جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای غلامزاده خادر

عباس بخشی‌پور رودسری، وهاب محمدپور، مجتبی غلامزاده خادر، فرناز فرشباف مانی‌صفت،
جلد ۲۰، شماره ۱۱۳ - ( ۸-۱۳۹۲ )
چکیده

 

زمینه و هدف: ترس هیجان مهمی است که می‌تواند برای ارتقا امنیت و بقا سازگارانه باشد، یا با اثر بر روی کیفیت زندگی به صورت منفی ناسازگارانه باشد. هدف از مطالعه حاضر استخراج ویژگی‌های روان سنجی و ساختار عاملی نسخه تجدید‌ نظر شده فهرست زمینه‌یابی ترس کودکان در نمونه‌ای از کودکان و نوجوانان ایرانی بود.

 

روش کار: نمونه نهایی مطالعه حاضر نمرات نسخه تجدید نظر شده فهرست زمینه‌یابی ترس کودکان ۶۶۱ دانش‌آموز (۳۲۱ پسر و ۳۴۰ دختر) مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان ایرانی را شامل می‌شود. سن دانش‌آموزان ۸ تا ۱۸ سال (میانگین: ۷/۱۲ و انحراف استاندارد: ۹۵/۲) بود. آزمودنی‌ها با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای از مدارس شهر تبریز انتخاب شدند و نسخه تجدید ‌نظر شده فهرست زمینه‌یابی ترس کودکان را پر کردند. به منظور بررسی ساختار عاملی از شیوه اکتشافی و روش تحلیل مؤلفه‌های اصلی با چرخش واریماکس استفاده شد.

 

یافته‌ها: راه حل ۷ عاملی برای ۹/۳۷% از واریانس کلی محاسبه شد و آیتم‌ها بهتر از راه حل‌های دیگر بیانگر عوامل بودند. بنابراین، راه‌حل ۷ عاملی که مناسب‌تر از راه حل‌های ۵ و ۶ عاملی بود انتخاب گردید. ضریب پایایی از راه همسانی درونی (ضریب آلفای کرونباخ)، ۹۳/۰ به دست آمد.

 

نتیجهگیری: نتایج به دست آمده نشان داد که نسخه تجدید نظر شده فهرست زمینه‌یابی ترس کودکان ابزار پایایی است. با افزایش سن شدت ترس‌ها کاهش یافته است. شدت ترس با افزایش سن در پسرها کاهش و در دخترها افزایش یافته است.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb