جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قائم پناه

‌دکتر مصطفی سلطان سنجری، ‌دکتر خلیل قاسمی فلاورجانی، ‌دکتر سیامک شکرالهی، ‌دکتر علیرضا فروتن، ‌دکتر پژمان بختیاری، ‌دکتر محمد جعفر قائم پناه،
جلد ۱۶، شماره ۰ - ( بهمن ۱۳۸۸ )
چکیده

    زمینه و هدف: تغییرات عیوب انکساری پس از جراحی استرابیسم  و تاثیر کشش عضلات خارج چشمی در توپوگرافی قرنیه به عنوان عامل زمینه‌ای در ایجاد آن پیشتر مطرح بوده است.با توجه به آنکه  اغلب مطالعات پیشین با جراحی سنتی و مدت پیگیری کوتاه‌مدت همراه بوده است و تغییرات همزمان سیکلورفرکشن و توپوگرافی قرنیه مورد توجه قرار نگرفته،این مطالعه طرح‌ریزی شده است تا تغییرات رفراکتیو و توپوگرافیک قرنیه پس از جراحی استرابیسم به طریقه هنگ بک بررسی شود.

روش بررسی: طی یک مطالعه بصورت گزارش موارد، مداخله‌ای و آینده‌نگر، ۵۳ چشم از ۳۳ بیمار که کاندید عمل جراحی استرابیسم عضلات افقی به روش هنگ بک بودند، وارد مطالعه شدند. سیکلورفراکشن با اتورفراکتومتر و توپوگرافی قرنیه  قبل عمل و ۲ هفته، ۲ ماه و ۶ ماه پس از عمل انجام شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS v,۱۵ و با استفاده از تستهای آماریt  وchi square  آنالیز شدند.

یافته‌ها: میانگین سنی و انحراف معیار ۲/۱۰ ± ۷/۱۷ بیماران بود. از این تعداد ۱۸ مورد ریسس رکتوس داخلی، ۱۸ مورد ریسس رکتوس خارجی و باقی موارد ریسس همراه ریزکت انجام شد. مقادیر معادل کروی (Spherical Equivalent) ابتدا در ۲ هفته به سمت میوپی شیفت کرده و در ۲ ماه هایپروپی ایجادشده و سپس در ۶ ماه مقادیر مجدداً به سمت صفر نزدیک شد(در تمامی موارد (٠٥/٠P>‌). میانگین آستیگماتیسم القا شده در جراحی، محاسبه شده توسط سیکلورفراکشن در ۲ هفته، ۲ ماه و ۶ ماه پس از عمل در مقایسه با قبل از عمل به ترتیب ۵۲/۰±  ۱۷/۰ ، ۶۲/۰±  ۳۵/۰ و ۲۷/۰ ±  ۱۱/۰ بود ( در تمامی موارد ۰۵/۰ P<). شیفت کلی محور سیلندر منفی به سمت ۱۸۰ بود (به ترتیب ۲، ۲۴، و ۱۵ درجه). میانگین آستیگماتیسم القا شده محاسبه شده توسط توپوگرافی به ترتیب ۹۷/۰±‌۱۶/۰، ۲/۱±  ۵۳/۰ و ۶۳/۰±  ۲۹/۰ بود (۰۵/۰ P<). به طور کلی شیفت مریدین Flat به سمت ۱۸۰ درجه بود (به ترتیب ۳۰، ۲۵ و ۷ درجه). مقایسه تغییرات آستیگماتیسم ایجادشده در توپوگرافی و رفراکشن نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین این دو مقدار در هفته دوم وجود دارد (٠٥/٠P>‌) که در ۲ ماه و ۶ ماه دیده نمی‌شود.

نتیجه‌‌گیری: جراحی هنگ بک  می‌تواند باعث تغییرات انکساری و ایجاد آستیگماتیسم گردد که ممکن است به علت تغییرات قرنیه‌ای باشد. تغییرات القا شده از جراحی در ۲ ماه به حداکثر می‌رسد و بر خلاف تصورات قبلی این تغییرات با وجود کاهش، حداقل تا ۶ ماه پایدار می‌ماند


ندا شاهواروقی فراهانی، محدثه رجبی، امیرحسین توانایی، زینب قائم پناه، عبدالرحیم حزینی،
جلد ۲۵، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: طی دهه­های اخیر، مفهوم مراقبت تسکینی به عنوان رویکردی چند رشته­ای مورد توجه قرار گرفته که با توجه به ماهیت و نوع بیماران هدف آن و نیاز­های روان­شناختی آن­ها مشخص شده است. بررسی و توجه به این نیازها و تلاش برای رفع آن­ها از وظایف روان­شناس بوده که با چالش­های بسیاری مانند ابهام نقش­ها و وظایف و نیازهای آموزشی و پژوهشی روبه­رو است. در نتیجه، هدف مقاله­ی حاضر، بررسی مهارت­های تخصصی روان­شناسی در ارزیابی، مداخله و پژوهش و ابعاد نظری و عملی این رشته در فضای مراقبت تسکینی است.
روش کار‌: این مطالعه به روش مروری و با استفاده از کلید واژه­های Palliative ،Psychologist ،Advanced cancer ، End of life،hospice ،Terminally ill ،Chronic illness ، Bereavement ،Grief  صورت گرفت. با جست­و­جو در بانک­های اطلاعاتی PubMed، Elsvier، Scopus، Science Direct، و  ProQuest  مقالات مرتبط در بازه­ی زمانی ۱۹۹۷-۲۰۱۷ مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: روان­شناسان تیم مراقبت تسکینی در مراحل مختلف بیماری ایفای نقش می­کنند. در این راستا، ارتباط و ارزیابی به عنوان گام­های نخست خدمات آن­ها و مشاوره و روان­درمانی اختصاصی برای هر نوع اختلال و مشکل روان­شناختی بیماران توسط روان­شناس ارائه می­شود. این روا­ن­شناسان خدمات خود را به خانواده بیماران در زمان بستری تا مراحل از دست دادن و سوگ ادامه خواهند داد. حمایت و مراقبت از اعضای تیم مراقبت تسکینی و مشارکت در طرح­های تحقیقاتی نیز از دیگر وظایف آن­ها است.  
نتیجه‌گیری: با توجه به عملکرد چندگانه روان­شناسان در تیم مراقبت تسکینی و نیز ارائه خدمات گسترده از بیماران تا خانواده آن­ها و نیز اعضای تیم مراقبت تسکینی، کسب مهارت­های تخصصی و آموزش­های مداوم برای آن­ها لازم و ضروری است

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb