جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بیماری التهابی لگن

زهرا مهربان، لیلا علیزاده، نور امیرمظفری،
جلد ۲۱، شماره ۱۲۷ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

 

زمینه و هدف : بیماریهای التهابی لگن((Pelvic inflammatory disease (PID ، یکی از  شایعترین عفونت ها در بین زنان در سنین باروری است که با عوارض عمده ای نظیر ناباروری، بارداری نابجا و درد مزمن لگنی همراه است. علاوه بر این، درمان PID حاد و عوارض ناشی از آن، هزینه و مراقبت های بهداشتی قابل توجهی را به دنبال دارد. از این رو شناخت علل میکروبیولوژیکی بیماری، نقش بنیادی در پیشگیری و درمان عوارض ناشی از آن خواهد داشت.

 

روش کار : این مطالعه مروری سیستماتیک بر بیش از ۲۵۸۰ مقاله معتبر علمی موجود در زمینه اتیولوژی بیماری های التهابی لگن می باشد که تا سال ۲۰۱۲ منتشر شده اند.

 

یافته‌ها: در اکثر موارد علل PID، پلی میکروبیال بوده و از بین میکروارگانیسم های منتقل شونده از راه تماس جنسی، نایسریا گنوره آ و کلامیدیا تراکوماتیس از شیوع بیشتری برخوردار می باشند. اخیراً مایکوپلاسماهای ژنیتال به عنوان یکی از علل PID حاد شناخته شده است و همچنین رژیم درمانی جهت PID حاد باید طیف گسترده ای از داروهای موثر بر علیه این میکروارگانیسم ها باشد.

 نتیجه‌گیری: تعیین عوامل خطر و توجه به علائم بالینی افراد، نقش بسیار مهمی در تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماریهای التهابی لگن و در نتیجه کاهش عوارض و ناتوانی آنان خواهد داشت 
سهیلا امینی مقدم، نسترن ابوالقاسم، اندیشه مقصودنیا،
جلد ۲۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

سرویسیت به التهاب سرویکس گفته می‌شود که می‌تواند به علل عفونی یا غیرعفونی و به شکل حاد یا مزمن بروز پیدا کند. عفونت سرویکس می‌تواند به صورت بالارونده موجب بیماری‌های التهابی لگن و یا اندومتریت شود و از این جهت تشخیص و درمان آن اهمیت پیدا می‌کند. بیماری‌التهابی لگن به عفونت حاد یا تحت حاد ساختمان‌های ناحیه تناسلی فوقانی زنان اطلاق می‌شود. این مقاله به مرور سرویسیت حاد و مزمن و علل و درمان آن و نیز عفونت دستگاه تناسلی فوقانی زنان و بیان علل و درمان آن‌ها می‌پردازد. مطالب جمع‌آوری شده از کتب علمی زنان و مامایی، رشته عفونی و نیز جستجو در پایگاه داده‌های علمی می‌باشد و سپس به صورت دسته‌بندی ارائه شد. درمان به موقع و صحیح سرویسیت سبب تخفیف علائم بیمار و جلوگیری از انتقال عفونت به صورت بالارونده می‌شود. در ضمن درمان صحیح عفونت دستگاه تناسلی فوقانی سبب کاهش عوارض آن از جمله عوارض ناباروری خواهد شد، هرچند گاهی حتی با درمان انسداد لوله‌های رحمی دیده می‌شود. با توجه به اهمیت عفونت‌های قسمت های فوقانی لگن برای ایجاد نازایی، طبق آخرین راهنماهای بالینی غربالگری زنان جوان (کمتر از ۲۵ سال) برای کلامیدیا تراکوماتیس با گرفتن ترشحات سرویکس در محیط مایع و ارسال جهت PCR الزامی است. پزشک می‌تواند با آگاهی از پاتوفیزیولوژی این بیماری‌ها و با استفاده از رویکردی کارآمد برای تشخیص آن‌ها و اقدام به درمان مناسب برای بهبود این اختلالات نموده و عواقب دراز مدت آن‌ها را کاهش دهد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb