جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کاردانی

لیلا کاردانی، سیمین بشردوست، هایده صابری،
جلد ۳۰، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: در افراد مبتلا به ملال جنسیتی آسیب‌های روانی بسیاری شناسایی شده است که کمک به آنها از اهداف اصلی روانشناسان است. لذا هدف از این پژوهش بررسی پیش­بینی ایده­پردازی خودکشی بر اساس تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده در افراد مبتلا به ملال ﺟﻨﺴﯿﺘﯽ بود.
روش ­کار: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه افراد مبتلا به ملال ﺟﻨﺴﯿﺘﯽ شهر تهران در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به تعداد تقریبی ۱۵۰۰۰۰ نفر بودند. حجم نمونه ۳۰۰ نفر از این‏ افراد بر اساس دیدگاه کلاین (۲۰۱۶) و به شیوه نمونه‏گیری غیرتصادفی در دسترس (شیوه آنلاین) انتخاب‌ و به مقیاس گرایش به ایده‏پردازی خودکشی بک و همکاران (۱۹۷۹)، پرسشنامه تنظیم هیجان گروس و جان (۲۰۰۳)، مقیاس مهربانی با خود یا شفقت خود نف (۲۰۰۳) و مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی زیمت و همکاران (۱۹۸۸) پاسخ دادند. داده‏های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده با ایده­پردازی خودکشی رابطه معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که ۸/۵۴ درصد واریانس ایده­پردازی خودکشی به تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده ‏تبیین می‏شود.
نتیجه‌گیری: یافته‏های این پژوهش نشان می­دهد که تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده نقش مهمی در پیش­بینی ایده­پردازی خودکشی افراد مبتلا به ملال ﺟﻨﺴﯿﺘﯽ دارند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb