جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای علائی

دکتر علیرضا سالک مقدم، دکتر فرزانه اوسطی آشتیانی، دکتر علیرضا فیروز، دکتر مریم دانش پژه، دکتر یحیی دولتی، پرویز علائی،
جلد ۷، شماره ۲۲ - ( ۱۲-۱۳۷۹ )
چکیده

  درماتیت تماسی (Contact dermatitis) به دو نوع آلرژیک (Allergic contact dermatitis, ACD) در ۲۰% موارد و نوع تحریکی (Irritant contact dermatitis , ICD) شامل ۸۰% موارد تقسیم می گردد و به سه فرم حاد، تحت حاد و مزمن دیده می شود. این بیماری باعلایمی چون درد، قرمزی، خارش، وزیکول، پاپول، سخت و چرمی شدن پوست همراه است.

  درماتیت تماسی آلرژیک (ACD) یا افزایش حساسیت تماسی (contact hypersensitivity CHS) بیماری التهابی وابسته به سلولهای T با مکانیسم تیپ IV صدمه نسجی ( افزایش حساسیت نوع تاخیری) (Delayed type hypersensitivity DTH) است که با غلظتهای حساس کننده ای از آلرژنهای هاپتنی در تماس با پوست ایجاد می گردد. با وجود اثبات دخالت سلولهای T نقش ریز گروههای لکوسیتی در بیماری ناشناخته و اطلاعات موجود ضدو نقیض است. با توجه به وجود تناقضها و این که بیماری مذکور از بیماریهای شایع پوستی در کشور ایران یم باشد و نیز تا کنون در این زمینه مطالعه ای در ایران صورت نگرفته است، به بررسی ایمنی سلولی و نقش ریزگروههای لنفوسیتی خون محیطی بیماران مبتلا به درماتیت تماسی آلرژیک در مقایسه با سایر درماتیتها و افراد سالم پرداخته شد.

  روش مناسب برای تشخیص آلرژنها مسئول بروز آلرژی روشی موسوم به Patch test است در این تحقیق با استفاده از ۲۳ آلرژن شناخته شده موجود در کیت Trolab معروف به استاندارد اروپایی بر روی ۴۶ بیمار مشکوک به بیماری تست پوستی انام شد. پس از ۴۸ ساعت از بیماران cc ۵ خون گرفته شد، و با استفاده از روش ELISA سطح IgE تام سری آنها اندازه گیری گردید. همچنین توسط فلوسیتومتری با استفاده از کیت IMK- plus حاوی آنتی بادیهای منوکلونال اختصاصی شد T(HLA-DR), NK(CD۱۶/۵۶)T(CD۸ CD۴ , CD۳) B(CD۱۹), CD۱۴/۴۵ کونژوگه به بررسی زیر گروههای لنفوسیتی با FITC فلورسین ایزوتیوسیانات و PE فیکواریترین پرداخته شد. بر اساس نتایج آزمونهای پوستی شایعترین آلرژنها در این مطالعه به ترتیب نیکل ، کلریدکبالت، دی کرومات پتاسیم و فرمالدئید بودند. همچنین بر اساس آنالیز آماری نتایج سطح IgE در دو گروه درماتیت تماسی آلرژیک تحریکی نسبت به گروه کنترل که ۳۶ نفر بودند تفاوت چندانی نداشت در صورتی که در گروه آتوپیک ۱۰-۸ برابر سطح شاهد بود (P<۰/۰۰۱)

  میانگین درصد سلولها T(CD۳), T(CD۴) تغییر معنی داری نداشت. افزایش سلولهای T(CD۸) نسبت به گروه کنترل معنی دار نبود. سلولهای B(CD۱۹) با مختصری کاهش تغییر معنی داری نداشتند. سلولهای T(HLA-DR), NK(CD۱۶/۵۶) افزایش معنی داری به گروه کنترل داشتند. (P<۰/۰۵)

  با توجه به افزایش T(CD۸) و عدم تغییر در T(CD۴) نسبت سلولهای CD۴/CD۸ در گروه درماتیت تماسی آلرژیک کاهش و در گروه درماتیت آتوپیک افزایش داشت و این تغییرات معنی دار بود (P<۰/۰۵) . تعداد WBC در درماتیت تماسی آلرژیک و درصد ائوزینوفیلی در درماتیت آتوپیک افزایش معنی داری داشت در مورد سایر متغیرها تغییرات معنی دار نبود.


حورا بهزادی ساروکلائی، فاطمه علائی کرهرودی،
جلد ۲۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان علت ۹ درصد از مرگ‌ومیرها را در سراسر جهان تشکیل می‌دهد. شیمی‌درمانی از مهم‌ترین درمان‌های سرطان است که به درجات مختلف، تهوع‌آور می‌باشند. مطالعات نشان‌داده‌اند اگرچه درمان‌های دارویی ضد تهوع و استفراغ سبب کم شدن حالت تهوع و استفراغ می‌شود، اما به‌طور کامل این حالات از بین نمی‌روند، بنابراین استفاده از روش‌های مکمل توأم با روش‌های دارویی جهت کاهش تهوع و استفراغ ناشی از شیمی‌درمانی توصیه‌شده است. ماساژ بازتابی، یکی از درمان‌های مکمل و جایگزین با قدمت طولانی است.
روش کار: ابتدا با پرسش‌نامه جمعیت شناختی اطلاعات اولیه به دست آمد. بعد پرسشنامه استاندارد رودز تعدیل‌یافته برای کودکان، به آنان داده شد تا به آن‌ها پاسخ دهند. قبل از انجام شیمی‌درمانی شدت تهوع و استفراغ سنجیده شد و سپس در گروه کنترل فقط از داروهای ضد تهوع و استفراغ رایج استفاده گردید و در گروه مداخله علاوه بر درمان با داروهای استاندارد ضد تهوع و استفراغ نیم ساعت قبل از انجام شیمی‌درمانی و نیز تا پنج روز پس‌ازآن هرروز صبح ماساژ بازتابی کف پا انجام شد. پس از روز پنجم نیز شدت تهوع و استفراغ پرسشنامه استاندارد رودز در هر دو گروه سنجیده شد.
یافته‌ها: نتایج مقایسه وضعیت تهوع و استفراغ ناشی از شیمی‌درمانی در گروه مداخله و کنترل نشان می‌دهد که میانگین و انحراف معیار تهوع در گروه کنترل ۹۱۷/۱ ±۳۳۳/۴ و در گروه مداخله ۳۳۲/۱±۸۶۶/۱ بود. میانگین و انحراف معیار استفراغ در گروه کنترل ۸۰۱/۱ ±۸۳۳/۵ و در گروه مداخله ۲۵۷/۱±۲۶۶/۲ بود. همچنین میانگین و انحراف معیار عق زدن در گروه کنترل ۹۱۹/۱± ۲۰۰/۵ و در گروه مداخله ۰۱۴/۱±۷۳۳/۱ بود. تفاوت آماری معناداری بین گروه کنترل و مداخله مشاهده شد (۰۴۲/۰P=).
نتیجه‌گیری: در پژوهش حاضر مشخص گردید که در هر دو گروه مداخله و کنترل؛ قبل از مداخله، دفعات، شدت و مدت مربوط به استفراغ و تهوع در بالاترین سطح قرار داشت که در گروه مداخله بعد از ماساژ بازتابی کف پا؛ وضعیت تهوع و استفراغ به‌طور معناداری کاهش پیدا کرد.
سمیه علائی، اکبر عبدی سرای، احمد بیطرفان رجبی، محمدعلی عسگری، مهسا نوری اصل،
جلد ۲۹، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: در ﭘﺰﺷﻜﻰ ﻫﺴﺘﻪ­ای ﻣﻰ­ﺗﻮان ﺑﺠﺎی ﺗﺤﻘﻴﻖ و ﺑﺮرﺳﻰ ﺑﺮ روی ﺑﻴﻤﺎر و ﻳﺎ ﭘﺮدازش ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺑﻴﻤﺎر، ﺗﺼﺎوﻳﺮ ﺷﺒﻴﻪ ﺳﺎزی ﺷﺪه را ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻰ ﻗﺮار داد. لذا هدف این مطالعه ارزیابی کمی اصلاح تضعیف و پراکندگی پرتوها در اسکن پرفیوژن قلب به روش با استفاده از شبیه‌سازی مونت کارلو ECG-Gated SPECT بود.
روش کار: در این مطالعه تأثیر اعمال تصحیح تضعیف و پراکندگی به روش­های دو پنجره انرژیی (DEW) و سه پنجره انرژی (TEW) در تصویربرداری اسپکت قلب مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و برای شبیه‌سازی تصویربرداری اسپکت قلب، از کد اختصاصی شبیه سار مونت کارلو GATE به عنوان سیستم تصویربرداری اسپکت و از فانتوم دیجیتال XCAT با توزیع اکتیویته و نقشه تضعیف مطابق با واقعیت برای مدل‌سازی تنه انسان استفاده شد.
یافته‌ها: مقایسه بهبود کنتراست تصاویر در حالت­های مختلف اعمال تصحیح تضعیف و پراکندگی نشان می­دهد که بیشترین کنتراست تصویر از روش (TEW۱+AC) با میانگین ۲۵% افزایش حاصل می­شود و MSE در حالت­های مختلف اعمال تصحیح تضعیف و پراکندگی در مقایسه با تصویر مرجع از ۵/۵۱ % تا ۵/۵۴ % کاهش یافته بود. MSE در مقایسه با تصویر مرجع از ۴/۱ در Un_Cor تا ۱۵/۱، ۱۳/۱، ۱۲/۱ و ۱۴/۱ به ترتیب در AC+TEW۱، AC+DEW، AC وAC+TEW۲ کاهش یافت و نسبت سیگنال به نویز (SNR) در تمام روش­های اعمال اصلاح پراکندگی همراه با اصلاح تضعیف در مقایسه با اعمال اصلاح تضعیف (AC) تا ۷۱% افزایش نشان داد.
نتیجه‌گیری: بر طبق نتایج کمی­سازی تصاویر بازسازی شده با بکارگیری اعمال تصحیح پراکندگی همراه با اعمال تصحیح تضعیف امکان‌پذیر است.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb