جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای پویا منش

مرضیه پاراو، جعفر پویا منش، سعیده بزازیان، وحیده باباخانی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: نشانگان پیش از قاعدگی، مجموعه­ای از تغییرات رفتاری، خلقی و جسمانی است که پیش از دوره­ی قاعدگی یا در طول آن به صورت قابل پیش­بینی و پیوسته رخ می­دهد و به قدری شدید است که بعضی از جنبه­های زندگی زنان را تحت تاثیر قرار داده و می‌تواند منجر به کاهش عملکرد سالم، مشکلاتی در روابط بین فردی و اختلافات خانوادگی گردد، لذا هدف از انجام پژوهش حاضر  مقایسه اثربخشی مدیریت استرس به روش شناختی-رفتاری به روش ذهن آگاهی و کنترل استرس بر نشانگان ملال پیش از قاعدگی دختران دبیرستانی شهر اهواز بود. 
روش کار: جامعه آماری پژوهش نیمه آزمایشی حاضر شامل دختران دبیرستانی شهر اهواز بود که تعداد نمونه آماری برابر با ۴۵ نفر دانش­آموز بوده که به روش نمونه گیری در دسترس وارد پژوهش شدند. آزمودنی ها با توجه به همتاسازی به سه گروه کنترل استرس به شیوه­ی شناختی رفتاری، آموزش ذهن­آگاهی و کنترل تقسیم شدند. ابزار جمع آوری داده­ها، پرسشنامه غربالگری نشانگان پیش از قاعدگی(PSST) ۲۰۰۳ بود. تجزیه و تحلیل اماری با استفاده از روش آماری انکووا و آزمون تعقیبی توکی انجام گردید.
یافته‌ها: یافته­ها نشان داد که هردو روش مدیریت استرس به روش شناختی-رفتاری و  ذهن آگاهی  به صورت جداگانه در کاهش نشانگان ملال پیش از قاعدگی تاثیر دارد (۰۵/۰P≤) اما بین دو روش مداخله تفاوت معنی داری به دست نیامد (۰۵/۰P≥).
نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که  مدیریت استرس به روش شناختی-رفتاری در کاهش نشانگان ملال پیش از قاعدکی دختران تاثیرگذار است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb