۳ نتیجه برای میرزایی قاضی
مرجان میرزایی قاضی، سید حمید سجادی هزاوه، فریده اشرف گنجوئی،
جلد ۲۹، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: مدیریت دانش برای بهبود زندگی افراد قابل استفاده است. همچنین می تواند به داشتن زندگی شادتر، سالم تر و پربارتر کمک کند. هدف از این پژوهش بررسی رابطه مدیریت دانش با آموزش و بالندگی و منابع انسانی بود.
روش کار: روش تحقیق، توصیفی-همبستگی و از نظر هدف کاربردی بود و از نظر جمعآوری دادهها بهصورت میدانی میباشد. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان سازمان ورزش شهرداری تهران (۱۶۰۰ کارمند) تشکیل
دادند که از میان آن ها ۳۱۰ نفر به صورت تصادفی ساده و بر طبق جدول مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها از روش میدانی و پرسش نامه استاندارد منابع انسانی و پرسش نامه مدیریت دانش (لاوسون، ۲۰۰۳) استفاده شد. برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون همبستگی پیرسون با بهرهگیری از نرمافزار SPSS نسخه ۲۶ صورت پذیرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین مدیریت دانش و مدیریت منابع انسانی در سازمان ورزش شهرداری تهران رابطه مثبت معناداری وجود دارد. بین تمامی مؤلفههای مدیریت دانش (خلق دانش، تسهیم دانش، بهکارگیری دانش، ذخیرهسازی دانش) با تمامی مؤلفههای مدیریت منابع انسانی (کارمندیابی، آموزش و بالندگی، ارزیابی عملکرد، جبران خدمات، شرایط کاری) ارتباط مثبت معناداری وجود دارد. بالاترین همبستگی بین ذخیرهسازی دانش و ارزیابی عملکرد به دست آمد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق، به نظر میرسد مدیریت دانش می تواند به ارتقاء آموزش و بالندگی کمک کند.
علی خضری، عصمت السادات موسوی، مرجان میرزایی قاضی، سعید میرزایی،
جلد ۲۹، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شش هفته ماساژ ریلکسی با روغن گل یاس بر میزان اضطراب، افسردگی و سلامت روان زنان میانسال مبتلا به افسردگی بود.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد ۳۰ زن میانسال (سن ۰۶/۳ ± ۴۲ سال) مبتلا به افسردگی بر اساس معیار (DSM-IV) بهطور تصادفی به ۲ گروه کنترل و ماساژ ریلکسی با روغن گل یاس تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت شش هفته، ۳ جلسه در هفته و هر جلسه ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ماساژ ریلکسی با روغن گل یاس دریافت کردند. برای اندازه گیری میزان اضطراب، افسردگی و سلامت روان آزمودنیها از پرسشنامه های اشپیل برگر، بک و GHQ۲۸ قبل و بعد از مداخله استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تی مستقل و تی زوجی در سطح ۰۵/۰>P استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد ماساژ ریلکسی با روغن گل یاس سبب بهبود سلامت روان زنان میانسال مبتلا به افسردگی نسبت به گروه کنترل شد (۰۰۱/۰P=). همچنین میانگین امتیاز افسردگی و اضطراب در گروه ماساژ ریلکسی با روغن گل یاس نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود (۰۰۱/۰P=).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می رسد که ماساژ ریلکسی با روغن گل یاس می تواند به کاهش اضطراب و افسردگی و بهبود سلامت روان زنان میانسال مبتلا به افسردگی کمک کند.
مرجان میرزایی قاضی، سید حمید سجادی هزاوه، فریده اشرف گنجوئی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: فرهنگ سازمانی بر نگرش و رفتار کارکنان تأثیر میگذارد. هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین مدیریت دانش با سازگاری و انطباق پذیری بود.
روش کار: روش تحقیق، توصیفی-همبستگی و از نظر هدف کاربردی بود و از نظر جمعآوری دادهها بهصورت میدانی میباشد. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان سازمان ورزش شهرداری تهران (۱۶۰۰ کارمند) تشکیل دادند که از میان آنها ۳۱۰ نفر به صورت تصادفی ساده و بر طبق جدول مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها از روش میدانی و پرسشنامه استاندارد مدیریت دانش (لاوسون، ۲۰۰۳) و پرسشنامه فرهنگ سازمانی (دنیسون، ۲۰۰۰) استفاده شد. برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون همبستگی پیرسون با بهرهگیری از نرمافزار SPSS نسخه ۲۶ صورت پذیرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین مدیریت دانش و فرهنگ سازمانی در سازمان ورزش شهرداری تهران رابطه مثبت معناداری وجود دارد. بین تمامی مؤلفههای مدیریت دانش (خلق دانش، تسهیم دانش، بهکارگیری دانش، ذخیرهسازی دانش) با تمامی مؤلفههای فرهنگ سازمانی (درگیر شدن در کار، سازگاری، انطباقپذیری، رسالت) ارتباط مثبت معناداری وجود داشت. بالاترین همبستگی بین بهکارگیری دانش و رسالت و کمترین همبستگی بین تسهیم دانش و انطباقپذیری به دست آمد.
نتیجهگیری: نتایج تحقیق حاضر رویکرد جامعی را برای درک رابطه بین مدیریت دانش با فرهنگ سازمانی در سازمان ورزش شهرداری تهران پیشنهاد میکند، زیرا باورها و ارزشها و مفروضات زیربنایی را مورد حمایت قرار میدهد و تأثیر آنها بر ایجاد، اشتراک و به کارگیری دانش که میتواند بر عملکرد کلی سازمان ورزش تأثیر بگذارد را آشکار میکند.