جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای نیک آیین

اعظم خلیل پور، علی زارعی، زینت نیک آیین، سید حمید سجادی هزاوه،
جلد ۲۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: ورزش و فعالیت بدنی به مثابه بخش مهمی از سبک زندگی افراد در عصرحاضر می‌تواند سلامت جسمی و روانی افراد را تضمین کند. هدف از تحقیق حاضر ارائه الگوی تاثیر لذت، خوشحالی و نیازهای اجتماعی بر سلامت ذهنی: نقش تعدیل¬گر هواداری ورزشی و نوع مصرف رسانه است.
روش کار: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ راهبردی کمی و به حیث مسیر اجرا همبستگی می­باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر تماشاگران رویدادهای ورزشی هستند، که رویدادها را از طریق رسانه  پیگیری می­کنند. در این پژوهش افرادی که مسابقات جام ملت­های آسیا (۲۰۱۹) در کشور امارات، را تماشا کردنند بعنوان جامعه آماری پژوهش حاضر انتخاب شدند، که به روش نمونه­گیری دردسترس انتخاب شدند. به منظور برآورد حجم نمونه از نرم­افزار SPSS Sample Power  استفاده گردید، که حجم نمونه ۳۷۰ نفر برآورد گردید. به منظور جمع‌آوری داده­ها از پرسشنامه کیم و همکاران (۲۰۱۸)، استفاده شد. این پرسشنامه ۲۶ سوالی شامل لذت ناشی از تماشای مسابقات (۶ سوال)، خوشحالی ناشی از تماشای مسابقات (۵ سوال)، تحقق نیازهای اجتماعی ناشی از پخش مسابقات ورزشی (۳ سوال)، سلامت ذهنی (۴ سوال)، هوادار ورزشی (۳ سوال) و نوع مصرف رسانه (۵ سوال) را مورد سنجش و ارزیابی قرار می­دهد. تحلیل عاملی تاییدی و بررسی اثرات و نقش تعدیلگر تحقیق در سطح خطاء ۵% و با استفاده از نرم افزار Smart PLS نسخه ۲,۳.۶ تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد متغیرهای لذت، خوشحالی و نیازهای اجتماعی بر سلامت ذهنی اثرگذار است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که هواداری ورزشی نقش تعدیلگری بین خوشحالی از دیدن مسابقات ورزشی و سلامت ذهنی ایفا می کند، ولی نوع مصرف رسانه نقش تعدیلگری بین لذت از دیدن مسابقات ورزشی و سلامت ذهنی ایفا نمی کند.

پروانه سوری، سید حمید سجادی هزاوه، زینت نیک آیین، زهرا حاجی انزهایی،
جلد ۲۷، شماره ۰ - ( ویژه نامه روانشناسی ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه موفقیت شغلی، یکی از دغدغه‌های مهم مدیران سازمان‌های مختلف می‌باشد. با توجه به اینکه زنان نیمی از جامعه انسانی را تشکیل می‌دهند، سازمان‌های ورزشی نیز، به دنبال این هستند از مهارت‌های رهبری، نظرات و تجربه زنان بهره‌مند شوند تا بتوانند نیازهای زنان را برطرف کنند. بنابراین به دلیل اهمیت موضوع، هدف این پژوهش شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت شغلی زنان در ورزش بود.
روش کار: استراتژی پژوهش از نوع ترکیبی می‌باشد. در بخش کیفی، جامعۀ آماری پژوهش شامل، مدیران زن شاغل در وزارت ورزش و جوانان و همچنین ادارات آن بود. نمونه‌گیری به روش هدفمند صورت پذیرفت. ابزار جمع‌آوری داده‌‌ها مصاحبۀ نیمه ‌ساختاریافته بود. محقق پس از انجام ۱۴ مصاحبه به اشباع نظری رسید. در بخش کمی، پرسش‌نامه‌ای طراحی و در اختیار کارشناسان زن شاغل در وزارت ورزش و جوانان و همچنین اداراه ورزش و جوانان استان تهران قرار گرفت. پس از تایید روایی، پایایی پرسش‌نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت.
یافته‌ها: با تجزیه‌ و تحلیل دست‌نوشته‌های حاصل از مصاحبه‌ها، تعداد چهار تم اصلی استخراج شد که شامل موفقیت شغلی (۲ تم فرعی)، عوامل فردی (۴ تم فرعی)، عوامل سازمانی (۳ تم فرعی) و عوامل فراسازمانی (۲ تم فرعی) بود. در بخش کمی، موافقت کارکنان با هر یک از تم‌های شناسایی شده مورد تایید قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، به مسئولان پیشنهاد می‌شود برای موفقیت شغلی زنان در ورزش، به عوامل فردی و عوامل سازمانی و فراسازمانی هم‌زمان توجه شود تا تأثیرگذاری بیشتری صورت گیرد.
 
مقدس مافی نژاد، زینت نیک آیین، علی زارعی،
جلد ۲۹، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: براساس تحقیقات انجام شده، ورزش در بخش‌های مختلف تاثیرگذار است. بنابراین هدف مطالعه، نقش ورزش در توسعه سلامتی به همراه ارایه مدل بوده است.
روش کار: روش تحقیق از نوع کاربردی می‌باشد. در این تحقیق دو گروه جامعه آماری وجود دارد: الف) اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه (رشته تربیت‎بدنی و دارای تحصیلات دکتری) که تعداد آنها حدودا ۳۰ نفر میباشند و حجم مشارکت‌کنندگان این تحقیق حدودا ۱۵-۱۲ نفر از خبرگان بود. ب) اساتید و مربیان ورزش در دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکزی و مدرسه که تعداد آنها ۸۱ نفر بوده و بدلیل پایین بودن تعداد مشارکت‌کننده از همگی ۸۱ نفر برای توزیع و جمع‌آوری پرسشنامه بهره­گیری شده است. از پرسشنامه محقق ساخته که شامل ۴۱ گویه و ۶ مؤلفه ورزش و سلامتی، ورزش و آموزش، ورزش و انسجام اجتماعی، ورزش و صلح، ورزش و معلولیت، ورزش و معیشت بود، برای گردآوری داده­ها استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ورزش در سطح ورزش و سلامتی، ورزش و آموزش، ورزش و انسجام اجتماعی، ورزش و صلح، ورزش و معلولیت، ورزش و معیشت نقش مؤثری دارد که در بخش سلامتی، انجام حرکات صحیح زیرنظر کارشناسان ورزشی و در بخش ورزش و آموزش بیشترین وزن را دارد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که ورزش و آموزشی بیشترین تأثیر توسعه ورزش بر سلامتی مردم جامعه دارد، لذا آموزش فعالیت ورزشی به افراد از سنین پایین می‌تواند راهکاری مناسب جهت توسعه سلامتی در جامعه باشد.

مقدس مافی نژاد، زینت نیک آیین، علی زارعی،
جلد ۳۰، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: فعالیت ورزشی بر توسعه سلامت فردی و اجتماعی مؤثر است ولی مشخص نشده که عوامل مؤثر در این روند چه اولویت بندی دارا هستند بنابراین هدف مطالعه، تعیین نقش ورزش آموزشی در سلامت جامعه بوده است.
روش کار: روش تحقیق از نوع کاربردی می‌باشد. در این تحقیق دو گروه جامعه آماری وجود دارد: الف) اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه (رشته تربیت‎بدنی و دارای تحصیلات دکتری) که تعداد آنها حدودا ۳۰ نفر میباشند و حجم مشارکت‌کنندگان این تحقیق حدودا ۱۵-۱۲ نفر از خبرگان بود. ب) اساتید و مربیان ورزش در دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکزی و مدرسه که تعداد آنها ۸۱ نفر بوده و بدلیل پایین بودن تعداد مشارکت‌کننده از همگی ۸۱ نفر برای توزیع و جمع‌آوری پرسشنامه بهره­گیری شده است. از پرسشنامه محقق ساخته که شامل ۹ گویه برای گردآوری داده­ها استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ورزش آموزشی در سلامت جامعه نقش معناداری دارد و زیرمعیار «توسعه سواد جسمانی» بیشترین وزن و زیرمعیار «افزایش آگاهی و آشنایی با توانایی­های جسمی» کمترین وزن را دارد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که آموزش ورزش در توسعه سلامتی مردم جامعه نقش مهم و اثرگذاری دارد لذا مسئولین و دست‌اندرکاران حوزه سلامت به توسعه ورزش آموزشی در برنامه‌ریزی‌های کلان خود توجه داشته باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb