حمید نجفلی، فرشید خیراللهی، فرشید نمامیان، مهرداد قنبری،
جلد ۲۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده
زمینه و هدف: حسابداری ذهنی از مقولههای جدید در علم حسابداری میباشد. حسابداری ذهنی، مطالعه موضوع چگونگی تفسیر افراد از اطلاعات برای اتخاذ تصمیم بر اساس تجزیه و تحلیل آنها از تاثیر حوادث رخ داده در ذهنشان میباشد. هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین روش های ابتکاری و تاثیر عوامل روانی و سطح تحمل ریسک با حسابداری ذهنی درایران بود.
روش کار: روش تحقیق توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق، شامل خبرگان علمی و حرفهای سرمایهگذاری بود که از میان دانشگاهیان و فعالان حرفهای بازار سرمایه به صورت هدمفمند و در دسترس برگزیده شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ ۸۶/۰ به دست آمد. از روش آماری همبستگی برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد.
یافتهها: نتایج حاصل از تحقیق نشان داد رابطه مثبت و معنی داری بین روش های ابتکاری حسابداری و سطح تحمل ریسک با عوامل روانی و حسابداری ذهنی درایران وجود دارد (۰۵/۰p≤).
نتیجهگیری: به نظر میرسد حسابداری ذهنی مستلزم ابتکار و ریسک بالا می باشد و در این راستا در جهت اعتبار بیرونی تحقیق پیشنهاد میگردد که تحقیقات بیشتری در این راستا صورت گیرد.