جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای عباس پور

مریم عباس پور، زهرا رجبی، محمد مهدی سلطان دلال، اکرم یزدانی،
جلد ۲۴، شماره ۱۵۹ - ( شهریور ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: انتروکوک‌ها کوکسی‌های گرم مثبتی هستند که به‌صورت فراوان از حیوانات و گیاهان و سبزیجات جدا می‌شوند. این مطالعه با هدف ارزیابی شیوع سویه‌های انتروکوک و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی انتروکوک‌های جدا شده از ۷ نوع سبزی خشک که به‌صورت تصادفی از فروشگاه‌های تهران جمع آوری گردیده، انجام شده است.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی، در ۱۳۹۴، تعداد ۱۴۰ نمونه سبزی خشک باز و بسته‌بندی جمع‌آوری شد. نمونه‌ها از نظر وجود انتروکوک با انجام رنگ آمیزی گرم، تست‌های بیوشیمیایی مانند کاتالاز و ایجاد کلنی‌های سیاهرنگ روی بایل اسکولین آزید تایید هویت شدند و با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی تا حد گونه شناسایی شدند. تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه‌ها نسبت به شش آنتی‌بیوتیک به روش دیسک دیفیوژن و با استفاده از آزمون کاپا انجام شد.
یافته‌ها: ۱۴۰ نمونه سبزی خشک ۸۴ (۶۰%) انتروکوک جدا گردید. مهمترین جدایه E. faecium با فراوانی ۶۱ (۶/۷۲%) بود. سایر گونه ها بترتیب اهمیت عبارت بودند از: ۱۰ جدایه E.durans، ۶ جدایه E. gallinaru، ۵ جدایه E. faecalis، ۱ جدایه E. avium و ۱ جدایه E. casseliflavus. تست تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی نیز نشان داد که؛ ۹۳% مقاوم به جنتامایسین، ۴۸% مقاوم به ونکومایسین، ۳۲% مقاوم به اریترومایسین، ۱۵% مقاوم به تتراسایکلین، ۴% مقاوم به کلرامفنیکل و ۴% مقاوم به آمپی سیلین بودند.
نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان دهنده آلودگی سبزی‌های خشک جمع‌آوری شده در شهر تهران می‌باشد. با توجه به یافته‌ها، برای جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش افراد، رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آماده‌سازی، حمل و نقل، ذخیره سازی و عرضه مواد غذایی ضروری می‌باشد.
 


زهرا نقی زاده، عباس عباس پور، سعید غیاثی ندوشن، مهدی فیض، جلیل کوهپایه زاده، محمود طاووسی،
جلد ۲۹، شماره ۹ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: سنجش محیط یادگیری از ضرورت‌های بهبود کیفیت یادگیری دانشجویان است. بنابراین، در برنامه ریزی درسی مبتنی بر شایستگی نیز باید از سنجش برای اطمینان از کیفیت آموزش استفاده کرد. هدف از این پژوهش ارزیابی شایستگی فرهنگی دانش آموختگان علوم پزشکی در بین فارغ التحصیلان علوم پزشکی می‌باشد.
روش کار: این پژوهش ازنوع توصیفی-تحلیلی می‌باشد که با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته معتبر و پایا به روش تصادفی بر روی۸۰۰ نفر از فارغ التحصیلان علوم پزشکی مشغول به کار در مراکز آموزشی درمانی شهر تهران انجام گرفت. داده‌های حاصل وارد نرم‌افزار آماری  SPSSنسخه ۲۴ شده و با انجام آزمون‌های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
یافته‌ها: از بین ۸۰۰ پرسشنامه پخش شده، ۵۴۲  پرسشنامه  بازگشت یافت که از این بین ۵۰۷ پرسشنامه به درستی  تکمیل شده بود (میزان پاسخگویی ۶۷%). ضریب آلفای کرونباخ برای کل ابزار (۶۴ سوال) ۹۶/۰بود.  بیشترین مقدار برای حیطه انگیزه متعالی ۸۹/۰ و بقیه حیطه‌ها ۸۸/۰را نشان داد. میانگین نهایی پرسشنامه ۴۸/۰±۹۲/۳ از ۵ محاسبه شد که بیشترین امتیاز برای حیطه انگیزه متعالی با امتیاز۴۸/۰±۱۵/۴ از ۵ و بعد از آن به ترتیب آگاهی، مهارت بود و حیطه دانش کمترین میانگین را با امتیاز ۵۹/۰±۶۸/۳ از ۵ داشت. با توجه به میانگین امتیازات کسب شده در حیطه‌های مختلف، وﺿﻌﻴﺖ ﻛﻠﻲ شایستگی فرهنگی دانش‌آموختگان  علوم پزشکی در ﺗﻬﺮان ﺑﺎﻻﺗﺮ از ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ و ﻣﻄﻠﻮب اﺳﺖ.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان دادکه ارزیابی فارغ التحصیلان از میزان شایستگی فرهنگی محیط آموزشی مثبت است بر همین اساس پیشنهاد می‌شود با استفاده از روش‌های مناسب در جهت تقویت عواملی که باعث ارزیابی مثبت دانشجویان شده است تاکید گردد.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb