جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شاهواروقی فراهانی

ندا شاهواروقی فراهانی، حسین اسکندری، احمد برجعلی،
جلد ۲۵، شماره ۶ - ( شهریور ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان پستان و رحم از شایع‌ترین انواع سرطان در میان زنان ایرانی هستند که آمار ابتلا و بهبودی بالایی دارد. به همین دلیل، پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفی رگه­های شخصیتی در زنان مبتلا به سرطان­های پستان و رحم پیشرفته و زنان بهبود یافته از سرطان­های پستان و رحم انجام شده­است.
روش کار: این پژوهش از نوع کیفی بوده که ۱۸ نفر، به تفکیک ۸ بیمار مبتلا به سرطان پستان و رحم پیشرفته، و ۱۰ بانوی بهبود یافته از سرطان­های پستان و رحم که از فروردین تا شهریور ۱۳۹۶ به مراکز درمانی شهر تهران مراجعه کرده بودند، به روش هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از روش ارزیابی شخصیت شدلر و وستن (SWAP) استفاده شد. جهت تحلیل داده­ها، امتیاز کسب شده در نرم افزار SWAP جایگذاری شده و جداول و نمره­های مورد نظر دریافت گردید.
یافته­ ها: یافته­های پژوهش نشان داد که رگه­های افسردگی با کارکرد بالا و گسستگی ذهن در هر دو گروه بالا بود. با این حال، افراد مبتلا به سرطان پیشرفته در مقیاس اختلال­های شخصیت، تشخیص زیرآستانه­ای شخصیت وابسته دریافت کردند و افراد بهبودیافته از سرطان از سلامت روان­شناختی بالاتری برخوردار بودند.
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج حاصله تفاوت­ها و شباهت­های معناداری میان دو گروه مبتلا به سرطان پیشرفته بهبودیافته از سرطان­های پستان و رحم در متغیر شخصیت وجود دارد. بنابراین، کاربرد درمان­های هیجان مدار، جهت تجربه هیجانی سالم و کاهش دفاع­های ناکارآمد از جمله گسستگی ذهنی برای بیماران مبتلا به سرطان مناسب خواهد­بود.
ندا شاهواروقی فراهانی، محدثه رجبی، امیرحسین توانایی، زینب قائم پناه، عبدالرحیم حزینی،
جلد ۲۵، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: طی دهه­های اخیر، مفهوم مراقبت تسکینی به عنوان رویکردی چند رشته­ای مورد توجه قرار گرفته که با توجه به ماهیت و نوع بیماران هدف آن و نیاز­های روان­شناختی آن­ها مشخص شده است. بررسی و توجه به این نیازها و تلاش برای رفع آن­ها از وظایف روان­شناس بوده که با چالش­های بسیاری مانند ابهام نقش­ها و وظایف و نیازهای آموزشی و پژوهشی روبه­رو است. در نتیجه، هدف مقاله­ی حاضر، بررسی مهارت­های تخصصی روان­شناسی در ارزیابی، مداخله و پژوهش و ابعاد نظری و عملی این رشته در فضای مراقبت تسکینی است.
روش کار‌: این مطالعه به روش مروری و با استفاده از کلید واژه­های Palliative ،Psychologist ،Advanced cancer ، End of life،hospice ،Terminally ill ،Chronic illness ، Bereavement ،Grief  صورت گرفت. با جست­و­جو در بانک­های اطلاعاتی PubMed، Elsvier، Scopus، Science Direct، و  ProQuest  مقالات مرتبط در بازه­ی زمانی ۱۹۹۷-۲۰۱۷ مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: روان­شناسان تیم مراقبت تسکینی در مراحل مختلف بیماری ایفای نقش می­کنند. در این راستا، ارتباط و ارزیابی به عنوان گام­های نخست خدمات آن­ها و مشاوره و روان­درمانی اختصاصی برای هر نوع اختلال و مشکل روان­شناختی بیماران توسط روان­شناس ارائه می­شود. این روا­ن­شناسان خدمات خود را به خانواده بیماران در زمان بستری تا مراحل از دست دادن و سوگ ادامه خواهند داد. حمایت و مراقبت از اعضای تیم مراقبت تسکینی و مشارکت در طرح­های تحقیقاتی نیز از دیگر وظایف آن­ها است.  
نتیجه‌گیری: با توجه به عملکرد چندگانه روان­شناسان در تیم مراقبت تسکینی و نیز ارائه خدمات گسترده از بیماران تا خانواده آن­ها و نیز اعضای تیم مراقبت تسکینی، کسب مهارت­های تخصصی و آموزش­های مداوم برای آن­ها لازم و ضروری است

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb