جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای یوسفی نوده

حمیدرضا یوسفی نوده، مهناز کلاتی، مریم هنردوست،
جلد ۳۰، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: غدد تیروئید و پستان دو محل شایع بدخیمی‌های زنانه هستند. از اواخر قرن نوزدهم، مشخص شد که  سرطان‌های تیروئید یا غده پستانی ممکن است خطر ابتلا به سرطان‌های اولیه دوم را در محل دیگر افزایش دهند. از آن زمان به بعد، بسیاری از مطالعات بالینی مشاهده‌ای این فرضیه را تائید کرده‌اند و بیش از یک نظریه برای توضیح این پدیده ایجاد شده است. ازآنجایی‌که این دو غده هر دو دارای عملکرد ترشحی هستند و توسط محور هیپوتالاموس-هیپوفیز تنظیم می‌شوند، ممکن است مسیرهای مولکولی انکوژنیک مشترک داشته باشند. هدف این مقاله بررسی جامع ارتباط بین این دو سرطان است.
روش کار: مقاله حاضر یک مطالعه به روش مروری است که در پایگاه­های اطلاعاتی خارجی شامل web of science ، اسکوپوس، پاب­مد، به همراه موتور جستجوی گوگل­اسکالر؛ و پایگاه­های ایرانی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، مگ­ایران، و ایران­داک با استفاده از واژگان کلیدی "سرطان پستان"، "سرطان تیروئید"، "Breast cancer" و " Thyroid cancer" و در بازه زمانی پنج سال، بین سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۱۷، به جستجو پرداخته شد.
یافته‌ها: مکانیسم‌های احتمالی، مانند تغییر هورمون، حمله خود ایمنی، استعداد ژنتیکی و  نیز مداخلات پزشکی مانند شیمی‌درمانی و رادیوتراپی نیز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های اولیه دوم را افزایش دهد.
نتیجه‌گیری: مطالعات مربوط به رابطه دقیق بین وقوع هم‌زمان سرطان سینه و تیروئید مطمئناً درک ما را از رفتارهای بیولوژیکی این دو بدخیمی و عملکرد بالینی مستقیم مبتنی بر شواهد بهبود داده و بینش جدیدی را در مورد طرح‌های تحقیقاتی، مدیریت بالینی و درمان بیماران مبتلابه سرطان تیروئید و پستان ارائه می‌دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb