جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای بیماری قلبی عروقی

پروین میرمیران، لیلا آزادبخت، احمد اسماعیل‌زاده، گلبن سهراب، دکتر فریدون عزیزی،
جلد ۱۰، شماره ۳۷ - ( ۱۲-۱۳۸۲ )
چکیده

بیماریهای قلبی ـ عروقی همچنان یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی در کشور ما محسوب می‌شود. مطالعات زیادی به بررسی عوامل خطر این بیماری پرداخته‌اند که تعدادی از آنها رابطه عوامل مختلف تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای را با این بیماری بیان کرده‌اند. هدف از این بررسی تعیین شاخصهای پیش‌بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد ساکن منطقه ۱۳ تهران بوده است. از بین افراد مورد بررسی در مطالعه قند و لیپید تهران، دریافتهای غذایی افراد به روش ۲ روز یادآمد بطور تصادفی ارزیابی و ثبت گردید. پس از حذف افراد کم گزارش‌ده و بیش‌گزارش‌ده، ۴۸۶ فرد بزرگسال بالای ۲۰ سال در مطالعه باقی ماندند. در این افراد اطلاعات مربوط به تن‌سنجی (قد و وزن) و مصرف دخانیات، سطح تحصیلات، فشار خون و سطح چربیهای خون جمع‌آوری شد و جهت تعیین عوامل خطر بیماری قلبی ـ عروقی از مدل رگرسیون خطی و روش گام به گام استفاده گردید. براساس نتایج به دست آمده BMI ( Body mass Index ) و WHR ( Wast to hip Ratio ) با افزایش سن در زنان افزایش یافته بود(به ترتیب ۰۱/۰ P< و ۰۵/۰ P< ). توزیع افراد در گروههای مختلف سنی از نظر سیگار کشیدن و سطح تحصیلات متفاوت بود. نتایج حاصل از مدل رگرسیون خطی ارتباط قوی و مثبتی را بین BMI و کربوهیدرات مصرفی با تری‌گلیسرید(به ترتیب ۰۵/۰ P< ، ۶= β و ۰۵/۰ P< ، ۴/۲= β ) همچنین ارتباط قوی و مثبتی را بین وزن و سن و کلسترول مصرفی با LDL (۰۵/۰ P< ، ۱/۱= β و ۰۵/۰ P< ، ۶/۱= β و ۰۱/۰ P< ، ۷/۰= β ) نشان داد. در این مطالعه مشاهده شد که تعدادی از عوامل تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای با بعضی از عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی در جامعه مورد بررسی، در ارتباط هستند که توجه به این عوامل جهت پیشگیری و کاهش بروز بیماریهای ذکر شده از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد.


مسعود دینداری پاریزی،
جلد ۲۹، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: این مطالعه به بررسی اثر التهاب در استئوآرتریت القاشده باMIA  برعمکرد فیزیولوزیکی قلبی عروقی در موش صحرایی نر با دو فرضیه تایید استئوارتریت و دوز موثر عصاره تزریقی و خوراکی شقایق وحشی و اثرقلبی عروقی دوز موثرعصاره تزریقی شقایق وحشی می­پردازد.
روش کار: داده­ها به کمک نرم افزار  SPSSو با استفاده از آزمون Independent T-test  برای بررسی تفاوت­های بین گروه­ها و آزمون Paired sample T-test برای بررسی تفاوت­های بین مراحل مختلف یک گروه با در نظر گرفتن p<۰,۰۵ به عنوان سطح معنی­داری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: استئوآرتریت (OA)، شایع ترین بیماری مفصلی بزرگسالان در سرتاسر جهان می­باشد و استئوآرتریت زانو، شایعترین نوع آن است. شایعترین علامت استئوآرتریت، درد مفصل است. استئوآرتریت یک اختلال دژنراتیو شایع غضروف مفصل، است همراه با تغییرات هیپرتروفیک در استخوان ساب کندرال، که باعث التهاب بافت­های اطراف می­گردد.
نتیجه‌گیری: مطالعات نشان داده­اند که التهاب سیستمیک و مزمن می­توانند خطر ابتلا به بیماری­های قلبی عروقی را افزایش دهد. از آنجایی که التهاب سینوویال در ایجاد مراحل اولیه OA نقش دارد، بنابراین از عوارض جانبی OA، بروز CVD می­باشد. OA باعلائم درد خفیف تا متوسط همراه است وخط اول درمان این بیماری استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند سلکوکسیب می­باشد. با این حال، عوارض جانبی خطرناک NSAIDs در بروز بیماری قلبی عروقی دراین افراد، استفاده طولانی مدت از NSAIDs­ها را محدود می­کند. به کار بردن روش­های جایگزین از جمله استفاده از گیاهان دارویی می­تواند باعث پیشگیری از عوارض جانبی ناشی از آن گردد. از جمله این گیاهان شقایق وحشی  با نام علمی (Papaver rhoeas L.) می­باشد که خاصیت ضدالتهابی دارد و در گرفتگی­های عروفی موثر می­باشد.
 
تکتم اربابیان، رضا رضایی شیرازی، امین فرزانه حصاری، حبیب اصغرپور،
جلد ۲۹، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر، پیش­بینی  ارتباط بین فعالیت بدنی و برخی از شاخص­های چاقی جدید و سنتی در زنان مبتلا به بیماری قلبی عروقی و تعیین قدرت این شاخص­ها در تشخیص بیماری­های قلبی عروقی بود.
روش کار: در این مطالعه همبستگی-توصیفی، تعداد ۳۳۴ زن مبتلا به بیماری قلبی عروقی (میانسال: ۱۸۹ نفر، سالمند: ۱۴۵ نفر) مراجعه کننده به مرکز قلب مشهد ، و به روش نمونه­گیری در دسترس شرکت کردند. سطح فعالیت بدنی با ﭘﺮﺳﺶﻧﺎﻣﻪﻱ ﺑﻴﻦﺍﻟﻤﻠﻠﻲ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺑﺪﻧﻲ ارزیابی شد. شاخص شکل و گردی بدن، توده بدن ، محیط کمر، نسبت دور کمر به باسن و درصد توده چربی اندازه‌گیری شد. برای بررسی اختلاف متغیرها بین دو گروه میانسال و سالمند از آزمون تی مستقل، تعیین همبستگی بین شاخص­های آنتروپومتری از ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و برای اندازه­گیری قدرت پیشگویی و تعیین نقاط برش شاخص‌ها از منحنیROC  استفاده شد.
یافته ­ها: در هر دو گروه میانسال و سالمند شاخص گردی بدن ارتباط مثبت با دور کمر، شاخص توده بدنی، نسبت کمر به ران و توده چربی و با سطح فعالیت بدنی رابطه منفی داشت. در بیماران میانسال شاخص گردی بدن و در بیماران سالمند دور کمر دارای بیشترین سطح منحنی بودند. نقاط برش برای گردی بدن، شکل بدن و سطح فعالیت بدنی در گروه میانسال به ترتیب ۴۱/۵، ۰۸۳/۰، ۱/۹۸۴ و در گروه سالمند به ترتیب ۸/۵، ۰۸۶/۰ و ۷/۷۸۹ بود.
نتیجه‌گیری: شاخص گردی بدن و دور کمر در پیشگویی احتمال وجود بیماری­های قلبی عروقی در زنان بیمار میانسال و سالمند شاخص­های بهتری می­باشند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb