جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای سیدی

دکتر حسین نوق، دکتر مهران کریمی، دکتر عبدا... جعفرزاده، دکتر علی اسماعیلی ندیمی، دکتر جعفر احمدی کهنعلی، محمود شیخ‌فتح‌اللهی، دکتر محمدرضا بهفروز، دکتر سیدهاشم سزاوار سیدی،
جلد ۱۲، شماره ۴۵ - ( ۳-۱۳۸۴ )
چکیده

عفونت مزمن با کلامیدیاپنومونیه همراه با بیماری‌های اترواسکلروتیک قلبی عروقی در مطالعات سرو اپیدمیولوژیک، پاتولوژیک و مطالعات تجربی حیوانی نشان داده شده و نقشی برای آن در ایجاد اترواسکلروز در نظر گرفته شده است. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین آنتی‌بادی ضد کلامیدیاپنومونیه در بیماران با بیماری عروق کرونر بوده است. در این مطالعه گذشته‌نگر مورد ـ شاهدی نمونه‌های سرمی ۸۷ نفر در ۳ گروه مورد بررسی قرار گرفت که شامل ۲۹ بیمار مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی، ۲۹ بیمار مبتلا به آنژین صدری مزمن پایدار و ۲۹ نفر شاهد سالم بود. این گروه‌ها از نظر سن، جنس و عوامل خطر کلاسیک بیماری اترواسکلروز(دیابت، فشار خون بالا، مصرف سیگار، هیپرلیپیدمی) یکسان بودند. بعد از جمع‌آوری نمونه‌ها غلظت آنتی‌بادی IgG ضد کلامیدیاپنومونیه به روش الیزا در نمونه‌های سرمی اندازه‌گیری گردید. مقادیر بیش‌تر یا مساوی ۵ واحد در میلی‌لیتر مثبت و کم‌تر از آن منفی در نظر گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار Instat و آزمون واریانس ۱ طرفه انووا و آزمون مجذور کای و آزمون مقایسه زوجی دون استفاده گردید و ۰۵/۰ P< سطح معنی‌داری محسوب گردید. در این مطالعه میزان آنتی‌بادی در تمام بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی بالای ۵ واحد در میلی‌لیتر بود. حدود ۶/۶۵% از بیماران مبتلا به آنژین مزمن پایدار آنتی‌بادی بالای ۵ واحد در میلی‌لیتر داشتند و در ۳۱% از افراد گروه شاهد میزان آنتی‌بادی بالا بود. میانگین غلظت آنتی‌بادی در ۳ گروه مورد مطالعه به ترتیب ۷/۳۴، ۴/۱۱، ۶/۳ واحد در میلی‌لیتر به دست آمد که اختلاف بین این میانگین‌ها معنی‌دار بوده است(۰۰۱/۰ P< ). با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان گفت که میزان آنتی‌بادی ضد کلامیدیاپنومونیه ارتباط مثبت معنی‌داری با بیماری عروق کرونر و حوادث حاد ناشی از بیماری، مانند انفارکتوس حاد قلبی دارد.


محسن تقدسی، محمدرضا افاضل، دکتر محمود سیدی،
جلد ۱۴، شماره ۵۴ - ( ۱-۱۳۸۶ )
چکیده

    زمینه و هدف: امروزه بیماری‌های قلب و عروق، شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر می‌باشند. هزینه سالانه بیماری‌های قلبی ـ عروقی، بخش مهمی از هزینه‌های درمانی را به خود اختصاص می‌دهد. با توجه به نقش شیوه زندگی از جمله عادات غذایی در بروز بیماری‌های قلب و عروق، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب در بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد ـ شاهدی(Case control) بوده که بر روی ۴۰۰ نفر از بیماران(۲۰۰ مورد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب و ۲۰۰ مورد غیر ایسکمی)، انجام گرفت. داده‌ها از طریق پرسشنامه‌ای که شامل متغیرهای سن، جنس، شغل، میزان تحصیلات، محل سکونت، تأهل، میزان مصرف نمک، میزان مصرف چربی و نوع چربی، پرخوری، استفاده از غذاهای شیرین و نشاسته‌دار، میزان مصرف میوه و سبزی، عادت به مصرف چای و قهوه، مصرف الکل، نوع گوشت مصرفی و لبنیات بود و اعتبار علمی آن، از طریق اعتبار محتوا و اعتماد آن، از طریق آزمون مجدد بدست آمده بود، جمع‌آوری گردیدند. اطلاعات بدست آمده به وسیله نرم‌افزار EP۱۵ و با استفاده از تست مجذور کای(Chi-square) تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: در این مطالعه از ۴۰۰ نفر بیمار بررسی شده، ۲۰۰ نفر، بیماران ایسکمیک و مابقی، بیماران غیر ایسکمیک بودند. ۷۰ نفر(۳۵%) در گروه سنی ۶۶ سال به بالا قرار داشتند و ۱۲۱ نفر(۷/۶۰%) مرد، ۱۷۴ نفر(۸۷%) متاهل، ۱۲۴ نفر(۶۲%) بی‌سواد و ۱۳۶ نفر(۶۸%) ساکن شهر کاشان بودند. یافته‌ها نشان داد که بین مصرف غذای شور و ابتلا به بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری وجود داشت(۰۰۰۱/۰p<). همچنین بین مصرف غذای چرب با بیماری مذکور، ارتباط معنی‌داری وجود داشت(۰۰۰۳/۰P<). بین مصرف میوه، سبزیجات، لبنیات و مواد نشاسته‌ای با ابتلا به بیماری ایسکمی، ارتباط معنی‌داری مشاهده شد(۰۰۱/۰P<). ارتباط بین مصرف آجیل و گوشت با ابتلا به بیماری ایسکمی قلبی، معنی‌دار بود(۰۰۰۰۱/۰P<). بیماران ایسکمیک بیش از بیماران غیر ایسکمیک، سابقه مصرف الکل داشتند و بین مصرف الکل با بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری نشان داده شد(۰۲/۰P<). ارتباط بین مصرف سیگار و شیوع بیماری ایسکمی قلبی، معنی‌دار بود(۰۴/۰P<). یافته‌ها، بین نوع روغن و کره مصرفی، پرخوری و مصرف چای و قهوه با بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری نشان ندادند. نتیجه‌گیری: با توجه به نقش تغذیه در بروز بیماری ایسکمی قلب، اصلاح عادات غذایی در جهت مصرف بیش‌تر میوه، سبزیجات، لبنیات کم چرب، گوشت سفید و اجتناب از مصرف اضافه نمک، چربی، گوش قرمز و همچنین الکل، توصیه می‌شود.


دکتر حانیه سادات سجادی، دکتر سید حسام سیدین، دکتر روح الله زابلی، دکتر قاسم عابدی، سعید شیخ غلامی،
جلد ۱۸، شماره ۸۴ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: تصمیم گیری درباره خرید و استفاده از تجهیزات مختلف تشخیصی و درمانی مستلزم جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات و انجام مطالعات جامع و نظام مند در زمینه ایمنی‌، اثر بخشی و هزینه اثربخشی اینگونه فناوری ها می‌باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی اثربخشی تجهیزاتی که از تکنیک ترموگرافی تماسی استفاده می‌کنند و با هدف دستیابی به شواهد علمی مرتبط، انجام پذیرفت.

  روش کار: این مطالعه از نوع مطالعات مروری ساختار یافته بود. فهرست کاملی از شواهد مرتبط، از طریق جستجوی پایگاه های داده ای الکترونیکی، فهرست منابع مقالات مرتبط یافت شده، پایگاه های اطلاعاتی شرکت سازنده تجهیزات و تماس با کارشناسان و افراد جمع آوری شد. ارزیابی کیفیت مطالعات پذیرش شده، باکمک چک لیست های استاندارد CASP مربوط به تجهیزات تشخیصی و به وسیله دو نفر، به طور مستقل انجام پذیرفت.

  یافته ها: از مجموع ۳۰۸ مقاله به دست آمده، پس از بررسی عنوان، خلاصه و متن کامل، ۱۴ مطالعه واجد معیارهای مربوط به ارزیابی اثربخشی بودند. این مطالعات در سه گروه مطالعات مربوط به کاربرد ترموگرافی تماسی در غربالگری و تشخیص سرطان سینه، تشخیص DVT و تشخیص سایر انواع سرطان ها (به جز سرطان سینه) و بیماری ها طبقه بندی شد.

  نتیجه‌گیری: یافته ها نشان داد گرچه روش ترموگرافی تماسی روشی سریع، ایمن (غیرتهاجمی) و ارزان قیمت در غربالگری و تشخیص برخی بیماری ها است، ولی به دلیل عدم توفیق در دستیابی به ارزش تشخیصی قابل قبول در مقایسه با دیگر روش های تشخیصی، نمی توان از آن به صورت مستقل استفاده کرد؛ این روش اثربخشی لازم را در تشخیص بیماری نشان نداد. انجام پژوهش های بیشتر در راستای ارزیابی اثربخشی ترموگرافی تماسی توصیه می شود.


بیان سیدی، دکتر رضا حیدری، دکتر امیر توکمه‌چی،
جلد ۲۰، شماره ۱۰۷ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف : هدف از بررسی حاضر ارزیابی اثرات تغذیه‌ای دو پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (ل. کازئی) و لاکتوباسیلوس پاراکازئی (ل. پاراکازئی ) با پری‌بیوتیک رافتیلوز بر رشد و مقدار آنزیم‌های کبدی ( ALP ، ALT و AST ) سرم موش بود.

  روش کار : این مطالعه از نوع تجربی آزمایشگاهی بوده و برای این منظور ٤٨ سر موش نر ویستار (با میانگین وزنی ٢٥±١٧٥ گرم) به طور تصادفی در چهار گروه آزمایشی هر کدام با سه تکرار تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و گروه دوم تا چهارم به ترتیب با ترکیب مساوی از ل. کازئی و ل. پاراکازئی (١٠٨×٥ واحد تشکیل دهنده پرگنه در هر میلی لیتر)، رافتیلوز (٥% غذای مصرفی) و مخلوط پروبیوتیک­ها با رافتیلوز به عنوان سین‌بیوتیک در همان مقادیر به مدت ٤ هفته و روزانه یک بار گاواژ شدند. سپس به مدت ٢ هفته دیگر تغذیه عادی داشتند . برای سنجش شاخص‌های رشد نمونه برداری در روزهای صفر و ٣٠ و برای اندازه‌گیری آنزیم‌های کبدی نمونه برداری در روزهای ٣٠ و ٤٥ انجام شد. داده‌ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد.

  یافته ها: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که تغذیه با لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به طور معنی داری در سطح ۰۵/۰ p< شاخص­های رشد موش را تغییر نداد. همچنین نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم­های کبدی تحت تاثیر پروبیوتیک­ها و رافتیلوز به طور مستقل تغییر می­کند و مقدار آنزیم ALT در موش­هایی گاواژ شده با پروبیوتیک­ها در روز ۳۰ مطالعه به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشت (۰۳۲/۰ p= ). مقادیر دو آنزیم ALP و AST در گروه­های مورد مطالعه هیچگونه اختلاف آماری معنی داری (۰۵/۰ p< ) نشان نداد.

  نتیجه گیری : بر اساس نتایج بدست آمده می­توان نتیجه گرفت که افزودن لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پاراکازئی به همراه رافتیلوز به عنوان پروبیوتیک تاثیری بر رشد موش نداشته اما می­تواند سطح آنزیم ALT تحت تاثیر پروبیوتیک­ها افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است که جهت کسب نتایج بهتر انجام مطالعات بیشتر پیرامون تغذیه با پروبیوتیک و پربیوتیک در موش ضروری می­باشد.


جمیل صادقی فر، سید حسام سیدین، مینا انجم شعاع، قاسم رجبی واسوکلایی، سید میثم موسوی، بهرام آرمون،
جلد ۲۱، شماره ۱۱۸ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

  زمینه و هدف : توزیع عادلانه امکانات و تسهیلات بهداشتی درمانی یکی از اصلی ترین پیش نیازهای افزایش سطح برخورداری جامعه از خدمات و مراقبت‌های سلامت می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین درجه­ توسعه یافتگی شهرستان های استان بوشهر از نظر شاخص های بهداشتی درمانی با استفاده از روش تاکسونومی عددی انجام گرفته است.

  روش کار : با در نظر گرفتن مولفه­های مورد بررسی، رویکرد حاکم بر این پژوهش، توصیفی مقطعی است. شهرستانهای استان بوشهر (۹ شهرستان) جامعه آماری پژوهش را شامل می­شوند که براساس ۲۱ شاخص رتبه بندی شده­اند. داده­ها به روش کتابخانه­ای و با استفاده از پایگاه اطلاعاتی مرکز آمار ایران جمع آوری شده است. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک روش تاکسونومی عددی و نرم افزارهای Excel و SPSS به انجام رسید.

  یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان می‌دهد که اختلاف و شکاف زیادی از نظر بهره‌مندی از شاخص‌های ساختاری بهداشت و درمان بین شهرستان های استان وجود دارد. شهرستان گناوه و دیر به ترتیب با ۴۷۷/۰ و ۹۷۳/۰ برخوردارترین و محروم ترین شهرستان های استان بوشهر از نظر شاخص های مورد بررسی تعیین شدند.

  نتیجه گیری : با توجه به نتایج پژوهش، شهرستان دیر با کمترین بهره‌مندی از شاخص های ساختاری بهداشت و درمان (سطح توسعه ‌نیافته) باید در اولویت برنامه‌ریزی و محرومیت‌زدایی قرار گیرد و برای آن برنامه‌های ضربتی در نظر گرفته شود. پیشنهاد می‌شود کاهش شکاف خدمات بهداشتی درمانی در شهرستان‌های استان از طریق برنامه‌ریزی‌های توسعه محور در اولویت قرار گیرد.


نیلوفر فریدفر، خلیل علی محمدزاده، سیدحسام سیدین،
جلد ۲۲، شماره ۱۴۰ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: اهمیت اصلاحات در نظام سلامت و ارتقای کیفیت خدمات درمانی به‌عنوان یکی از نتایج مهم آن همواره مورد اهمیت بوده است، در این راستا کارایی و اثربخش بودن فعالیت‌های بیمارستان، عملکرد صحیح کارکنان و استفاده صحیح از منابع با استفاده از شاخص‌های عملکردی ارزیابی می‌گردد. شاخص‌های بیمارستانی عملکرد بیمارستان‌ها و تا حدودی وضعیت جامعه تحت پوشش بیمارستان‌ها را نشان می‌دهند. این مطالعه به‌منظور بررسی تأثیر اجرای طرح تحول سلامت بر شاخص‌های بیمارستانی شامل شاخص‌های کلینیکی، پاراکلینیکی، جراحی و همچنین سطح رضایتمندی بیماران در مجتمع آموزشی پژوهشی و درمانی حضرت رسول اکرم (ص) انجام شد.

روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی می‌باشد که به‌صورت مقطعی در مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی حضرت رسول اکرم (ص) انجام گرفت. جامعه آماری در این پژوهش، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی حضرت رسول اکرم (ص) بود. ابزار گرده آوری داده‌های پژوهش جداول ثبت اطلاعات بود. برای مقایسه مقادیر کمی بین دو مقطع زمانی ۹۲ و ۹۳ از آزمون paired t test و برای ارزشیابی معنی‌داری روند تغییرات متغیرها در طول دوره بررسی از آزمون repeated measure ANOVA test استفاده شد. برای ارزیابی و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ استفاده شد.

یافته‌ها: اطلاعات حاصل از مقایسه اعمال جراحی بین سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ نشانگر این موضوع بود که افزایش در کلیه موارد جراحی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ رخ داده بود. با توجه به نتایج به دست آمده اجرای طرح تحول باعث افزایش میزان پذیرش کلینیک‌ها و پاراکلینیک‌ها شد. به‌علاوه، میزان رضایت‌مندی بیماران نیز افزایش یافته بود.

نتیجه‌گیری: اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت بر شاخص‌های مورد مطالعه تأثیر مثبت داشته است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb