جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای اسکلتی عضلانی

سعید رئیسی، دکتر مصطفی حسینی، دکتر میر سعید عطارچی، دکتر مجید گل آبادی، مهدیه سادات رضائی، محمد نامور،
جلد ۲۰، شماره ۱۰۸ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف : اختلالات اسکلتی عضلانی شایع‌ترین عامل غیبت از کار و اختلال عملکرد کارکنان در محیط‌های شغلی به حساب می‌آید. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط نوع شغل و بخش محل خدمت با میزان فراوانی اختلالات اسکلتی عضلانی در پرسنل پرستاری انجام شد.

  روش کار : در یک مطالعه مقطعی در دو بیمارستان در تهران، ۴۷۷ نفر از پرسنل پرستاری شامل پرستاران، بهیاران و تکنسین‌ها وارد مطالعه شدند. بخش‌های بیمارستانی در پنج گروه شامل بخش‌های داخلی، جراحی، اطفال، اتاق عمل و " اورژانس و "ICU دسته بندی شدند. فراوانی اختلالات اسکلتی عضلانی در طی یک سال گذشته با پرسشنامه نوردیک ( The Nordic Musculoskeletal Questionnaire ) بررسی شد. فراوانی اختلالات اسکلتی عضلانی در بین رده‌های شغلی و بخش‌های بیمارستانی با هم مقایسه گردید و برای بررسی بیشتر از آنالیز رگرسیون همراه با تعدیل عوامل مخدوش‌گر استفاده شد. شغل پرستاری و بخش جراحی به عنوان گروه مرجع برای آنالیز در نظر گرفته شدند.

  یافته‌ها: اختلالات کمر با شیوع ۸/۵۶ درصد شایع‌ترین اختلال بود. کار در بخش اطفال با افزایش معناداری در میزان اختلالات کمر (۰۱۴/۰ = p ) و زانو نسبت به گروه مرجع با Odds Ratio (OR) به ترتیب ۴۳/۳ و ۹۴/۲ همراه بود. کار در بخش اورژانس و ICU نیز با OR ۰۵/۲ با اختلالات پشت ارتباط داشت (۰۲۱/۰ = p ). از نظر نوع شغل اختلالات زانو در بهیاران کمتر از پرستاران بود (۰۳۹/۰ = p ) و در بقیه موارد ارتباط معناداری یافت نشد. سابقه کاری بیشتر از هفت سال و همچنین شیفت کاری و جنس زن با اختلالات کمر، پشت و زانو ارتباط داشتند.

  نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان می‌دهد کار در بخش اطفال و"اورژانس و ICU " ممکن است با افزایش فراوانی اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط باشند. توجه به گروه‌های خطر و برنامه ریزی متناسب با بخش‌های مختلف جهت کاهش این اختلالات توصیه می‌گردد.


مهسا رفیعی، دکتر حمیدرضا مختاری نیا، دکتر امید حداد، پوریا رضا سلطانی،
جلد ۲۱، شماره ۱۲۲ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

  زمینه و هدف : به نظر می رسد میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در افرادی که از لپ تاپ استفاده می کنند زیاد است. این تحقیق به منظور بررسی میزان شیوع ناراحتی و درد در کاربران لپ تاپ و همچنین بررسی حالت های بدنی (پوستچر) شایع در حین استفاده از آن می باشد.

  روش کار: این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی- مقطعی صورت گرفته است. جامعه آماری این مطالعه شامل دانشجویان دانشگاه های سطح شهر تهران در سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱ بوده که به صورت تصادفی نمونه ای به حجم ۳۰۰ نفر از آن مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار این پژوهش چک لیستی است که بدین منظور طراحی شده است. یافته های آن از طریق آمار توصیفی و همچنین از طریق آزمون همبستگی تجزیه و تحلیل گردیده است.

  یافته‌ها: نتایج نشان دادکه ۳/۷۷% افراد (۲۳۲ نفر) پس از استفاده از لپ تاپ در یک ناحیه از بدن خود احساس درد و ناراحتی داشته اند. در این میان ناحیه ی گردن ۱۸۱ نفر بیشترین درصد (۳/۶۰ درصد) را به خود اختصاص داده است و پس از آن در ۸۲ نفر مچ (۳/۲۷ درصد) و ۷۸ نفر در شانه ی راست (۲۶ درصد) به ترتیب به عنوان نقاط تحت فشار گزارش شد. حدود ۴۵ درصد (۱۳۶ نفر) از کاربران با پشت خمیده از لپ تاپ استفاده می کردند. همچنین ۷/۲۸ درصد از افراد (۸۶ نفر) در حالی که روی زمین نشسته و لپ تاپ را روی پایشان قرار داده اند از آن استفاده می کردند و ۲۴ درصد (۷۲ نفر) از میز اداری استفاده می کردند. بیشترین مقدار درد گزارش شده بر اساس معیار دیداری درد ۴ بود. بین میزان درد و مدت زمان استفاده از لپ تاپ نیز همبستگی معنی داری وجود نداشت (۳/۰ = p ، ۱۳۱/۰ r= ).

  نتیجه‌گیری : از یافته‌های تحقیق می توان چنین استنباط کرد که شیوع آسیب در کاربران لپ تاپ بالا می‌باشد اما از لحاظ آماری ارتباط معنا داری بین شدت درد گزارش شده و مدت زمان استفاده از لپ تاپ وجود نداشت.

  


منیژه معتمدی، حمیدرضا مختاری نیا، رضا اسکویی زاده، پوریا رضاسلطانی،
جلد ۲۲، شماره ۱۴۱ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی- عضلانی شایع‌ترین آسیب‌ شغلی می‌باشد. همچنین یکی از مشکلات عمده بهداشت جهانی است که هزینه اقتصادی و انسانی قابل‌توجهی دارد و بر روی کیفیت زندگی هم تأثیرگذار است. هدف این مطالعه تعیین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و تعیین سطح خطر در کارگران بخش مونتاژ یک کارخانه باطری‌سازی بود.

روش کار: این مطالعه به روش توصیفی از نوع مقطعی در سال ۱۳۹۲ صورت گرفته است. جامعه مورد مطالعه شامل ۱۳۸ نفر از کارگران شاغل دارای سن بین ۲۱ و تا ۴۶ سال در بخش مونتاژ کارخانه بود که به‌صورت تصادفی در مطالعه شرکت کردند و پرسشنامه نوردیک را جهت جمع‌آوری اطلاعات تکمیل کردند. همچنین برای بررسی وضعیت بدنی حین کار، از روش آنالیز رولا استفاده گردید. آنالیز آماری داده‌ها با کمک نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۱ انجام شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که میزان شیوع درد و ناراحتی اکثریت جمعیت شاغل در واحد مونتاژ، به ترتیب در نواحی فوقانی پشت تعداد ۴۲ نفر (۴/۳۰%)، گردن تعداد ۳۶ نفر (۱/۲۶%)، قسمت تحتانی پشت تعداد ۲۵ نفر (۱/۱۸%) و زانو تعداد ۱۶ نفر (۶/۱۱%) رنج می‌بردند همچنین نتایج ارزیابی وضعیت بدنی رولا نشان داد که نمره سطح خطر ۳۱/۲۵%، ۱۲/۵۳% و ۶۲/۱۵% به ترتیب به رتبه‌های ۴، ۳ و ۲ تعلق گرفت.

نتیجه‌گیری: میزان شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در کارگران، بالا بوده و بیشتر پوسچرها به دلیل بالا بودن نمره رولا، نیاز به اصلاح دارند. بر اساس نتایج به دست آمده، عمده‌ترین مشکلات ارگونومیکی شامل پوسچر نامطلوب، بلند کردن و حمل دستی بار و خمش و پیچش ناحیه کمر می‌باشد.


معصومه انصاری هادی پور، محمود شیخ، داریوش خواجوی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: مطالعه حاضر با هدف اثر انجام تکلیف دوگانه بر کنترل تعادل دینامیک افراد دارای وضعیت سر به جلو انجام گرفت.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی۳۶ دانشجوی دختر دارای وضعیت سر به جلو (داشتن زاویه کرانیوورتبرال کمتر از ۴۵ درجه) و ۳۶ دانشجوی دختر سالم (داشتن زاویه کرانیوورتبرال بزرگ تر از ۵۵ درجه) به صورت هدفمند برای شرکت در مطالعه حاضر انتخاب گردیدند. بعد از آشنایی شرکت­کنندگان با شرایط اجرای آزمون (تعادل پویا با تکلیف شناختی، تعادل پویا بدون تکلیف شناختی)، هر یک از آزمون­ها سه بار اجرا گردید که بین هر کوشش ۳۰ ثانیه استراحت در نظر گرفته شد.
یافته ها: داده­های جمع آوری شده به روش تحلیل واریانس دو راهه تحلیل شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین تعادل پویای شرکت­کنندگان وضعیت سر به جلو و شرکت­کنندگان سالم تفاوت معناداری وجود داشت و شرکت­کنندگان با وضعیت سر به جلو از لحاظ آماری دارای تعادل پویای ضعیف تری بودند (۰۵/۰ P<). همچنین تکلیف دوگانه (شناختی) بر تعادل شرکت­کنندگان وضعیت سر به جلو و شرکت­کنندگان سالم تاثیر معناداری داشت و از لحاظ آماری باعث تضعیف تعادل پویای شرکت­کنندگان وضعیت سر به جلو و شرکت­کنندگان سالم گردید (۰۵/۰ P<).
نتیجه گیری: به طور کلی می توان دریافت که وضعیت سر به جلو باعث کاهش ثبات وضعیتی می شود. همچنین هم در افراد با وضعیت سر به جلو و هم در افراد سالم، تکلیف دوگانه باعث تضعیف ثبات وضعیتی می­گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb