جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای عباس‌زاده

محمدرضا گودرزی، مهین بدخش، نصرت‌ا… مسینایی‌نژاد، محمد عباس‌زاده،
جلد ۱۱، شماره ۴۳ - ( ۹-۱۳۸۳ )
چکیده

    فشار خون بالا یکی از مشکلات مهم کشورهای پیش‌رفته و در حال توسعه محسوب می‌شود. این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که به منظور تعیین شیوع فشار خون بالا در افراد بالای ۱۸ سال شهر زابل صورت گرفت. نمونه‌گیری به روش خوشه‌ای طبقه‌بندی شده تصادفی انجام شد و طی آن ۱۵۳۰ نفر که شامل ۸۴۱ زن(۵۵%) و ۶۸۹ مرد(۴۵%) از افراد بالای ۱۸ سال شهر زابل بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. براساس تعریف JNC-VI و WHO، افرادی که بعد از ۲ نوبت اندازه‌گیری متناوب فشار خون به فاصله ۳ روز، دارای فشار سیستولیک بیش‌تر از ۱۴۰ و فشار دیاستولیک بیش از ۹۰ میلی‌متر جیوه بودند و افرادی که داروهای ضدفشار خون مصرف می‌کردند، به عنوان فرد مبتلا به پرفشاری خون در نظر گرفته شدند. فشار خون از هر دو بازوی چپ و راست در حالت خوابیده اندازه‌گیری شد و بالاترین میزان به عنوان فشار خون واقعی ثبت گردید. در نوبت اول علاوه بر کنترل فشار خون، قد و وزن نمونه‌ها  اندازه‌گیری شد و همراه با معاینه بالینی، اطلاعات ضروری بر اساس پرسش‌نامه تنظیم شده توسط پرسش‌گران به صورت مصاحبه تکمیل گردید سپس به فاصله حداقل ۳ روز، نوبت‌های دوم و سوم فشار خون اندازه‌گیری شد. براساس اطلاعات به دست آمده شیوع خام پرفشاری خون در زنان ۱۵% و در مردان ۵/۱۲% و در کل جامعه ۹/۱۳% بود. شیوع هم‌سان شده سنی در زنان ۴/۱۳%، در مردان ۰۹/۱۱% و در کل جامعه ۲۴/۱۲% بوده است. براساس نتایج به دست آمده ۳۶% از زنان، ۵۲% از مردان و ۴۴% از کل جامعه که مبتلا به پرفشاری خون بودند، از بیماری خود آگاهی نداشتند. آزمون آماری کای مجذور با ضریب اطمینان ۹۹% نشان داد که بین چاقی و فشار خون بالا ارتباط معنی‌داری وجود دارد. در این مطالعه با ضریب اطمینان ۹۹% بین فشار خون بالا و افزایش سن ارتباط مستقیم و معنی‌دار آماری مشاهده شد اما رابطه بین فشار خون بالا و جنس معنی‌دار نبود. به طور کلی می‌توان گفت که پرفشاری خون در جوامع امروزی با توجه به ماشینی شدن زندگی، یک خطر محسوب می‌شود بنابراین غربال‌گری در جامعه، آگاهی دادن به افراد در زمینه شیوه زندگی، تغذیه و پی‌گیری درمان در مبتلایان به پرفشاری خون امری ضروری می‌باشد. 

        


دکتر عزیزاله ادیب، دکتر آزاده عباس‌زاده، دکتر عزیز یحیوی،
جلد ۱۶، شماره ۰ - ( بهار ۱۳۸۸ )
چکیده

    زمینه و هدف: وقوع تغییرات ایسکمیک در سطح قدامی و بلوک دهلیزی- بطنی پیش آگهی سکته حاد تحتانی را بدتر می‌کند. میزان مورتالیتی با وقوع بلوک دهلیزی- بطنی (AV Block) در سکته حاد تحتانی، افزایش می‌یابد.

هدف از این مطالعه، پیشگوئی و تشخیص بیماران در معرض خطر وقوع بلوک دهلیزی- بطنی با سکته حاد تحتانی با استفاده از مشخصه‌های کلینیکی و الکتروکاردیوگرام می‌باشد.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی به صورت گذشته‌نگر با بررسی پرونده ۵۰۰ بیمار بستری با تشخیص سکته حاد تحتانی در فاصله سال‌های ۸۶-۱۳۸۵ در بیمارستان بوعلی اردبیل انجام شد ۱۹۶۰ بیمار به علت نداشتن ST بالا در لیدهای تحتانی و یا نداشتن یافته‌های کافی از مطالعه خارج شدند. در دیگر بیماران وجود بلوک دهلیزی- بطنی و وجود ریسک فاکتورهای فشار خون، دیابت، سیگار، ترومبولیتیک تراپی (درمان ضد انعقادی)، جنسیت، پاترن الکتروکاردیوگرام (J point / R Wave < ۵۰%) به عنوان پاترن ۱ (I) و (J point/ R wave ³ ۵۰%) به عنوان پاترن ۲ (II) در لیدهای تحتانی avf، III، II و ایسکمی در لیدهای قدامی به عنوان متغیر در نظر گرفته شدند.

آزمون آماری به کار رفته Chi- square و مقدار احتمال برای معنی‌دار بودن، کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: از ۳۰۴ بیمار مورد بررسی، ۷۵ بیمار (۷/۲۴%) دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند و ۲۹۹ بیمار (۳/۷۵%) بدون بلوک دهلیزی- بطنی بودند.

۱۷ بیمار از ۱۴۸ بیمار واجد پاترن ۱، دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند (۵/۱۱%). درحالیکه ۵۸ بیمار از ۱۵۶ بیمار دارای پاترن ۲، دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند (۲/۳۷%) (۰۰۰۱/۰ P=).

۵۰ بیمار از ۱۶۳ بیمار دارای تغییرات ایسکمی، دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند (۷/۳۰%). درحالیکه ۲۵ بیمار از ۱۴۱ بیمار بدون تغییرات ایسمکی، دچار بلوک دهلیزی- بطنی شدند (۷/۱۷%) (۰۱۱/۰ P=).

درنتیجه وقوع بلوک دهلیزی- بطنی با پاترن ۲ الکتروکاردیوگرام و ایسکمی قدامی ارتباط معنی‌دار داشت. ولی وقوع بلوک دهلیزی- بطنی با حضور فشار خون، دیابت، سیگار، ترومبولتیک‌تراپی و جنسیت تفاوت آماری معنی‌داری نداشت.

نتیجه‌گیری: در این بررسی به این نتیجه رسیده شد که وقوع بلوک دهلیزی- بطنی با پاترن ۲
(J point/R wave³۵۰%) لیدهای تحتانی الکتروکاردیوگرام در بدو مراجعه و ایسکمی قدامی ارتباط معنی‌دار دارد. در نتیجه مراقبت گسترده و مونیتورینگ در این بیماران الزامی است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb