جستجو در مقالات منتشر شده


۱۴ نتیجه برای نادری

دکتر مهرداد نادریان، دکتر همایون الهی، دکتر محمد یاریگرروش،
جلد ۷، شماره ۲۲ - ( ۱۲-۱۳۷۹ )
چکیده

  شب ادرای یکی از مشکلات شایع و حایز اهمیت در طب اطفال می باشد. شیوع این معضل بر اساس مطالعات مختلف از ۳ تا ۲۰ درصد متغیر می باشد نیز شیوع آن در پسران بالاتر از دختران است. با افزایش سن سالیانه ۱۵% از شیوع این مشکل کاسته می شود بطوریکه در بالغین شیوع آن به کمتر از ۱% می رسد.

  در گزارشهای متفاوت به ارتباط شب ادراری و انسداد راههای هوایی فوقانی مانند هیپرتروفی آدنوتانسیل اشاراتی شده است با توجه به عدم موفقیت کامل روشهای درمانی رایج شامل بیوفیدیک، ایمی پیرامین و درمانهای جدیدتر مانند اسپری بینی وازوپرسین و نیز اهمیت تاثیر روانی شب ادراری بر کودک، در این مطالعه آینده نگر ارتباط بین هیپرتروفی آدنوتانسیل و شب ادراری مورد بررسی قرار گرفته است اثر درمانی آدنوتانسیلکتومی بر شب ادراری نیز مورد پژوهش قرار گرفت. این ارتباط از نظر آماری اررزشمند بود و موفقیت درمانی آن به ۹۰% می رسد.


دکتر مهرداد نادریان، دکتر هوشنگ زادانفرخ،
جلد ۸، شماره ۲۶ - ( ۱۲-۱۳۸۰ )
چکیده

ابتلاء به سینوزیت مزمن در اثر اختلالات میکروآناتومیک بینی و سینوسها ایجاد می‌شود. این اختلالات عمدتاً در مه‌آی میانی ( middle meatus ) ایجاد می‌شود و سبب بروز تغییراتی در مجموعه استیومئاتال ( ostiumeatal ) می‌گردد. این مطالعه با هدف بررسی اختلالات فوق و با مقایسه اجساد نرمال و بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن انجام شد. این مطالعه بروش بررسی توصیفی ـ مقایسه‌ای بین ۵۰ مجموعه بینی و سینوس ( sinonasal complex ) در اجساد نرمال و ۵۰ مجموعه بینی و سینوس در بیماران دچار سینوزیت مزمن انجام شد. نتایج نشان دهنده شیوع بالاتر کونکابولوزا( concha bullosa )، زائده آنسینیت با انحراف بداخل ( medialized uncinate process )، بزرگی بولای اتموئید، انحراف S شکل سپتوم و استیوم فرعی سینوس ماگزیلاری در بیماران مبتلا بود. سلول انودی ( onodi cell ) در اجساد از شیوع بالاتری برخوردار بود. بنظر می‌رسد انحرافات( Variations ) فوق بعنوان عوامل زمینه‌ساز سینوزیت مزمن مطرح باشند.


دکتر سیدعباس تولایی، دکتر شروین آثاری، دکتر مصطفی قانعی، دکتر حسین خدمت، دکتر فرشید علاءالدینی، دکتر زهره نادری،
جلد ۱۲، شماره ۴۷ - ( ۹-۱۳۸۴ )
چکیده

    زمینه و هدف: نخستین قدم در تحقیقات اپیدمیولوژی مطالعه الگوی مرگ و میر می‌باشد. این تحقیق، با ۲ هدف اصلی توصیف علل مرگ و فاصله زمانی مجروح شدن تا زمان فوت و ارتباط احتمالی این ۲ متغیر با فاکتورهای جانبازی در جانبازان متوفی کشورمان انجام شد، همچنین رابطه علل مرگ و فاصله زمانی مجروح شدن تا زمان فوت با برخی متغیرهای جانبازی همچون نوع مجروحیت بررسی گردید.

روش کار: این مطالعه به صورت گذشته نگر انجام شد. بدین منظور، از بین تمامی موارد جانبازان متوفی که در فاصله زمانی ۳۰/۶/۱۳۵۹ لغایت ۲۹/۱۲/۱۳۸۱ فوت نموده بودند و اطلاعات فوت آنها در بنیاد جانبازان ثبت شده بود(۸۳۰۴ مورد)، ۱۷۰۹ مورد به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته‌ها: ۱۲۳۹ نفر(۰/۸۵%) متاهل و ۲۱۵ نفر(۷/۱۴%) مجرد بودند. میانگین درصد جانبازی ۷/۱۴% ± ۳/۲۴% بود. از نظر نوع مجروحیت ۴۸۶ نفر(۵/۲۸%) مجروحیت اعصاب و روان، ۱۱۶۷ نفر(۴/۶۸%) مجروحیت فیزیکی و ۳۷۱ نفر(۷/۲۱%) مجروحیت شیمیایی داشتند. بیش‌ترین علت فوت مربوط به بیماری‌ها(۴/۶۵%) و در درجه دوم حوادث و تصادفات(۷/۲۴%) بود. شایع‌ترین بیماری منجر به فوت، بیماری قلبی با شیوع ۰/۳۵% بود. کمیسیون پزشکی در ۱۷۰ مورد(۱/۱۰%) فوت را مرتبط با جنگ و در ۱۳۸۷ مورد(۴/۸۲%) فوت را غیر مرتبط با جنگ تشخیص داد. فراوانی نسبی علل مختلف مرگ و همچنین انواع بیماری‌های منجر به مرگ در جانبازان با انواع مختلف مجروحیت متفاوت بود، به گونه‌ای که فراوانی خودکشی در جانبازان اعصاب و روان(۲۱%) در مقایسه با جانبازان غیر اعصاب و روان(۳%) بیش‌تر بود(۰۵/۰ P< - تست مجذور کای). همچنین فراوانی بیماری ریوی از میان بیماری‌های منجر به مرگ در جانبازان شیمیایی(۳۲%) در مقایسه با جانبازان غیرشیمیایی(۱۹%) بیش‌تر بود(۰۵/۰ P< - تست مجذور کای). فاصله زمانی مجروحیت تا فوت نیز در گروه‌های مختلف جانبازی متفاوت بود(۰۵/۰ P< - ANOVA ).

نتیجه‌گیری کلی: نتایج این مطالعه نشان داد که بیش‌ترین علت منجر به فوت در جانبازان همچون جمعیت عمومی و بر خلاف پرسنل نظامی، بیماری‌ها است و سهم کمتری به حوادث مربوط می‌شود. تفاوت علل مرگ در متوفیان با انواع متفاوت مجروحیت، به معنی نیازهای بهداشتی متفاوت در گروه‌های مختلف جانبازان می‌باشد، که پیشنهاد می‌گردد مورد توجه مدیران بهداشت و درمان سازمان امور جانبازان قرار گیرد.


دکتر مسعود نوروزی، دکتر محمدنصیر نادری، دکتر سید مانی مهدوی، دکتر داوود جعفری، دکتر ابوالفضل خسروی،
جلد ۱۶، شماره ۰ - ( مهر ۱۳۸۸ )
چکیده

    زمینه و هدف: شکستگی‌های داخل مفصلی دیستال هومروس در بزرگسالان به عنوان یکی از جنجالی‌ترین بحث‌های جراحان ارتوپدی در آمده است. بی‌نظمی‌های کوچک در سطح مفصلی آرنج معمولاً سبب از دست رفتن عملکرد مفصل می‌شود. این عارضه را با جراحی باز دقیق همراه با فیکساسیون محکم می‌توان کاهش داد. تکنیک جراحی خلفی به همراه استئوتومی اوله کرانون و فیکساسیون توسط دو Plate طرفی به عنوان شیوه استاندارد جراحی این نوع شکستگی‌ها به خصوص در تیپ‌های C آن می‌باشد. هدف اصلی این مطالعه بررسی نتایج درمان جراحی شکستگی‌های داخل مفصلی دیستال هومروس می‌باشد.

روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی- مقطعی ۴۶ بیمار (۱۸ مؤنث و ۲۸ مذکر) با میانگین سنی ۲۲/۳۱ سال را که مبتلا به شکستگی داخل مفصلی دیستال هومروس (۱۲ مورد ، ۱۷ مورد و ۱۷ مورد ) بودند، تحت بررسی قرار گرفتند. این بیماران از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند. کلیه بیماران با تکنیک خلفی به همراه استئوتومی اوله کرانون جراحی شده بودند. فیکساسیون داخلی یا با استفاده از دو Plateیا با استفاده از یک Plate و یا با استفاده از Screw بوده است. متغیرهای اندازه‌گیری شده به عنوان برونداد (Outcome) عبارت بودند از: درد بیمار پس از جراحی، دامنه حرکت، توانایی انجام فعالیت‌های روزمره قبلی، بروز عفونت‌ها، بروز اختلالات حسی- حرکتی در اعصاب، بروز اختلال در جوش خوردن، بروز سفتی در مفصل آرنج، بروز استئوآرتریت، بروز ناپایداری و نیاز به فیکساسیون مجدد و بروز بورسیت راجعه. در آنالیز آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS از فراوانی و درصد فراوانی جهت توصیف داده‌ها استفاده شد. از آزمون‌های آماری Kendall و تست دقیق فیشر نیز استفاده شد. سطح معنی‌داری ۰۵/۰p< در نظر گرفته شده است.

یافته‌ها: در ۱۶ بیمار (۸/۳۴%) پس از جراحی درد وجود نداشت. درد خفیف در ۱۷ بیمار (۳۷%)، درد متوسط در ۱۱ بیمار (۹/۲۳%) و درد شدید تنها در ۲ بیمار (۳/۴%) گزارش شده بود. دامنه حرکت (Range of motion-ROM) پس از درمان در ۲۴ بیمار (۲/۵۲%) بیش از ۱۰۰ درجه، در ۱۸ بیمار (۱/۳۹%) ۵۰ تا ۱۰۰ درجه و در ۴ بیمار (۷/۸%) کمتر از ۵۰ درجه بود. توانایی انجام فعالیت‌های روزمره قبلی پس از درمان در ۱۴ بیمار (۴/۳۰%) کاملاً مانند قبل، در ۲۶ بیمار (۵/۵۶%) نسبتاً مانند قبل و در ۶ بیمار (۱۳%) فعالیت کاهش یافته بود. تنها ۲ بیمار (۳/۴%) دچار عفونت‌های سطحی شدند و هیچ بیماری به عفونت عمقی دچار نشد. همچنین تنها در ۲ بیمار (۳/۴%) اختلالات حسی- حرکتی در عصب اولنار دیده شد. فقط ۳ بیمار (۵/۶%) به عارضه عدم جوش خوردن استخوان مبتلا شدند.

نتیجه‌گیری: ترمیم جراحی شکستگی داخل مفصلی دیستال هومروس (به خصوص با تکنیک خلفی همراه با استئوتومی اوله کرانون به دلیل دید مناسب، ارزیابی روتین عصب اولنار و Rigid Internal Fixation) یک روش مؤثر می‌باشد که سبب بازتوانی زودرس بیمار می‌گردد.


دکتر عبدالرسول مهرسای، دکتر میترا افشارپاد، دکتر فریبا نادری، لیلا شکرپور، دکتر کیوان حسین‌نژاد، دکتر غلامرضا پورمند،
جلد ۱۶، شماره ۰ - ( آبان ۱۳۸۸ )
چکیده

    زمینه و هدف: عفونت‌های سیستم ادراری، بیماری‌های شایعی هستند و ازاین بین پیلونفریت حاد شایع‌ترین بیماری عفونی کلیه می‌باشد. این دسته از عفونت‌ها، ۱/۱ میلیون مراجعه پزشکی در سال در ایالت متحده را شامل می‌شوند. هزینه درمانی در مواردی که نیاز به بستری باشد، بالغ بر ۱۸۰ میلیون دلار در سال است. اگرچه موربیدیته این دسته بیماری‌ها و مورتالیته ناشی از آن بالاست، در صورت درمان به موقع می‌توان از عوارض برگشت ناپذیر آن مانند اسکار کلیه و نارسایی مزمن کلیه - که هزینه بالایی جهت درمان‌هایی که اغلب Curative نیست، در برخواهد داشت- جلوگیری کرد.

این مطالعه با هدف شناسایی علل زمینه‌ای  تأخیر ارجاع کودکان مبتلا به عفونت‌های سیستم ادراری به مراکز درمانی طراحی شده است، تا بتوان با شناسایی این  علل ، راهکارهای مناسب جهت پیشگیری از آن‌ها و لذا پیشگیری ازعوارض برگشت ناپذیر ناشی از درمان تأخیری، دست یافت و بتوان هزینه درمانی تحمیل شده به فرد و جامعه را کاهش داد.

روش بررسی: این مطالعه به صورت Case series طراحی شده است. جامعه هدف رااطفال مبتلا به عفونت‌های سیستم ادراری مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های سینا و بهرامی تشکیل می‌دهند. معیارهای ورود شامل ۱- سن بین ۱۰-۱ سال ۲- وجود ۱ کشت ادرار مثبت در پرونده و ۳- عدم وجود ناهنجاری‌های سیستم ادراری می‌باشد. از بین افرادی که صلاحیت شرکت در مطالعه را داشتند، کلیه متغیرهای مورد بحث مانند سن، جنس، میکروارگانیسم ایجاد‌کننده وغیره مورد بررسی قرار گرفت. داده‌های به دست آمده توسط SPSS V. ۱۱,۵ آنالیز شد. داده‌های کمی به صورت میانگین و انحراف معیار و داده‌های کیفی به صورت فراوانی نمایش داده شدند. برای مقایسه داده‌ها از تست‌های آماری Chi۲ و t test استفاده شد. حد معنی‌داری ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در بین ۱۸۵ کودک مورد مطالعه با طیف سنی ۱ الی ۱۰ سال و میانگین سنی ۴/۵ سال، ۵۷ % دختر و ۴۳% پسر بودند. در بین ۱۸۵ کودک مورد مطالعه، ۹/۱۵ % با علائم سپسیس و ۲/۲ % مورد با علامت شوک سپتیک مراجعه کردند. دیگر نتایج مورد بررسی به تفصیل در جداول گنجانده شده است. نتیجه‌گیری: نهایتاً آموزش صحیح والدین از طریق آموزش حین بارداری، آموزش از طریق رسانه‌های گروهی و شناسانیدن علائم خطر و عوارض تأخیر ارجاع اطفال مبتلا به عفونت سیستم ادراری به مراکز درمانی، می‌تواند به میزان زیادی از این تأخیر پیشگیری کند و لذا با درمان به موقع این بیماری‌ها و اجتناب از عوارض آن ها هزینه سنگین ناشی از مرگ ومیر آن‌ها را کاهش داد.


دکتر مهرداد نادریان، دکتر آرمان محمدی،
جلد ۱۷، شماره ۸۰ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده

  زمینه و هدف : سینوزیت مزمن از جمله علل شایع مراجعه بیماران به کلینیک‌های گوش و حلق و بینی محسوب می‌شود. لذا این مطالعه به منظور بررسی بیماری‌های با علائم مشابه سینوزیت مزمن در بیمارستان بوعلی تهران از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ انجام شده است.

  روش کار : این مطالعه توصیفی– تحلیلی مقطعی بر روی ۱۸۴ بیمار مراجعه کننده به درمانگاه ENT بیمارستان بوعلی تهران که به طور غیر‌تصادفی انتخاب شدند، انجام شده است. بیمارانی که بیماری‌های زمینه ای داشتند یا دارای سابقه جراحی قبلی سینوس بودند و افراد کمتر از ۱۶ یا بیشتر از ۷۰ سال از مطالعه حذف شدند. پس از جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز اقدام به آنالیز داده‌ها شد که در این زمینه از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۵/۱۱ بهره گرفته شد. آزمون‌های آماری مورد استفاده شامل کای اسکوار، تست دقیق فیشر، تی مستقل و ANOVA بودند و سطح معناداری برای تفسیر نتایج ۰۵/۰ لحاظ گردید.

  یافته‌ها : تشخیص‌های افتراقی مورد مشاهده به این ترتیب بود: ۳/۱۶ درصد رینیت آلرژیک، ۹/۱۰ درصد رینیت باکتریال، ۶/۱۹ درصد رینیت وازوموتور، ۸/۹ درصد رینیت مدیکومنتوزا، ۳/۴ درصد لارنژیت ناشی از ریفلاکس، ۲/۱۵ درصد سردرد Tension ، ۶/۱۳ درصد سردرد میگرنی، ۲/۲ درصد Temporomandibular Dysfunction ، ۶/۴۴ درصد انسداد آناتومیک بینی، ۱/۱ درصد اختلال سوماتیزاسیون و ۹/۱۰ درصد اختلال عملکرد Olfactory داشتند.

  نتیجه‌گیری : بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می‌توان چنین نتیجه گرفت که همواره در بیماران دارای علائم بالینی رینوسینوزیت مزمن باید به فکر سایر تشخیص‌های افتراقی به ویژه رینیت‌های آلرژیک و غیرآلرژیک نیز بود.


دکتر جواد غفاری، دکتر محمد نادری، دکتر محمد خادملو،
جلد ۲۰، شماره ۱۰۹ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده

 

زمینه و هدف: کهیر از بیماری‌های شایع پوستی با شیوع ۰,۳ تا ۱۱.۳ درصد است. ۲۰ درصد از مردم در طول زندگی به آن مبتلا می‌گردند. کهیر در غالب موارد علت شناخته شده ای ندارد. هدف از این مطالعه توصیف علائم بالینی، تست‌های آزمایشگاهی و مشخصات فردی تعداد ۲۷۴ بیمار دارای کهیر مزمن از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ می‌باشد.

 

روش کار: این تحقیق یک مطالعه توصیفی - تحلیلی آینده نگر می باشد که در مدت ۴سال و نیم (مهر ۸۶ تا اسفند ۹۰) در کلینیک‌های آلرژی بیمارستان بوعلی سینا و کلینیک طوبی در ساری بر روی ۲۷۴ بیمار (۱۹۵ مونث و ۷۹مذکر) دارای کهیر مزمن با سن بین ۲ تا ۷۵ سال داشته اند، انجام شده است. کلیه بیماران مورد بررسی آزمایشات مختلف خون شامل CBC, diff, ESR, T۴, TSH, TPO, TGA, IgE, AST, ALT, BUN, Cr, ANA, CH۵۰, C۳, C۴, S/E, U/A به همراه آنتی بادی‌های میکروب هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) قرار گرفتند.

 

یافته ها: در این مطالعه کهیر مزمن در سن‌های بین ۲۰ تا ۴۰ سال شایع‌تر بوده است (۵۵%). ۴۵ نفر کهیر فیزیکی داشته‌اند (۴۲/۱۶درصد) که ۲۱مورد با درموگرافیسم یا نوشتن روی پوست (Dermographism) شایع تر از بقیه بوده است. آنژیو ادم (Angioedema) در ۱۴۴ مورد از بیماران دیده شده است (۵/۵۲درصد). سطح IgE توتال سرم در ۴۶ درصد از بیماران افزایش داشته است (۱۲۸ نفر). سابقه بیماری های آلرژیک دیگر در ۱۲۸ نفر (۴۶%) مثبت می‌باشد. عمکرد تیروئید در ۴ مورد غیر عادی بوده است و آنتی بادی‌های ضد تیروئید در ۵۰ مورد (۲۴/۱۸ درصد) افزایش داشته است. افزایش آنتی‌بادی‌‌های ضد هلیکوباکتر پیلوری در ۲۳/۶۹ درصد وجود داشته که ۹۰ درصد آنها بالای ۱۸ سال داشته‌اند.تست‌های ANA, CH۵۰, C۳, C۴ و آزمایش مدفوع در تمام بیماران ما نرمال بوده است.

 

نتیجهگیری: در کهیر مزمن اغلب آزمایشات معمول شامل CBC، عملکرد کلیه و کبد نرمال هستند و انجام آنها توصیه نمی‌شوند.

 


لاله نادری، جمشید بنایی بروجنی، مهدی کارگرفرد، سعید کشاورز،
جلد ۲۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده


زمینه و هدف: تمرینات ورزشی دارای اثرات مفید و ضدالتهابی است که موجب سرکوب التهاب سیستمی با درجه پایین در دیابت نوع ۲ می‌شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین تناوبی با شدت بالا بر فاکتور مهارکننده تومورزایی و اینترلوکین-۳۳ در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ بود. 
روش‌ کار: در این پژوهش نیمه تجربی و میدانی، ۳۰ نفر از زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ با میانگین سنی ۰۵/۳ ±۷۵/۳۸، شاخص توده بدن ۴۴/۱±۱۷/۲۸ و گلوکز ناشتای بالاتر از ۱۲۶ تا۲۵۰ میلی‌گرم بر دسی لیتر به‌طور داوطلبانه در تحقیق حاضر شدند و بر اساس مقادیر هموگلوبین گلیکوزیله در دو گروه تمرین تناوبی (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) قرار گرفتند. گروه تمرین تناوبی تمرینات را به مدت دوازده هفته، سه جلسه در هفته گروه با ۷۵ درصد ضربان قلب بیشینه شروع و تا شدت ۹۰ درصد ضربان قلب بیشینه افزایش دادند. نمونه‌های خونی فاکتور مهار کننده تومورزایی و اینترلوکین ۳۳ قبل و پس از ۱۲ هفته تمرین، با روش الایزا اندازه‌گیری شد. به منظور بررسی آماری داده‌ها از آزمون شاپروویلک برای تعیین نرمالیته داده‌ها، از آزمون t وابسته برای  مقایسه میانگین‌های پیش آزمون و پس آزمون متغیرهای مورد مطالعه درون گروه‌ها و از آزمون کواریانس برای مقایسه بین گروه‌ها استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تی همبسته نشان داد که ۱۲ هفته تمرین اثرات معنی‌داری بر فاکتور مهار کننده تومورزایی و اینترلوکین ۳۳ داشته است. مقادیر سرمی فاکتور مهار کننده تومورزایی پس از تمرین تناوبی نسبت به شرایط کنترل، کاهش معناداری داشته است. همچنین در گروه تمرین تناوبی، اینترلوکین ۳۳  در مقایسه با گروه بی تمرین تفاوت معناداری را در پس آزمون نسبت به پیش آزمون نشان داد (۰۵/۰P).
نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد تمرینات تناوبی می‌تواند باعث بهبود سطح گلوکز و کاهش درجه التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو شود.

ملیحه نادری، سمیه طالبی، آسیه بایزن، ندا یوسفی نوجوکامبری، سجاد یزدان ستاد،
جلد ۲۹، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده


زمینه و هدف: بیماری لوکمی/ لنفوم سلول T بزرگسالان (ATLL) نوعی بدخیمی سلول‌های T تهاجمی می‌باشد که پس از عفونت مزمن طولانی مدت با ویروس نوع ۱ لنفوتروپیک سلول‌های T (HTLV-۱) ایجاد می‌شود. سالانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا می­شوند و علی‌رغم میزان بالای عفونت، تنها ۵-۲ درصد افراد آلوده به HTLV-۱ به ATLL مبتلا می‌شوند. سه راه اصلی برای انتقال ویروس اثبات شده است: (الف) انتقال مادر به فرزند از طریق شیر دادن، (ب) انتقال جنسی و عمدتاً از مرد به زن و (ج) اجزای سلولی خون. مطالعه حاضر، با هدف بررسی پیشرفت‌های صورت گرفته در طول ۳۰ سال گذشته در شناخت عفونت HTLV-۱، همانندسازی، بیان ژن­های بیماریزایی، تغییر شکل سلول متاثر از فعالیت ویروس و نیز روش­های درمانی، پیشگیری از عفونت ویروس و لنفوم-لوکمی سلول‌های T انجام شده است.
روش ­کار: تدوین مطالعه مروری سیستماتیک حاضر، بر اساس استراتژی جستجوی پیشرفته و استاندارد واژگان کلیدی شامل Leukemia، Lymphoma، ATLL، HTLV-۱ و لکوموژنسیس در پایگاه­های اطلاعاتی PubMed، Springer، Scopus، Medline، Google Scholar،Science Direct  و Web of Science انجام گردید.
نتیجه ­گیری: علی‌رغم پیشرفت‌های اخیر در شیمی­درمانی، پیوند سلول‌های بنیادی هماتوپوئتیک آلوژنیک (alloHSCT) و درمان‌های حمایتی، پیش­آگاهی بیماران مبتلا به ATLL یکی از ضعیف‌ترین‌ پیش­آگاهی­ها در بین بدخیمی‌های هماتولوژیکی می‌باشد. غربالگری پیش از تولد برای HTLV-۱ باید در نواحی اندمیک با ارائه اطلاعات و مشاوره دقیق به کار گرفته شود و از طرفی توسعه و تکامل یک واکسن ایمن و مؤثر می‌تواند یک ابزار مهم در حفاظت ناقلین در برابر ATLL باشد.


حمیدرضا جلیلی، علی همتی عفیف، نیما ماجدی، مهدی نادری نسب،
جلد ۲۹، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: ورزش رابطه تنگاتنگی با سلامت معنوی دارد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه ابعاد روانشناختی و غیر روانشناختی و بررسی راهکارهای عوارض منفی جنگ برجامعه انجام گرفت‌.
روش کار: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش گرد‌آوری داده‌ها آمیخته می­باشد که به صورت میدانی انجام گردید. جامعه آماری شامل خبرگان آگاه به موضوع ورزش و سیاست بودند. پس از شناسایی این افراد (تعداد=۳۴) تمامی این افراد بر اساس روش نمونه­گیری تمام شمار به عنوان نمونه تحقیق مشخص گردیدند. به‌منظور شناسایی این نمونه‌ها، از روش نمونه‌گیری هدفمند استفاده گردید. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق‌ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش با استفاده از نرم افزارهای سوپردسیژن و بی تی تاپسیس سالور انجام گردید.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که ۵/۸۷% از افراد شرکت کننده در تحقیق مردان و ۵/۱۲% زنان می‌باشند. ۲۲/۸۱ درصد دارای مدرک تحصیلی دکتری و ۷۸/۱۸ درصد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و پایین‌تر بودند. نتایج نشان داد که جنگ نظامی بر وجهه ورزش خاورمیانه دارای تأثیری به میزان ۱۹۸/۰- می‌باشد. همچنین جنگ روانی بر وجهه ورزش خاورمیانه دارای تأثیری به میزان ۳۸۷/۰- می‌باشد.  
نتیجه‌گیری: جنگ ارتباط منفی و معنی داری با وجهه ورزش دارد که این کاهش نیز بخودی خود اثرات روانشناختی بدی بر جامعه ورزشی دارد. با توجه به نتایج روش تاپسیس مشخص گردید که ایجاد شبکه ورزشی پوشش دهنده ورزش کشورهای اسلامی بهترین راهکار جهت مدیریت و کنترل جنگ و تروریسم در مسیر بهبود وجهه ورزش می‌باشد.
 
محمدرضا نادریان، احمد غضنفری، رضا احمدی، مریم چرامی،
جلد ۳۰، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: اضطراب یکی از مسائلی است که انسان همیشه در طی زمان با آن درگیر بوده است. هدف از انجام این پژوهش مقایسه اثر بخشی درمان گروهی متمرکز بر هیجان و تحلیل رفتار متقابل بر صمیمیت و پذیرش اجتماعی و شفقت در افراد مضطرب بود.
روش­ کار: برای انجام پژوهش نیمه آزمایشی حاضر که با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه و دوره ی پیگیری یک ماهه انجام شد. از بین مراجعان مضطرب مراکز مشاوره توحید شهر اصفهان در بهار  و تابستان  ۱۳۹۹ به روش نمونه­گیری در دسترس ۶۰ نفر انتخاب و بطور تصادفی به سه گروه ۲۰ نفری تقسیم شدند. سپس گروه آزمایش مداخلات درمان متمرکز بر هیجان ۱۲ جلسه ۱۲۰ دقیقه‌ای و گروه آزمایش مداخلات درمانی تحلیل رفتار متقابل نیز ۱۲ جلسه ۱۲۰ دقیقه‌ای درمان را دریافت نمودند. اما گروه گواه هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. تشخیص اختلال اضطراب از طریق مصاحبه بالینی و پرسشنامه SCL-۹۰  انجام شد. همچنین داده‌ها با استفاده از پرسشنامه­های نامه شفقت بر خود، مقیاس خود شفقت ورزی نف (۲۰۰۳)، صمیمیت اجتماعی میلر و لفکورت  (۱۹۸۲)، مقیاس آزمون پذیرش اجتماعی مارلو و کراون (۱۹۶۰) جمع­آوری شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که هر دو مداخله بر صمیمیت اجتماعی، پذیرش اجتماعی و شفقت اثر بخش می‌باشد.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج استفاده از هر دو نوع مداخله جهت تاثیر بر مسائل اجتماعی افراد مضطرب پیشنهاد می­شود.
عطا الله سیاحی، نیما ماجدی، مهدی نادری نسب،
جلد ۳۰، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: بسیاری از مراکز کوچک آب‌درمانی به دلیل محدودیت‌های مالی و تبلیغاتی توان رقابت با مراکز بزرگتر و مشهورتر را ندارند و از سوی دیگر امروزه کسب و کارهای کوچک و متوسط از راهکارهای بسیار اساسی برای توسعۀ همه جانبۀ یک کشور محسوب می‌شوند بنابراین، شناخت عوامل درگیر در ایجاد آن‌ها مهم است. از این‌رو این پژوهش، به دنبال بررسی ارائه مدل  بازاریابی مشاغل کوچک در حوزه ورزش و تندرستی (مورد مطالعه: راه اندازی مرکز آب درمانی) بود.
روش کار: در این مطالعه کیفی از رهیافت نظریه داده بنیاد اشتراوس و کوربین استفاده شد. جامعه آماری این مطالعه شامل بازاریابان و اساتید ورزشی (۱۵ نفر)، کارشناسان خبره در زمینه کسب و کارهای کوچک و کارآفرینان برتر کشور (۱۵ نفر) و  مدیران باشگاه­ها و آکادمی­ها ورزش آبی کشور (۵۰ نفر) و مدیران وب سایت­های ورزشی (۱۵ نفر) و مراکز آب درمانی بود. همچنین نمونه گیری، به صورت نظری بود. روش جمع آوری داده­ها، میدانی و ابزار گرداوری داده­ها مصاحبه بود. تحلیل داده­ها با استفاده از سیستم کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که شرایط علّی شامل ۳ مفهوم و ۱۳ کد نهایی، شرایط زمینه­ای شامل ۷ مفهوم و ۳۵ کد نهایی استخراج، شرایط مداخله­گر شامل ۸ مفهوم و ۴۴ کد نهایی، راهبردها و اقدامات شامل ۶ مفهوم و ۲۷ کد نهایی، پیامدها نیز شامل ۵ مفهوم و ۲۴ کد نهایی استخراج شده از مصاحبه بود.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که موفقیت در بازاریابی کسب‌وکارهای کوچک در حوزه ورزش آب‌درمانی نه تنها به بهبود شرایط اقتصادی این کسب‌وکارها منجر می‌شود، بلکه از طریق ارتقای سلامت و پایداری ورزش، پیامدهای گسترده‌ای در سطح جامعه خواهد داشت.

عطا الله سیاحی، نیما ماجدی، مهدی نادری نسب،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: بسیاری از مراکز کوچک آب‌درمانی به دلیل محدودیت‌های مالی و تبلیغاتی توان رقابت با مراکز بزرگتر و مشهورتر را ندارند و از سوی دیگر امروزه کسب و کارهای کوچک و متوسط از راهکارهای بسیار اساسی برای توسعۀ همه جانبۀ یک کشور محسوب می‌شوند بنابراین، شناخت عوامل درگیر در ایجاد آن‌ها مهم است. از این‌رو این پژوهش، به دنبال بررسی ارائه مدل  بازاریابی مشاغل کوچک در حوزه ورزش و تندرستی (مورد مطالعه: راه اندازی مرکز آب درمانی) بود.
روش کار: در این مطالعه کیفی از رهیافت نظریه داده بنیاد اشتراوس و کوربین استفاده شد. جامعه آماری این مطالعه شامل بازاریابان و اساتید ورزشی (۱۵ نفر)، کارشناسان خبره در زمینه کسب و کارهای کوچک و کارآفرینان برتر کشور (۱۵ نفر) و  مدیران باشگاه­ها و آکادمی­ها ورزش آبی کشور (۵۰ نفر) و مدیران وب سایت­های ورزشی (۱۵ نفر) و مراکز آب درمانی بود. همچنین نمونه گیری، به صورت نظری بود. روش جمع آوری داده­ها، میدانی و ابزار گرداوری داده­ها مصاحبه بود. تحلیل داده­ها با استفاده از سیستم کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که عوامل علّی شامل رشد صنعت ورزش، فرصت‌های ایجاد مشاغل و ضعف های عملکردی؛ عوامل زمینه‌ای شامل بسترها و زیرساخت‌های پشتیبان، ضعف در تفکر کارآفرینی و حمایت مدیریتی، نفوذ ناکافی ورزش در جامعه، حمایت اجتماعی، نیروی انسانی متخصص، قصد کارآفرینی، حمایت مالی؛ عوامل مداخله‌گر شامل عوامل سیاسی، اقتصادی، مدیریتی، تسهیلاتی، حمایتی، تولیدی، تکنولوژیکی و آموزشی؛ عوامل راهبردها شامل حمایت برنامه‌های و قانونی، توسعۀ ساختاری، توسعه دانش، توسعۀ مالی، توسعۀ تعاملات، توسعۀ انگیزش و کارآفرینی؛ پیامدها شامل رشد اقتصادی، پایداری ورزش، ارتقای سطح عملکرد ورزش، نهادینه سازی سبک زندگی فعال و رشد اجتماعی- فرهنگی بود.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که توسعه صنعت آب‌درمانی در حوزه نظام سلامت و ورزش کشور نیازمند یک الگوی بازاریابی جامع و کارآمد است که ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، مدیریتی و زیرساختی را در بر گیرد. عوامل علّی مانند رشد صنعت ورزش و فرصت‌های شغلی، در کنار عوامل زمینه‌ای همچون بسترهای حمایتی و ضعف در تفکر کارآفرینی، بر روند توسعه این صنعت تأثیرگذارند. علاوه بر این، چالش‌های مداخله‌گر مانند محدودیت‌های اقتصادی، مدیریتی و فناوری می‌توانند موانعی در مسیر رشد این حوزه ایجاد کنند. بر این اساس، طراحی یک مدل بازاریابی مبتنی بر این عوامل، می‌تواند مسیر توسعه صنعت آب‌درمانی را هموار کرده و سهم آن را در سلامت عمومی و اقتصاد ورزشی کشور افزایش دهد.

زهرا نصیری نسب، احمدعلی تاجدین، الناز آقاجانی خطبه سرا، محمدرضا نادری پور، فاطمه عظیمی نیا،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: رفتارهای پرخطر به‌عنوان یکی از مسائل اجتماعی در تمامی جوامع و در میان گروه‌های سنی و جنسیتی مختلف، روندی تصاعدی داشته و از عوامل مخرب جسمانی، اجتماعی و روان‌شناختی محسوب می‌شوند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع رفتارهای پرخطر و ارتباط آن با مؤلفه‌های هیجان‌خواهی در مراجعه‌کنندگان به اورژانس اجتماعی شهرستان‌های جاسک و میناب بود.
روش کار: این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری عبارت بود از کلیه مراجعه‌کنندگان به اورژانس اجتماعی شهرستان جاسک و میناب که با روش نمونه گیری در دسترس ۳۰۰ نفر انتخاب شدند. نمونه انتخابی به  پرسشنامه رفتارهای پرخطر رجایی و شفیعی (۱۳۹۰) و مقیاس هیجان خواهی زاکرمن  فرم پنجم پاسخ دادند. داده­های پژوهش به کمک نرم افزار آماری  SPSS-۲۵مورد ارزیابی آمار توصیفی و استنباطی قرار گرفتند و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحلیل انجام شد.
یافت ه­ها: نتایج پژوهش نشان داد که تجربه‌طلبی، ماجراجویی، ملال‌پذیری و گریز از بازداری تأثیر معناداری بر بروز رفتارهای پرخطر دارند.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش گام مهمی در جهت شناخت عوامل مؤثر بر گرایش به رفتارهای پرخطر در در افراد است و می‌تواند زمینه را برای ایجاد جامعه‌ای سالم و ترویج سبک زندگی مناسب فراهم سازد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb