جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای برنامه درسی

امیر طغیانی خوراسگانی، جهانبخش رحمانی، نرگس کشتی آرای،
جلد ۳۰، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی اهداف و محتویات برنامه درسی دوره متوسطه گروه ۷ و ایران با هدف شناسایی تفاوت‌ها و شباهت‌های مهارت‌های شناختی و فراشناختی بوده است که با کشور ایران جهت رسیدن به الگویی مناسب مقایسه شده‌اند.
روش کار: این پژوهش یک پژوهش تحلیلی اسنادی بـا رویکـرد تطبیقـی است. جامعه آماری پژوهش در مطالعه اول که رویکرد تطبیقـی داشته است شامل کلیه اسناد و مدارک، متون چاپی و الکترونیکی در خصوص عناصر برنامه درسی کشورهای منتخب است. کلیه مقالات، سایت‌های اینترنتی، پژوهش‌ها و تحقیقات مرتبط با موضوع تحقیق را شامل می‌شود. در روش دلفی بر حضور خبرگان و متخصصین در موضوع مورد نظر تاکید می ‌شود. در ایـن پـژوهش در بخش اول، پس از جستجو در درگاه‌های رسمی کشورها و پایگاه های اطلاعاتی، کلیه اسناد و مدارکی که حاوی محتوایی از عناصر برنامه درسی این کشورها بوده است. تجزیه و تحلیل داده‌ها در پژوهش کیفی عبارت است از فرآیند طبقه بندی، توصیف و ترکیب داده‌ها. در این بخش پس از جمع آوری اطلاعات و داده‌ها ابتدا مطالب در ۴ بخش هدف، محتوا، روش و ارزشیابی برای هر کشور مجزا گردید. سپس بر مبنای الگوی توافق و تفاوت جان استوارت میل تحلیل گردید. تحلیل در بخش کمی شامل ضریب کندال و تحلیل عامل تاییدی با کمک نرم افزار SPSS۲۲و آموس گرافیک (Amos Graphic) نسخه ۲۳ استفاده شده است. در ضمن در بخش کیفی و استخراج مدل از نرم افزار Maxqda۱۸ استفاده گردید.
یافته‌ها: نتـایج ایـن پـژوهش نشـان داد اهداف و محتوای برنامـۀ درسـی این کشورها اغلب تاکید بر حوزه‌های کار و اشتغال و به نوعی اقتصاد محور است. در صـورتی کـه در ایران بر این حوزه تاکید چندانی وجود ندارد و اگر چه بر تربیت دینی توجه دارد ولی علی رغم تاکیدات دین مبین اسلام در خصوص کار، خلا پرداختن به این مهم در اهداف و محتوای درسی احساس می‌شود که پیشنهاد می‌شود در این زمینه بازنگری لازم انجام شود.
نتیجه‌گیری: یاری گرفتن از مبانی دینی در این زمینه چون توجه به کار و تلاش در اسلام، پرهیز از تنبلی، قناعت، توجه به کسب و روزی حلال و .... بسیار سودمند و رهگشا است. استفاده از مبانی اسلام صرفاً در نهی کردن و انتقاد‌های ظاهری و توجه صرف به نماز و روزه نه تنها دانش آموزان را گریزان می‌سازد، بلکه رسالت اساسی دین که روشنگر مسیر زندگانی آدم‌ها است و می‌تواند در زندگی اجتماعی و اقتصادی آنان راه گشا باشد، محدود می‌شود. اشاره به این موضوع که طولانی‌ترین آیه قرآن کریم در حوزه معاملات اقتصادی است از مصادیق اهمیت حوزه اقتصاد در اسلام و گواه این مطلب است. خلا توجهات اقتصادی از باب آماده سازی افراد برای مهارت‌های شغلی پس از اتمام دوره متوسطه احساس می‌شود. به نظر می‌رسد که بهتر است برنامه‌ریزان در راستای توسعه اقتصادی در این حوزه ورود یابند.
 

مرضیه صوفی، لادن سلیمی، لیلا حسینی طبقدهی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: در دنیای امروز، اخلاق حرفه‌ای در حوزه علوم پزشکی به عنوان یکی از ارکان اصلی آموزش و پرورش حرفه‌ای شناخته می‌شود. با توجه به اهمیت تربیت متخصصانی با مهارت‌های حرفه‌ای و اخلاقی در این حوزه، استفاده از رویکردهای نوین همچون منتورینگ برای تقویت ابعاد مختلف برنامه درسی اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه‌ها ضروری است. از این رو هدف این مطالعه ابعاد برنامه درسی اخلاق حرفه­ای با رویکرد منتورینگ در دانشگاه علوم پزشکی گلستان بود.
روش کار: روش مطالعه آمیخته (کیفی-کمی) بود که جامعه آماری در بخش کیفی، شامل ۲۰ نفر از متخصصان، خبرگان و اساتید دانشگاهی بود که تحلیل مضمون با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۱۲ نفر از متخصصان دانشگاهی انجام شد. جامعه آماری در بخش کمی، شامل اساتید دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان به تعداد ۳۰۵ نفر بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، ۱۷۰ نفر به­عنوان آزمودنی انتخاب شد. ابزار گردآوری داده­ها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی از پرسش­نامه­ محقق ساخته دارای ۱۲۸ سوال بود.
یافته­ها: نتایج نشان که ابعاد برنامه درسی اخلاق حرفه‌ای با رویکرد منتورینگ شامل آموزشی، منتورینگ، توسعه مهارت‌ها، آموزش عملی، فرهنگ سازی و ارتباط با جامعه، فناوری و محتوای خارجی، انعطاف پذیری و انگیزش، مسئولیت پذیری و مشارکت و تعامل می‌باشد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان بیان نمود که این ابعاد مختلف برنامه درسی اخلاق حرفه‌ای با رویکرد منتورینگ، از طریق تأکید بر آموزش نظری و عملی، ارتقاء مهارت‌های اخلاقی، ایجاد انگیزه و مسئولیت‌پذیری در دانشجویان، و استفاده از فناوری‌های نوین، می‌تواند زمینه‌ساز تربیت نسل جدیدی از متخصصان پزشکی با مسئولیت‌پذیری حرفه‌ای و اخلاق‌مداری بالا باشد. این فرآیند نه تنها برای خود دانشجویان بلکه برای ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی جامعه نیز اثرات مثبتی خواهد داشت


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb