جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای قلی پور

دکتر مرتضی خوانین زاده، دکتر مهدی یداله زاده، فاطمه قلی پور،
جلد ۱۵، شماره ۰ - ( تابستان ۱۳۸۷ )
چکیده

  زمینه و هدف: در طی اعمال جراحی عروق به دنبال کلامپ کردن و استاز خون در برخورد با سطوح غیر اندوتلیالی، ترومبوز ایجاد می‌گردد که برای جلوگیری از ترومبوز عروقی، از هپارین و جهت اطمینان از بروز خاصیت ضد انعقادی مناسب آن، از آزمون aPTT ( activated Partial Thromboplastin ) استفاده می‌شود. هپارین در برخی مراکز در انتهای اعمال جراحی توسط پروتامین سولفات خنثی می‌گردد. در این مطالعه سعی شده است تا لزوم اندازه‌گیری aPTT و تجویز پروتامین در طی اعمال جراحی عروق بررسی گردد.

  روش بررسی: در این مطالعه که به صورت Case-control می‌باشد، ۱۵۴ بیمار کاندید عمل جراحی عروق در دو گروه از نظر عوارض جراحی عروق در طی ۲۴ ساعت مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند، بطوریکه این دو گروه از نظر میانگین سنی و بیماری‌های زمینه‌ای با هم match شده بودند. در گروه اول که شامل ۶۲ نفر بود، اندازه‌گیری aPTT ۲ دقیقه بعد از تزریق هپارین صورت می‌گرفت اما در انتهای جراحی، هپارین با پروتامین خنثی نمی‌شد. در گروه دوم که شامل ۹۲ نفر بود، aPTT حین عمل اندازه‌گیری نمی‌شد اما در انتهای عمل جراحی، هپارین با میزان متناسب پروتامین خنثی می‌شد. اطلاعات بدست آمده از این دو گروه وارد نرم‌افزار آماری ( version ۱۴ ) SPSS گردید و توسط آنالیز تحلیلی و توصیفی مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز توصیفی که شامل محاسبه شاخص‌های مرکزی، درصد فراوانی و میانگین می‌باشد، انجام شد و در آنالیز تحلیلی از تستهای آماری chi۲ و T-test استفاده گردید.

  یافته‌ها: در ۴ مورد(۶/۲%)، عوارض عمل جراحی عروق رخ داد که شامل ۱ مورد(۶۵/۰%) آمبولی پای راست، ۱ مورد(۶۵/۰%) ایسکمی اسپاینال، ۱ مورد(۶۵/۰%) نوروپاتی پای چپ و ۱ مورد(۶۵/۰%) افت فشار خون ناشی از پروتامین بود. ۳ نفر از بیماران در گروه اول و ۱ نفر از بیماران در گروه دوم، دچار عوارض عمل جراحی عروق شده بودند که از نظر آماری اختلاف معنی‌داری بین آنها بدست نیامد، با این وجود قدرت کافی برای این نتیجه حاصل شد بطوریکه ۷۰%= Power بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه به نظر می‌رسد که در صورت رعایت اصول اولیه و تکنیک‌های صحیح اعمال جراحی عروق توسط یک جراح متبحر، دیگر نیازی به انجام تست aPTT پس از تزریق هپارین و نیز خنثی‌سازی هپارین در انتهای عمل جراحی با پروتامین نباشد، بدین ترتیب از طول مدت عمل جراحی و هزینه‌ها کاسته شده و علاوه بر کاهش عوارض عمل جراحی، عوارض استفاده از پروتامین نیز در بیماران رخ نخواهد داد.
نازیلا قلی پور، مهدی اخلاقی، دکتر بابک نیک خلق،
جلد ۲۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: ۶۸Ga-PSMA-۱۱، به عنوان یک رادیوداروی جدیدPET، اخیراً برای تصویربرداری تقریباً تمامی سرطان‌های پروستات استفاده می‌شود. به هرحال، تولید این رادیودارو به صورت اتوماتیک توصیه شده است. در این تحقیق، با توجه به ماهیت شیمیاییPSMA-۱۱، تولید دستی، بهینه و ایمن این رادیودارو بررسی شده و یک روش استاندارد برای تولید با کیفیت تکرار پذیر با بکار گیری یک ژنراتور گالیوم-۶۸ ساخت ایران ارائه شده است.
روش کار: تاثیر وزن PSAM-۱۱، دما، اسیدیته و مدت زمان نشاندارسازی بر خلوص رادیوشیمیایی رادیودارو ارزیابی شد. ثاثیرگذاری روش بهینه شده بر کیفیت رادیودارو در ۶۰ سری تولید، طبق دستورالعمل‌های دارونامه آمریکا بررسی شد. همچنین با پایش نرخ دوز پرسنل پرتوکار ایمن بودن روش تولید دستی وارسی شد. 
یافته‌ها: افزایش دمای واکنش از دمای اتاق به ◦C۴۰ خلوص رادیوشیمایی مقدار۱۰میکروگرم از PSMA-۱۱‌ را به محدوده قابل پذیرش بالای ۹۰% رساند. وزن‌های ۲۵ و ۵۰ میکروگرم در دمای اتاق خلوص رادیوشیمایی بالاتر از ۹۰% داشتند. محدوده مناسب اسیدیته، ۶-۵=pH تعیین شد. مدت زمان واکنش ۱۰ دقیقه خلوص رادیوشیمیایی تکرارپذیر بالای ۹۰% را برای مقدار ۱۰ میکروگرم از PSMA-۱۱ در ۶۰ سری تولید ارائه کرد. نرخ دوز بدن و دست به ترتیب ۱۵ و ۲/۴% مقدار دوز مجاز سالیانه بدن و دست یک پرسنل پرتوکار بود.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان‌دهنده کیفیت بالای ژنراتور ژرمانیوم-۶۸/گالیوم-۶۸ است. مراکز PET-CT می‌توانند رادیوداروی ۶۸Ga-PSMA-۱۱ را به دور از چالش‌های مربوط به مشکلات حمل و نقل به صورت دستی، ایمن، با کیفیت تکرار پذیر برای تصویربرداری از سرطان‌های پروستات در محل مرکز تولید کنند.
 
علیرضا مزیدی، محمدرضا باقرزاده، اسداله مهرآرا، یوسف قلی پور کنعانی،
جلد ۲۷، شماره ۰ - ( ویژه نامه روانشناسی ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: از مهم­ترین خط مشی­های کیفیت سازمان در دانشگاه­ها از قبیل دانشگاه آزاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران، توسعه کیفی منابع انسانی و جذب سرمایه­های انسانی متمایز است. البته برای تحقق این امر به برندسازی سازمانی نیاز است و از آنجا که برندسازی سازمان، مجموعه عواملی است که باعث می­شود سازمان مکانی خوب برای کارکردن نشان داده شود، بنابراین بایستی آن عوامل شناسایی و تقویت شوند. لذا، هدف تحقیق تعیین عوامل موثر بر برند سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی (مطالعه موردی: عوامل روانشناختی و سلامتی روانی، عوامل فرهنگی- اجتماعی) بود.
روش‌ کار: روش پژوهش از نوع آمیخته و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه رؤسا و معاونین دانشگاه آزاد اسلامی کشور در سال ۱۳۹۸ تشکیل داد. با توجه به حجم بالای جامعه آماری، ابتدا بعد از طراحی پرسش نامه محقق ساخته، در مجموع ۳۰۰ پرسش نامه در بین جامعه آماری، توزیع شد که با توجه به تعداد پرسش نامه­های تکمیل شده، تعداد نمونه آماری تحقیق در پژوهش حاضر به ۲۵۴ نفر رسید. تجزیه‌وتحلیل داده­ها به کمک نرم‌افزار Smart Pls۳ و SPSS ۲۰ انجام گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، عوامل عوامل روانشناختی و سلامتی روانی (عوامل روحی، سلامت روانی، تصویر مثبت ذهنی، نگرش) و عوامل فرهنگی- اجتماعی (شرایط فیزیکی، جو جامعه، محیط اجتماعی، محیط فرهنگی، درگیر شدن، ارزش جذابیت، ارزش جهان شمولی) بر پدیده برند سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی تأثیر دارند و نیز مدل تحقیق از برازش مطلوب برخوردار است.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد مقوله استفاده از مدل برند سازمانی در دانشگاه­ آزاد اسلامی بتواند جایگاه مناسب و کاربردی در بین مدیران این سازمان داشته باشد؛ بنابراین می‌توان برنامه‌ریزی و استراتژی صحیح و علمی برای توسعه‌ی مدل برند سازمانی در دانشگاه­ها را به‌عنوان بالاترین نقطه قوت مدیران آموزش عالی در این حوزه معرفی نمود.
فاضل زارعیان باغگاه، اسداله مهرآرا، مهرداد متانی، یوسف قلی پور کنعانی،
جلد ۲۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه برون‌سپاری در دستگاه‌های اجرایی به امری مرسوم و تقریباً همه‌گیر تبدیل شده است؛ لذا هدف پژوهش حاضر طراحی مدل برون‌سپاری در شبکه بهداشت استان مازندران می­باشد.
روش کار: نوع مطالعه توصیفی- پیمایشی می­باشد و جامعه­ی آماری بخش کیفی شامل خبرگان شامل روئسا، مدیران و ناظرین پروژه­های برون­سپاری شبکه­های بهداشت استان مازندران و همچنین اساتیدی که به نوعی در پروژه­های برون سپاری سابقه همکاری داشته­اند، می­باشد که تعداد افراد نمونه در بخش کیفی بر مبنای شیوه نمونه­گیری گلوله برفی تعداد ۱۱ نفر بود. همچنین جامعه­ی آماری بخش کمی این پژوهش نیز شامل مدیران ارشد، مدیران میانی و دست­اندارکاران و کارمندان شبکه­های بهداشت استان مازندران که در امر برون­سپاری بیشتر دخیل هستند، می­باشد که تعداد آنها ۵۶۰ نفر می­باشد و تعداد نمونه در بخش کمی تعداد ۲۲۸ نفر بر مبنای فرمول کوکران و به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده­ها از تکنیک تحلیل محتوا، تکنیک دلفی و مدل معادلات ساختاری در نرم افزار Lisrel استفاده شد.
یافته ­ها: با توجه به نتایج شاهد مدل برون­سپاری با چهار بعد اصلی، ۱۷ معیار و ۵۱ شاخص می­باشد که ابعاد سازمانی، مدیریتی، فنی  و ساختاری بودیم که به ترتیب بیشترین اهمیت را در برون­سپاری شبکه­های بهداشت استان مازندران دارند.
نتیجه­ گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که برون‌سپاری وظایف دولتی می‌تواند منجر به خلق ایده‌های جدید در زمینه انجام کار به صورت کارا و موثر و استفاده از دانش و منابع محدود در بخش عمومی شود. در مواقعی که دولت‌ها سرمایه لازم برای نوآوری ندارند، برون‌سپاری تحقیق و توسعه را امکان‌پذیر می‌سازد.
میثم ستونه، مجتبی طبری، یوسف قلی پور کنعانی، محمدرضا باقرزاده،
جلد ۲۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: پیشرفت مسیر شغلی مناسب با توجه به الگوی مدیریت دانش برای کارکنان در بسیاری از سازمان‌ها از قبیل سازمان تأمین اجتماعی حائز اهمیت بوده، لذا این تحقیق با هدف طراحی مدل پیشرفت مسیر شغلی بر اساس الگوی مدیریت دانش در سازمان تأمین اجتماعی استان مازندران انجام گردید.
روش  کار: جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش متشکل از کلیه کارکنان سازمان تأمین اجتماعی استان مازندران بود. حجم نمونه آماری از طریق جدول کرجسی مورگان تعداد ۲۶۹ نفر، به روش نمونه­گیری تصادفی انتخاب شدند. در این تحقیق از پرسش نامه مسیر پیشرفت شغلی شاین (۲۰۰۶) و مدیریت دانش همتی (۱۳۸۹) استفاده گردید. میزان پایایی این دو پرسش نامه با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب ۷۵/۰ و ۷۸/۰ به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم­افزارهای SPSS نسخه ۲۰ و pls۳ استفاده شد و سطح آلفا ۰۵/۰ p در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مقدار t همه مسیرهای بین عامل‌های تحقیق برابر و بزرگ تر از ۵۸/۲ می‌باشد. در نتیجه بین عامل‌های اصلی و زیرعامل‌های‌شان در مدل مفهومی- تحلیلی پژوهش رابطه معنی‌داری وجود دارد و نیز نتایج نشان داد که برازش مدل کلی پژوهش مناسب و قوی است.
نتیجه‌گیری: به طور کلی این گونه می‌توان بیان کرد که بین پله اول مسیر پیشرفت شغلی با پله دوم مسیر پیشرفت شغلی، بین پله دوم مسیر پیشرفت شغلی با  پله سوم مسیر پیشرفت شغلی و بین پله سوم مسیر پیشرفت شغلی با پله چهارم مسیر پیشرفت شغلی کارکنان از دیدگاه کارکنان سازمان تأمین اجتماعی استان مازندران، در مدل مفهومی - تحلیلی مسیر پیشرفت شغلی رابطه مستقیم و معنی‌داری وجود دارد.
اکرم قلی پور، فرشاد شاکریان، علی زاهدمهر، شیوا ایرانی، مهشید ملکوتیان، سیدجواد مولی،
جلد ۲۸، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: توانایی سلول‌های بنیادی پرتوان برای تمایز به سمت رده قلبی، خصوصا در زمینه پزشکی بازساختی (Regenerative Medicine) توجه زیادی را به خود جلب کرده است. با این حال ، هدف نهایی برای ترمیم قلب در بیماری‌ها، چالش برانگیز است. سلول‌های قلبی مشتق شده از سلول‌های بنیادی که تا به امروز توصیف شده‌اند، ویژگیهای عملکردی و ساختاری نسبتاً نابالغی را نشان می‌دهند. بنابراین توسعه استراتژی‌ها برای رسیدن به درجه بالاتری از بلوغ سلول‌های قلبی در شرایط in vitro اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه بررسی ژن‌های دارای تفاوت بیان در تمایز به سلول‌های قلبی و بررسی اهمیت آن‌ها در شناسایی بیومارکرهای بیماری‌های قلبی است.
روش کار: ابتدا فایل‌های خام حاصل از RNA-sequencing نمونه­های سلول‌های بنیادی و سلول‌های قلبی تمایز یافته از آن، از دیتاست با شماره GSE۷۶۵۲۳ بدست آمده و مراحل آنالیز نمونه­ها انجام شد. ژن‌های دارای تفاوت بیان در زبان برنامه نویسی R و با پکیج DESeq۲ جداسازی شد. سپس، آنالیز عملکردی ژن‌ها از جمله مسیرهای سیگنالینگ، فرآیندهای بیولوژیکی و بیماری‌های قلبی و موقعیت‌های کروموزومی تأثیرپذیر از ژن‌های دارای تفاوت بیان در مسیر تمایز مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد ۱۴۶۳ژن در بین نمونه‌های موردنظر دارای افزایش بیان و ۱۶۸۲ ژن نیز کاهش بیان داشتند. بعلاوه با بررسی آنالیزهای عملکردی مشخص شد ژن‌هایی مانند TTN، MYBPC۳، TNNC۱، TPM۱، ACTC۱، MYL۲، TNNT۲، MYH۶ و MYH۷ از جمله ژن‌هایی هستد که هم در تمایز سلول‌های قلبی و هم در کاردیومیوپاتی اتساعی و کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک نقش خواهند داشت و همچنین موقعیت‌های کروموزومی chr۵p۱۱، chr۴q، chr۱۱q۲۱ و chr۱۱p۱  به ترتیب جزء موقعیت‌های کروموزومی مهم در بین ژن‌های دارای تفاوت بیان بودند.
نتیجه گیری: درنهایت، بررسی­های مولکولی دقیقتر منجر به دستیابی به ژن‌های  قابل اعتماد برای شناسایی بیومارکرهای قلبی خواهد شد که برای تحقیقات زیست پزشکی، توسعه دارو و کاربردهای بالینی ضروری است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb