جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای فاتح

دکتر علی نویدیان، دکتر محمد رضا عابدی، دکتر ایران باغبان، دکتر مریم فاتحی زاده، دکتر حمید پورشریفی،
جلد ۱۷، شماره ۷۱ - ( ۲-۱۳۸۹ )
چکیده

    زمینه و هدف: پرفشاری خون مهم ترین عامل قابل اصلاح بیماری‌های قلبی عروقی است و مصاحبه انگیزشی مداخله ای، نویدبخش برای ترغیب رفتار بهداشتی مثبت در حوزه تغییر رفتار بهداشتی است. این مطالعه به منظور تعیین اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر سبک زندگی افراد مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.

روش کار: پژوهشحاضر یک مطالعه تجربی است. و از طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل و در زمان‌های مختلف بر روی ۶۱ بیمار مراجعه کننده با فشار خون سیستول بین ۱۲۵ تا ۱۶۰ میلی متر جیوه در قالب طرح غربالگری دیابت و سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۸۸-۸۷ اجرا شده است. مراجعان از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (۲۸ نفر) و کنترل (۳۳) جایگزین شدند. مداخله شامل پنج جلسه مصاحبه انگیزشی گروهی، به همراه آموزش رایج سبک زندگی به گروه آزمایش ارائه شد. داده‌های بدست آمده از طریق پرسشنامه عادات غذایی، به فاصله زمانی ۸ و ۱۶ هفته پس از اتمام مداخله، با استفاده از آزمون‌های آماری آنالیزکوواریانس یک متغبره و t وابسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: پس از مداخله به طور معنی داری میانگین مصرف روغن اشباع نشده و گوشت سفید (۰۰۵/۰P =)، سبزیجات (۰۱/۰P =)، وزن (۰۰۶/۰P =)، لبنیات (۰۰۰۱/۰P =)، نمک (۰۰۰۱/۰P =)، فعالیت فیزیکی (۰۰۰۱/۰P =) در گروه آزمایش، نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. مقایسه میانگین‌ها در مرحله پیگیری ۱۶ هفته‌ای نشان داد برخی تفاوت‌های ایجاد شده به دنبال مصاحبه انگیزشی، مانند مصرف سبزی، لبنیات و نمک همچنان تداوم داشت.

نتیجه گیری: افزودن مصاحبه انگیزشی به آموزش‌های معمول سبک زندگی سالم در کنترل و پیشگیری پرفشاری خون، روشی موثر در جهت بهبود سبک زندگی و نهایتا کاهش عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی عروقی از جمله پرفشاری خون است.


دکتر مهربان فلاحتی، روح الله فاتح، سمیه شریفی نیا، علی کنعانی، دکتر احمد رضا معمار، دکتر فتانه هاشم دباغیان،
جلد ۱۹، شماره ۱۰۰ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: موسیرها بخش مهمی از رژیم غذائی بسیاری از جمعیت های بشری را تشکیل می دهند و در زمینه های مختلف درمانی از خود اثرات داروئی نشان داده اند. تخمین زده می شود که ۷۵% تمام زنان حداقل یک بار در طول زندگی به عفونت واژینیت ( Vaginitis ) مبتلا می شوند و کاندیدا آلبیکنس ( Candida Albicans ) حدود ۸۰ تا ۹۵% موارد واژینیت کاندیدائی ( Vulvovaginitis Candidal ) را در کل دنیا تشکیل می دهد. هدف از این مطالعه، تعیین اثرات ضد کاندیدائی گیاه موسیر بر ضد عوامل کاندیدائی جدا شده از بیماران مبتلا به واژینیت کاندیدائی مزمن می باشد.

  روش کار: این مطالعه، یک مطالعه تجربی است. با استفاده از روش میکرودایلوشن Dillution) Micro )، اثرات ضد قارچی عصاره های آبی و الکلی موسیر در شرایط آزمایشگاهی ( In vitro ) بر ضد ۳۳ گونه کاندیدائی جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس مزمن که به بیمارستان های میرزا کوچک خان و لولاگر شهر تهران مراجعه کرده بودند، مورد آزمایش قرار گرفت.

  یافته ها: نتایج به دست آمده، فعالیت ضد قارچی گیاه موسیر بومی ایران با نام علمی Allium hirtifolium ، بر ضد تمامی گونه های کاندیدای مورد آزمایش را نشان داد و مشخص شد که تأثیر عصاره الکلی بسیار بیشتر از عصاره آبی این گیاه می باشد.

  نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که عصاره تام موسیر فعالیت ضد کاندیدائی داشته و این امیدواری وجود دارد که از آن بتوان در آینده در درمان کاندیدیازیس استفاده نمود.


بی‍ژن فروغ، الهه میانه ساز، طناز احدی، غلامرضا رئیسی، حمیدرضا فاتح، سید علیرضا مروجی،
جلد ۲۲، شماره ۱۳۳ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: پلاسمای غنی از پلاکت(PRP)  حاوی فاکتورهای رشد و عوامل ضد التهابی است و اخیراً جهت ترمیم غضروف آسیب دیده در استئوآرتریت به کار می‌رود. در اغلب مطالعات موجود سه تزریق انجام شده است. در این مطالعه، به صورت پایلوت به بررسی اثر یک نوبت تزریق داخل مفصلی پلاسمای غنی از پلاکت در درمان استئوآرتریت زانو پرداخته شد.

روش کار: در این مطالعه تک مرکزی، آینده نگر برای ۱۰ بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو یک نوبت تزریق داخل مفصلی پلاسمای غنی از پلاکت انجام شد. میزان درد بر اساس معیار Visual Analog Scale (VAS)، پرسش نامه KOOS (Knee Injury and Osteoarthritis Outcome) شامل شاخص‌های درد، علائم بالینی، کیفیت زندگی، انجام امور روزمره زندگی و فعالیت‌های ورزشی)، سرعت راه رفتن با تست ۲۰ متر راه رفتن(۲۰ meters walk test ۳ هفته، ۲ و۶ ماه بعد از تزریق ثبت و با یافته‌های قبل از تزریق مقایسه گردید.

یافته‌ها: هیچ گونه عارضه جانبی بعد از تزریق در بیماران گزارش نشد. تغییرات شدت درد براساسVAS ، سرعت راه رفتن، شاخص کاهش درد و انجام امور روزمره بر اساس پرسش نامهKOOS  در ارزیابی‌های انجام گرفته طی این ۶ ماه معنی دار بود. ولی بهبود شاخص‌های کیفیت زندگی و فعالیت‌های ورزشی و کاهش علائم بالینی معنی‌دار نبود.

نتیجه‌گیری: نتایج یک نوبت تزریق  PRP (به جای ۳ نوبت تزریق)  را موثر نشان می‌دهد. لذا با توجه به عدم بروز عوارض جانبی، انجام کارآزمایی بالینی تصادفی شده با حجم نمونه بیشتر و مقایسه اثر PRP با سایر درمان‌های موجود توصیه می‌شود.


رخساره جعفریزدی، مرتضی فلاحپور، مجید خوش میرصفا، اعظم صامعی، محمدرضا محمدی ساردو، آیدا یاردوست، محسن فاتح، فرهاد سیف،
جلد ۲۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

ازدیاد حساسیت های دارویی (Drug Hypersensitivity Reaction: DHR) دسته ای از انواع واکنش­های ناخواسته دارویی (Adverse Drug Reaction: ADR) می­باشند که در سراسر دنیا عوارض آن، می­تواند حتی با مرگ و میر همراه باشد و در اغلب موارد با وجود سرمایه گذاری­های عظیم و تحقیقات گسترده ای که در تولید دارو صورت گرفته، منجر به کنار گذاشته شدن آن دارو می­شود. واکنش های ناخواسته دارویی بطور کلی به دودسته A و  B تقسیم می­شوند. واکنش­های نوع A که قابل پیش بینی و وابسته به دوز هستند اما واکنش­های ناخواسته دارویی نوع B غیر قابل پیش بینی و مستقل از دوز بوده و گاهی تا ۲۰ درصد از تمام واکنش­های ناخواسته دارویی را شامل می­شوند که شامل حساسیت­های شدید دارویی به واسطه سیستم ایمنی (آلرژی دارویی) یا واکنش های بدون دخالت سیستم ایمنی است. مولکول­های مجموعه اصلی سازگاری بافتی (Major Histocompatibility Complex) یکی از مهمترین عوامل چگونگی و تنوع پاسخ های ایمنی در افراد مختلف هستند. مطالعات متعددی، همراهی برخی واریانت­های این مولکول ها را در ابتلاء و عدم ابتلاء به برخی بیماری­ها از جمله بدخیمی­ها و بیماری­های خودایمن گزارش کرده اند. طی دهه گذشته، مطالعات متعددی پیرامون همراهی آلل­های MHC یا HLA با سندرم­های افزایش حساسیت دارویی (DHS) صورت گرفته که نوید بخش ایجاد امکان تشخیص و شناسایی بیماران در معرض خطر است و در نتیجه موجب پیشگیری از بروز سندرم­های افزایش حساسیت دارویی می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) انجام تست غربالگری برای تعیین آلل HLA-B*۱۵:۰۲ را در جمعیت در معرض خطر پیش از تجویز داروی کاربامازپین، پیشنهاد کرد. تفاوت های ژنتیکی در نژادهای گوناگون انجام این مطالعات را در جمعیت­ها و کشورهای مختلف ضروری می سازد. بنابراین برپایه بررسی متون ما پیشنهاد می -کنیم که این مطالعات درجمعیت ایرانی به ویژه در بیماری های آلرژیک نیز انجام گیرد.
 

مهدی شریفی، قدسیه ابراهیم پور، میلاد فاتحی زاده خوش باطن،
جلد ۳۰، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلال­های مصرف مواد و پیامدهای ناخوشایند آن از مهمترین مشکلات سلامت عمومی در جهان امروز برشمرده می­شود که کلیه سیستم­های اجتماعی از جمله خانواده، جامعه و همچنین خود فرد از آن تاثیر می­پذیرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی، عقاید وسوسه‌انگیز و بهزیستی روان شناختی بیماران مصرف‌کننده متادون بود.
روش کار: در یک طرح کارآزمایی بالینی با گروه کنترل، از کلیه افراد مصرف‌کننده متادون مراجعه کننده به کلینک‌های ترک اعتیاد واقع در شهر گرگان (۱۵۰ نفر)، ۳۰ نفر به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گروه کنترل (۱۵ نفر) تقسیم شدند. سپس شرکت کنندگان گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه تحت آموزش ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس قرار گرفتند. قبل از مداخله و پس از آن، مقیاس کیفیت زندگی واروشربون (۱۹۹۲)، بهزیستی روانشناختی کارو ریف (۱۹۸۹) و عقاید وسوسه‌انگیز رایت و بک (۱۹۹۳) جهت سنجش عملکرد آزمودنی‌ها در هر یک از متغیرها استفاده شد.  داده‌ها با استفاده از روش  تحلیل کوواریانس تحلیل گردید.
یافته­ ها: پس از کنترل اثرات پیش آزمون، برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌اگاهی موجب کاهش عقاید وسوسه‌انگیز و بهبود‌ بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه گردید. 
نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج، با آموزش تکنیک­های ذهن­آگاهی می­توان عقاید وسوسه­انگیز  مصرف­کنندگان متادون را کاهش و بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی  آنان را بهبود بخشید.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb