جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سماوی

صدیقه پیش دار، سید عبدالوهاب سماوی، هلما جهان تیغ،
جلد ۲۹، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلال کاستی توجه/بیش‏فعالی از شایع‏ترین اختلالات روان‏پزشکی کودکان در سنین مدرسه می‏باشد که در صورت عدم شناسایی و مداخله مناسب می‏تواند منجر به پیامدهای جبران‏ناپذیری شود. لذا این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی بازی درمانی شناختی-رفتاری و برنامه آموزش والدین بر کاهش مشکلات رفتاری کودکان مبتلا به اختلال کاستی توجه/بیش‏فعالی انجام شد.
روش کار: پژوهش نیمه‏آزمایشی با طرح پیش‏آزمون و پس‏آزمون با گروه‏های آزمایش و کنترل بود. تمامی کودکان پسر دارای تشخیص اختلال کاستی توجه/بیش‏فعالی مراجعه‏کننده به یکی از مراکز خدمات روان‏شناسی شهر بندر عباس در سال ۱۴۰۱ جمعیت آماری این پژوهش را تشکیل دادند، که از بین آن‏ها با روش نمونه‏گیری در دسترس تعداد ۴۵ نفر انتخاب و در سه گروه مساوی ۱۵ نفری گمارش شدند. گردآوری اطلاعات علاوه بر چک‏لیست اطلاعات دموگرافیک-فرم محقق ساخته با استفاده از پرسشنامه مشکلات رفتاری راتر-فرم مخصوص والدین انجام شد. تحلیل داده‏ها با روش‏های آمار توصیفی (میانگین و انحراف‏معیار)، آزمون پیش‏فرض‏های آمار پارامتریک و تحلیل کوواریانس با نرم‏افزار آماری SPSS نسخه ۲۶ انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مشکلات رفتاری آزمودنی های گروه های آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافت. همچنین، نتایج آزمون تعقیبی بن‏فرونی نشان داد که با وجود اثربخشی دو شیوه بر مشکلات رفتاری اما بازی درمانی شناختی-رفتاری بر کاهش مشکلات رفتاری سودمندی بیشتری داشته است.
نتیجه‌گیری: به‏نظر می‏رسد بازی درمانی شناختی-رفتاری و آموزش والدین هر دو در تحول مهارت‏های رفتاری کودکان با اختلال کاستی توجه/بیش‏فعالی مؤثر هستند و می‏توان از آن‏ها در مداخلات بالینی استفاده کرد.

هاله صبوری، اقبال زارعی، سید عبدالوهاب سماوی، آزیتا امیرفخرایی،
جلد ۲۹، شماره ۹ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: افرادی که بهزیستی روانشناختی پایینی را گزارش می­کنند به دلیل تجربه هیجانات ناخوشایند و ارزیابی منفی  رویدادهای زندگی بر میزان کیفیت زندگی آنها تأثیر می­گذارد. این پژوهش با هدف اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی اجرا شد.
روش کار: طرح تحقیق از نوع نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان متأهل مشغول به تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ دانشگاه آزاد سیرجان نفر بود. با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس تعداد ۵۰۰ نفر انتخاب و بعد از دو مرحله غربالگری، تعداد ۳۰ نفرکه نمره برش را کسب نمودند به شکل تصادفی در دو گروه ۱۵ نفره (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. دوره­ی درمانی پذیرش و تعهد طی ۸ جلسه ۲ ساعته به صورت هفتگی برای گروه­ آزمایش اجرا شد. برای جمع داده­ها از فرم کوتاه پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. داده­ها از طریق تحلیل واریانس با اندازه­گیری مکرر و آزمون تعقیبی بنفرونی تحلیل شدند.
یافته ­ها: بر اساس نتایج، تفاوت میانگین­های تعدیل شده دو گروه در متغییر بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی و ابعاد آن، در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به مرحله پیش آزمون از لحاظ آماری معناداربود. همچنین یافته­ها نشان دادند نمرات بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی در مرحله پس آزمون و پیگیری در گروه پذیرش و تعهد تغییرات معناداری داشته است. 
نتیجه‌گیری: یافته‌های مذکور گویای سودمندی درمان پذیرش و تعهد بر بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی است. این یافته­ها می­تواند در طرح­ریزی مداخلات پیشگیرانه و درمانی امید بخش باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb