جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بیوانفورماتیک

زرین مینوچهر، دکتر بهرام گلیایی،
جلد ۱۰، شماره ۳۵ - ( ۹-۱۳۸۲ )
چکیده

به منظور بررسی تمایل اسیدهای آمینه مجاور(دوتایی) در ساختمانهای دوم از نوع مارپیچ آلفا، مکانهای مورد مطالعه در مارپیچ آلفا بدین شکل انتخاب شدند: C’، Ccap، C۱، C۲، C۳، C۴، M، N۴، N۳، N۲، N۱، Ncap، N’. در این مکانها توالی‌های دوتایی مورد بررسی عبارت بودند از: M۱M۲، N۳N۴، N۲N۳، N۱N۲، Ncap N۱، N’Ncap، CcapC’، C۱Ccap، C۲C۱، C۳C۲، C۴C۳. M۲M۳. ترجیح قرار گرفتن هر اسید آمینه در هر جایگاه مارپیچ آلفا و ترجیح قرار گرفتن ۴۰۰ توالی دوتایی در جایگاههای دوتایی مختلف مارپیچ آلفا محاسبه و مقایسه شد. بدین منظور یک بانک اطلاعاتی از مارپیچ آلفا با ۳۷۰۵ مارپیچ طراحی شد و مورد استفاده قرار گرفت. در این بانک مارپیچها حداقل دارای ۷ اسید آمینه بوده و از مجموعه ۶۹۶ پروتئین با تشابه کمتر از ۲۵% تشکیل شده بودند. Single Local Propensity(SLP) برای همه ۲۰ اسید آمینه در جایگاههای مختلف مارپیچ آلفا محاسبه گردید. علاوه بر این Observed Doublet Local Propensity(DLPo) که براساس تکرار اسیدهای آمینه دوتایی استوار است و Expected Doublet Local Propensity(DLPe) که بطور مستقیم از روی SLP اندازه‌گیری می شود نیز محاسبه شد. هر گاه ترجیح قرار گرفتن یک جفت اسید آمینه معین در جایگاه دوتایی خاص از مارپیچ آلفا DLPo بیش از ترجیح محاسبه شده توسط حاصل ضرب جایگاههای تکی در مارپیچ آلفا DLPe باشد یا به عبارت دیگر در صورتی که DLPo>>DLPe باشد، این مسئله تمایل ۲ اسید آمینه خاص را در مجاورت با یکدیگر در آن جایگاه از مارپیچ آلفا نشان می‌دهد. نتایج حاصل نشان داد که توالیهای دوتایی که در آنها DLPo>>DLPe می‌باشد عبارتند از: Met-Thr در مکان N’Ncap، Glu-Pro در مکان NcapN۱، Pro-Arg در مکان N۱N۲، Lys-His در مکان C۲C۱، Thr-Gly در مکان C۱Ccap و در نهایت Gln-Pro در مکان CcapC’. علاوه بر این، اسید آمینه Gly در مکان Ccap با تمایل زیادی همراه اسید آمینه‌های هیدروفوب در مکان C’ مشاهده می‌شود. بررسی تمایل مجاورت اسیدهای آمینه در مارپیچهای آلفا، می‌تواند در طراحی مارپیچهای آلفای جدید موجود در پروتئینها و ایجاد تغییرات مورد نظر در مارپیچهای آلفا مورد استفاده قرار گیرد. 

       


زهرا شاکران، مختار نصرتی، زینب شاکران،
جلد ۲۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: عفونت ناشی از ویروس هپاتیت سی یکی از معضلات مهم پیش روی سلامت عمومی ویکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. بنابراین اخیرا پژوهشهای زیادی با هدف معرفی ترکیبات جدید و موثر ضد هپاتیت سی بویژه ترکیبات گیاهی انجام شده است. هدف از پژوهش حاضر غربالگری بیوانفورماتیکی مهارکننده(های) پروتئاز ویروس هپاتیت سی از دو گیاه دارویی Cornus officinalis و Syzygium aromaticum میباشد.
روش کار: ابتدا ساختار سه بعدی پروتئاز ویروس هپاتیت سی و ترکیبات غالب گیاهان مذکور به ترتیب از پایگاه داده‌های پروتئین وPubchem  دریافت شد. سپس خصوصیات فیزیکوشیمیایی ترکیبات گیاهی و پتانسیل سمیت سلولی و جهش زایی آنها با استفاده از نرم افزارهایSwiss ADME  و Toxtree پیش‌بینی شد. در نهایت ترکیبات گیاهی و پروتئاز هپاتیت سی در بررسی داکینگ مولکولی با استفاده از نرم افزار iGemdock ۲,۱ مورد مطالعه قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ترکیبات مورد بررسی فاقد پتانسیل جهش‌زایی و سمیت سلولی هستند. نتایج بدست آمده حاکی از برهمکنشهای قوی و مناسب ترکیبات مورد مطالعه با آنزیم NS۳/۴A خصوصا در ناحیهی مسئول فعالیت پروتئازی است. افزون بر این مشخص شد که ۱,۲,۶-Trigalloylglucose،Hyperoside، Isoquercitrin، Rhamnetin، Ursolic acid  و Methyl salicylate برهمکنشهای قوی‌تری را با اسیدآمینه‌های کلیدی جایگاه فعال آنزیم ایجاد میکنند.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج حاصل شده میتوان نتیجه گرفت که ترکیبات گیاهی مورد بررسی میتوانند به عنوان نامزدهای مناسبی جهت بررسیهای  برون و درون تنی به منظور دستیابی به ترکیبات ضد هپاتیت سی مورد ارزیابی قرار گیرند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb