارجی و داخلی و سایر منابع مکتوب بود که طی ۱۵ سال اخیر به بحث نظریه رشد اریکسون پرداخته­اند. برای انتخاب نمونه از روش نمونه‌گیری هدفمند استفاده شد. پس از جمع‌آوری منابع مرتبط، بلافاصله محتوای آن منابع به روش براون و کلارک (۲۰۰۶) تحلیل شد به‌منظور دستیابی به فهم محتواها، از رویکرد قیاسی (کل به جزء) و استقرائی (جزء به کل) به‌طور هم‌زمان استفاده‌شده است مضامینی که می‌توانستندد معرف بخش‌هایی از متن (معمولاً یک یا چند جمله) باشند، تعیین و ثبت شدند، به‌این‌ترتیب، عمل لیست کردن و خوشه‌بندی مقوله­ها (تم‌های اصلی و فرعی) صورت گرفت؛ به‌طوری‌که برای هریک از متون یک جدول خلاصه‌سازی شده، تشکیل‌شد.
یافته ها:  داده­ها با استفاده از روش براون و کلارک (۲۰۰۶) تحلیل شدند. محتوای بسته­ی آموزشی شامل پرورش امید، اراده و هدف به‌منظور «تسهیل و ارتقا تحول اجتماعی کودکان»  در قالب ۸ جلسه آموزشی تدوین شد. جلسات آموزشی به مدت ۸ جلسه (جلسه اول تا سوم: راهنمای عملی پرورش امید در کودکان پیش‌دبستانی، جلسه چهارم تا ششم: راهنمای عملی پرورش اراده در کودکان پیش‌دبستانی، جلسه هفتم و هشتم: راهنمای عملی پرورش هدف در کودکان پیش‌دبستانی)، هفته‌ای یک‌بار و هر جلسه دو ساعت، ویژه مادران باهدف «تسهیل و ارتقا تحول اجتماعی کودکان» ارائه شد تا کودکان به نیرومندهای بنیادی امید، اراده، هدفمندی و در نهایت شایستگی که همراه با رشد اجتماعی است، برسند.
نتیجه ­گیری: می­توان گفت که والدین به‌عنوان اولین عامل اجتماعی کردن کودکان خود نقش مهمی در رشد و تحول روان‌شناختی و اجتماعی آنان ایفا می­کنند و شیوه رفتار آن‌ها به‌طور عمده‌ای می‌تواند بر ارضاء یا بازداری نیازهای روان‌شناختی مؤثر باشد. کودکان نیاز به مسئولیت دارند و بایستی کارهای مختلف به آن‌ها واگذار شود تا از سقوط آن‌ها به درماندگی آموخته‌شده جلوگیری شود کودکان به انسجام و هماهنگی والدین نیاز دارند کودکان نیاز به تعلیم و تربیت دارند و این فقط مدرسه و جامعه نیست که در این مهم نقش بازی می­کند بلکه والدین هم باید فعالانه در آموزش کودک مشارکت کنند. کودکان نیاز دارند که والدین تشویقشان کنند، نیاز به ارتباط با دیگران و همچنین نیاز به داشتن فرصت‌هایی برای رشد همه‌جانبه دارند؛ و رشد بهنجار اجتماعی و شناختی و نیز شکوفایی شخصیت بهنجار کودک تحت تأثیر شرایط و زمینه‌ای است که در آن پرورش می‌یابد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb