جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای بافت قلب

فاطمه گودرزی، حجت اله نیکبخت، حسین عابدنطنزی، خسرو ابراهیم، فرشاد غزالیان،
جلد ۲۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: پیری فرایندی است که باعث تغییرات ساختاری و عملکردی در قلب می­شود. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه تاثیر تمرین هوازی و مقاومتی بر برخی شاخص­های اکسایشی و TGF-β بافت قلب موش­های سالمند بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی ۲۷ سر موش صحرایی نژاد ویستار تهیه شده از مرکز انستیتو پاستور رازی با میانگین سن ۲۴ ماه به صورت تصادفی به سه گروه کنترل (۹ سر  موش)، تمرین مقاومتی (۹ سر موش) و تمرین استقامتی (۹ سر موش) تقسیم شدند.  موش ها ابتدا به مدت یک هفته با محیط جدید آشنا شدند. سپس گروه­ تمرین استقامتی برنامه تمرینی خود را روی نوارگردان با شیب ثابت صفر درجه به مدت هشت هفته و ۵ روز در هفته بین ساعت ۹ الی ۱۱ انجام دادند. گروه تمرین مقاومتی نیز برنامه تمرینی خود را روی نردبان تمرین مقاومتی مخصوص موش  به مدت هشت هفته و ۵ روز در هفته انجام دادند. در این مدت گروه کنترل هیچ تمرینی انجام نداد. متغیرهای تحقیق به روش الایزا و با استفاده از کیت Zellbio آلمان اندازه­گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل استنباطی داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد بین تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و مقاومتی بر GPX (۰۵۰/۰p=SOD (۰۰۲/۰p=) و TGF-β (۰۰۵/۰p=) در بافت قلب موش ­های سالمند تفاوت معنی­داری وجود دارد. نتایج آزمون تعقیبی نشان داد تفاوت تنها بین گروه‌های تجربی با گروه کنترل وجود دارد.
نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد نتایج حاصل از تحقیق تایید کننده نقش تمرین هوازی و مقاومتی در بهبود شاخص­های استرس اکسیداتیو در بافت قلب موش ­های سالمند می­باشد.
میثم سهیل پور، علیرضا شهسوار،
جلد ۲۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: دیابت شایع­ترین بیماری غددی در جهان است. هدف از انجام تحقیق حاضر تبیین تاثیر یک دوره تمرین هوازی و عصاره خارخاسک بر شاخص­های استرس اکسیداتیو بافت قلب موش­های صحرایی مبتلا به دیابت نوع ۲ بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی، ۴۵ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزنی ۲۰±۲۵۰ گرم از انستیتو پاستور ایران خریداری شده و به طور تصادفی در ۶ گروه شامل کنترل سالم، کنترل دیابتی، شم، تمرین، خارخاسک +تمرین + خارخاسک قرار گرفتند. رت­ها با تزریق نیکوتین آمید به مقدار ۹۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و بعد از ۱۵ دقیقه تزریق STZ به مقدار ۵۵ میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت درون صفاقی دیابتی شدند. رت­های دریافت کننده خارخاسک روزانه ۱۰ میلی­گرم عصاره هیدروالکلی خارخاسک را به روش گاواژ دریافت کردند. تمرین هوازی روی تردمیل با سرعت ۲۳ متر در دقیقه، ۳۰ دقیقه در روز، ۵ روز در هفته و به ­مدت هشت هفته انجام شد. متغیرهای تحقیق به وسیله کیت­های الایزا و آسای و در بافت قلب اندازه­گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل استنباطی داده‌ها از آزمون­های تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تمرین هوازی و خارخاسک بر GPX (۰۰۱/۰p=SOD (۰۰۱/۰p=) و MDA (۰۰۱/۰p=) در بافت قلب موش صحرایی دیابتی تاثیر معنی داری دارد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از تحقیق حاضر به نظر می­رسد تایید کننده نقش تمرین هوازی و خارخاسک در بهبود شاخص­های استرس اکسیداتیو در موش­های صحرایی مبتلا به دیابت نوع ۲ است.
 
هدا تابع، آسیه عباسی دلویی، سید جواد ضیاالحق، علیرضا براری،
جلد ۲۸، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه و هدف‌: چاقی حتی در صورت عدم وجود بیماریهای قلبی، با اختلال عملکرد متابولیسم میوکارد مرتبط است. مداخلات رژیم غذایی و سبک زندگی می توانند به طور قابل توجهی خطرات بیماری های مزمن متابولیک را کاهش دهند. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر یک دوره تمرین هوازی و مکمل سیر بر بیان شاخص های متابولیک بافت قلب در موش های چاق بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی، ۲۵ سر رت نر (۵ سر رت سالم بالغ و ۲۰ سر رت نر بالغ چاق نژاد ویستار) به­طور تصادفی در پنج گروه کنترل (سالم)، چاق، چاق-سیر، چاق-تمرین هوازی و چاق-سیر-تمرین هوازی قرار گرفتند. تمرین هوازی روی تردمیل، ۵ روز در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. پس از بیهوشی، کالبد شکافی انجام و بافت قلب برداشته شد. بیان ژن­های PI۳K  و PTEN در بافت قلب یه روش Real Time PCR اندازه­گیری شد. داده­ها به روش t همبسته، تحلیل واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی­داری P<۰,۰۵ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج نشان زمینه و هدف: چاقی حتی در صورت عدم وجود بیماری‌های قلبی، با اختلال عملکرد متابولیسم میوکارد مرتبط است. مداخلات رژیم غذایی و سبک زندگی می توانند به طور قابل توجهی خطرات بیماری‌های مزمن متابولیک را کاهش دهند. هدف از این تحقیق، تعیین تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مکمل سیر بر بیان شاخص‌های متابولیک بافت قلب در موش‌های چاق بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی، ۲۵ سر رت نر (۵ سر رت سالم بالغ و ۲۰ سر رت نر بالغ چاق نژاد ویستار) به­طور تصادفی در پنج گروه کنترل (سالم)، چاق، چاق-سیر، چاق-تمرین هوازی و چاق-سیر-تمرین هوازی قرار گرفتند. تمرین هوازی روی تردمیل، ۵ روز در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. پس از بیهوشی، کالبد شکافی انجام و بافت قلب برداشته شد. بیان ژن­های PI۳K  و PTEN در بافت قلب یه روش Real Time PCR اندازه­گیری شد. داده­ها به روش t همبسته، تحلیل واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی­داری ۰۵/۰ P< تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­‌ها: نتایج نشان دادmRNA PI۳K  بافت قلب در گروه‌های چاق-سیر، چاق-تمرین و چاق-تمرین-سیر نسبت به گروه کنترل چاق به طور معنی‌داری بیشتر بود (۰۰۱/۰P=). همچنین  mRNA PTENبافت قلب در گروه‌های چاق-سیر، چاق-تمرین و چاق-تمرین-سیر نسبت به گروه کنترل چاق به طور معنی‌داری کمتر بود (۰۰۱/۰P=).
نتیجهگیری: به نظر می‌رسد مداخله تمرین هوازی و مکمل سیر می‌تواند به بهبود بیان ژن شاخص‌های متابولیک بافت قلب در چاقی کمک کند.
 دادmRNA PI۳K  بافت قلب در گروه های چاق-سیر، چاق-تمرین و چاق-تمرین-سیر نسبت به گروه کنترل چاق به طور معنی داری بیشتر بود (۰۰۱/۰P=). همچنین  mRNA PTENبافت قلب در گروه های چاق-سیر، چاق-تمرین و چاق-تمرین-سیر نسبت به گروه کنترل چاق به طور معنی داری کمتر بود (۰۰۱/۰P=).
نتیجهگیری: به نظر می رسد مداخله تمرین هوازی و مکمل سیر می تواند به بهبود بیان ژن شاخص های متابولیک بافت قلب در چاقی کمک کند.
بهروز حق پناه سیاسر، بهرام عابدی، سیدعلی حسینی،
جلد ۲۹، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: یائسگی و دیابت با بروز بیماری‌های قلبی- عروقی همراه است. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین استقامتی همراه با ژل رویال و بره موم در بافت قلب موش‌های صحرایی اورکتومی شده مبتلا به دیابت بود.
روش­ کار: در این مطالعه تجربی تعداد ۷۲ سر موش صحرایی اورکتومی شده و مبتلا به دیابت به طور تصادفی به گروه‌های سالم، کنترل دیابتی، شم، تمرین استقامتی، مصرف ژل رویال، مصرف بره موم، تمرین استقامتی+ژل رویال، تمرین استقامتی+ مصرف بره موم، تمرین استقامتی+ژل رویال+ مصرف بره موم تقسیم شدند. گروه‌های تمرین استقامتی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه ۶۰ دقیقه با شدت با ۵۵-۷۵ درصد VO۲max بر روی نوارگردان دویدند. گروه‌های مصرف ژل رویال و بره موم طی تحقیق روزانه ۱۰۰  میلی‌گرم بر کیلوگرم مکمل را به صورت تزریق صفاقی دریافت کردند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون آنالیز واریانس یک‌راهه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که در گروه‌های ژل رویال و بره موم مقادیر آنژیوتانسین-۲ و در گروه‌های تمرین استقامتی+ژل رویال، تمرین استقامتی+ مصرف بره موم، تمرین استقامتی+ژل رویال+ مصرف بره موم مقادیر آنژیوتانسین-۲ و اندوتلین-۱ نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشتند. اثر تمرین+ ژل رویال و همچنین تمرین+ بره موم بر تغییرات آنژیوتانسین-۲ و اندوتلین-۱ مطلوب‌تر از دیگر گروه‌ها بود.
نتیجه­ گیری: به نظر می‌رسد ترکیب تمرین استقامتی و مکمل ژل رویال و بره موم تکمیل کننده اثر یکدیگر در راستای بهبود عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی- عروقی در شرایط ابتلا به دیابت می‌باشند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb