جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای فاریابی

عبدالرضا کاظمی، مسعود رحمتی، مجید فاریابی، سیدجلال طاهرآبادی،
جلد ۲۲، شماره ۱۳۹ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف : شیوع چاقی در بین کودکان و نوجوانان به صورت نگران کننده ای در حال افزایش است. اضافه وزن و چاقی در اواخر نوجوانی با مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی- عروقی در بزرگسالی همراه می­باشد. چاقی با التهاب سیستمیک و سطوح بالای

سایتوکاین های پیش التهابی و مقاومت به انسولینی همراه بوده که این شرایط با بسیاری از بیماری های متابولیکی از جمله دیابت ملیتوس و پرفشارخونی رابطه دارد. گزارش های  متعدد نشان می دهند که تمرینات گوناگون ورزشی تاثیرات سودمندی بر چاقی و عوارض ناشی از آن دارند، با این حال کمتر مطالعه ای را می توان یافت که به بررسی تاثیرات تمرینات تناوبی سرعتی(Sprint Interval Training- SIT) بر چاقی کودکان و سطوح سرمی سایتوکاین های التهابی و انسولین پرداخته باشند.

روش کار : در این مطالعه نیمه تجربی ۳۲ کودک چاق (۲۷BMI=) به طور تصادفی به دو گروه تمرینات تناوبی (SIT) (۱۶N=) و گروه کنترل (C) (۱۶N=) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل دوهای با تمام توان ۳۰ و ۹۰ ثانیه بود که سه جلسه در هفته برای ۸ هفته انجام شد. متغیرهای هورمونی و التهابی به وسیله روش الایزا تجزیه و تحلیل گردید. با استفاده از آزمون تی مستقل و همبستگی پیرسون داده­ها تجزیه و تحلیل گردید. مقادیر احتمال کمتر از ۰۵/۰ از نظر آماری معنادار در نظر گرفته شد.

یافته­ها: پس از ۸ هفته SIT، سطوح سرمی TNF-&alpha; و انسولین به طور معنی داری کاهش یافت (۰۰۱/۰ P<). همچنین BMI (۰۱۰/۰ P<)، کلسترول تام (۰۰۱/۰ P<) و وزن بدن (=۰۲۰/۰= P) در پاسخ به SIT کاهش معنی­داری یافت اما تغییر معنی داری در سطوح سرمی HDL (=۵۰۰/۰= PLDL (۱۷۰/۰= P) و تری گلیسرید (۶۰۰/۰= P) مشاهده نشد.

نتیجه­گیری: این نتایج نشان می­دهد که SIT دارای اثرات ضدالتهابی و محافظتی در برابر چاقی کودکان دارد و احتمالاً می توان از این ورزش به عنوان یه روش غیر داروئی در درمان یا پیشگیری چاقی استفاده کرد.


عسل فاریابی، نسرین متین نیا،
جلد ۳۰، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: طلاق و دلزدگی زناشویی در پی افزایش مشکلات زناشویی و تعارضات و همچنین مشکلات روان­شناختی خود و کاهش بهزیستی با تمرکز بر نواقص در رابطه­ی خود و خشم مطرح می­گردد. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر نشخوار خشم و بهزیستی روانشناختی در زوجین متقاضی طلاق بود.
روش کار: مطالعه حاضر نیمه تجربی، از نوع پیش­آزمون- پس­آزمون همراه با گروه گواه بود. جامعه آماری حاضر شامل کلیه زوج­هایی بود که به دلیل وجود تعارض از مجتمع­های قضایی خانواده شهر همدان در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ به مراکز مداخله و مشاوره خانواده ارجاع داده شده بودند. با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس ۳۰ زوج انتخاب و با استفاده از روش جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایشی(۱۵نفر) و کنترل (۱۵ نفر) جایگزین شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس نشخوار خشم ساکادولوسکی و همکاران (۲۰۰۱) و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف بود. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره (ANCOVA)  جهت اندازه­گیری اثربخشی ذهن­آگاهی با بهره گیری از نرم افزار SPSS-۲۶ انجام گردید.
یافته‌ها: یافته­ها نشان داد که آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش سطح نشخوار خشم زوجین متقاضی طلاق (۷۹/۶ F=) با اندازه اثر ۲۰۱/۰ و افزایش بهزیستی روانشناختی داشته است(۳۰۸/۱۱۷ F=) در سطح معناداری کوچکتر از (۰۰۱/۰)  با اندازه اثر ۸۱/۰ و اثربخش است.
نتیجه‌گیری: نتیجه­گیری کلی نشان داد که شناخت درمانی مبتی بر ذهن آگاهی بر نشخوار خشم و بهزیستی روانشناختی تأثیر معناداری دارد. پیشنهاد می­شود با توجه به اثر بخشی این رویکرد فنون و روش­های این رویکرد برای افزایش صمیمیت و همچنین کاهش نشخوار خشم مدیریت هیجان، توسط درمانگران خانواده و ازدواج استفاده شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb