جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای قنیری

هادی قنیری، حسام جهاندیده، شاهین رجائیه، حسین افرا،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: ادم پس از جراحی یکی از عوارضی است که می‌تواند رضایت بیمار و ریکاوری بعد از عمل بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر هورمون‌های تیروئیدی بر ادم پس از جراحی و همچنین اثر آن بر سرعت بهبود ادم در بیماران تحت جراحی رینوپلاستی انجام شد.
روش کار: این مطالعه یک کوهورت آینده نگر بود که بر روی ۵۸ بیمار مراجعه کننده به درمانگاه گوش، حلق و بینی بیمارستان حضرت رسول اکرم که تحت عمل رینوپلاستی قرار گرفته بودند، انجام شد. هورمون‌های تیروکسین و تیروتروپین به عنوان متغیرهای مستقل اصلی در ۴ هفته اول پس از جراحی مورد سنجش قرار گرفتند. برای سنجش سطح هورمونی در هر بار مراجعه از بیمار یک نمونه خون اخذ شد. شاخص Visual Analogue Scale (VAS) از نگاه پزشک به عنوان شاخص بررسی ادم نیز در طول ۴ هفته نخست پس از جراحی اندازه گیری شد. بررسی ارتباط بین شاخص VAS و سطح هورمونی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
یافته‌ها: همبستگی معناداری بین سطح تیروکسین و شاخص VAS در طول چهار هفته اول پس از جراحی مشاهده نشد (۰۵/۰P>). ضریب همبستگی بین سطح تیروکسین و سرعت کاهش ادم ۲۳۳/۰ بود، با این حال این رابطه نیز معنادار نبود (۰۷۹/۰=P).  ضریب همبستگی بین هورمون تیروتروپین و شاخص VAS در هفته اول ۳۷۸/۰، در هفته دوم ۴۵۴/۰، در هفته سوم ۵۶۵/۰ و در هفته چهارم ۵۵۹/۰ بود و در تمامی هفته‌های مورد بررسی ارتباط مشاهده شد معنادار بود. همبستگی منفی معناداری نیز بین سطح تیروتروپین و سرعت کاهش ادم مشاهده شد (ضریب همبستگی= ۵۴۲/۰-، ۰۵/۰P<).
نتیجه‌گیری: افزایش سطح تیروکسین می‌تواند منجر به افزایش سرعت کاهش ادم شود؛ با این حال افزایش سطوح تیروتروپین با افزایش ادم پس از جراحی همراه بود و کاهش ادم را نیز با تاخیر مواجه می‌کند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb