جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای افسردگی پس از زایمان

زیبا نوروزی، مسعود محمدی،
جلد ۲۱، شماره ۱۲۷ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

 

زمینه و هدف: یکی از اختلالات روانشناختی در حاملگی و دوره­ی پس از آن، افسردگی پس از زایمان می­باشد که تهدیدی بر امنیت و سلامت مادر و نوزاد است. این مطالعه با هدف پیش­بینی افسردگی پس از زایمان بر اساس پیوند والدینی، سابقه اضطراب و افسردگی در زنان زایمان کرده مراکز بهداشتی درمانی شهرستان شیراز انجام گردید.

 

روش کار: تعداد ۱۲۰ زن زایمان کرده مبتلا به افسردگی پس از زایمان با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس از بین افراد زایمان کرده در بیمارستان‌های شهر شیراز انتخاب شدند. پرسشنامه پیوند والدینی (PBI)، پرسشنامه‌ی افسردگی پس از زایمان (ادینبورگ)، چک لیست اضطراب و افسردگی با استفاده از معیارهای تشخیصی IV-IR ـ DSMاختلال‌های اضطرابی و خلقی، ابزارهای پژوهش حاضر را تشکیل ‌دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ تحلیل گردید. در این پژوهش از تحلیل رگرسیون خطی چندگانه و همبستگی پیرسون استفاده شد.

 

یافته­ها: به کارگیری مدل رگرسیون خطی نشان داد که محافظت بیش از حد پدر (۰۰۱/۰<ρ) و مراقبت مادر(۰۰۱/۰<ρ) با توجه به مقدار ضریب تعیین (۴۴/۰=R۲)، می‌توان نتیجه گرفت که محافظت بیش از حد پدر و مراقبت مادر، ۴۴% از واریانس افسردگی پس از زایمان را تبیین می­نماید. یعنی ۴۴% از تغییرات افسردگی پس از زایمان مربوط به محافظت بیش از حد پدر و مراقبت مادر است.

 

نتیجه­گیری: نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که مؤلفه‌های محافظت بیش از حد پدر و مراقبت مادر قادر به پیش بینی افسردگی پس از زایمان هستند. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که نحوه ارتباط عاطفی بین والدین و فرزندان آنها منجر به شکل­گیری اختلالات روانی در فرزندان در دوره‌های مختلف زندگی می‌شود.

 

 

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb