جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای زعفرانی

ملیحه زعفرانیه، مرضیه علیوندی وفا، سید داود حسینی نسب،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: کودکان مبتلا به اوتیسم علاوه بر مسائل تحصیلی دارای مشکلاتی از جمله مشکلات عاطفی و رفتاری نیز می‌باشند که می‌تواند سلامتی، بهداشت روانی و کیفیت زندگی آن‌ها و اطرافیانشان را به مخاطره اندازد. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر توانبخشی شناختی مبتنی بر تقویت حافظه کاری بر خودکنترلی، سیالی کلامی و سرعت پردازش اطلاعات کودکان مبتلا به اوتیسم بود. روش کار: جامعه آماری تحقیق نیمه تجربی حاضر را کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در شهر سبزوار تشکیل دادند که به صورت در دسترس ۴۰ نفر انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه ۲۰ نفری تقسیم شدند. سپس تمام آزمودنی­ها مقیاس­های خود کنترلی ویلیامز و همکاران (۱۹۹۷)، هوش وکسلر (۲۰۰۳)، خرده آزمون نشانه‌های حروف و نشانه‌های مقوله آزمون نما (سیالی کلامی) و خرده آزمون رمزنویسی و نمادیابی از مجموعه آزمون هوش وکسلر برای کودکان را دی پیش آزمون تکمیل کردند. سپس مداخله درمانی مبتنی بر تقویت حافظه کاری طی ۱۸ جلسه یک ساعته بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. در پایان دوره درمان و سه ماه پس از آن هر دو گروه مجددا پرسشنامه­ها را تکمیل کردند. نهایتا داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه­گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: نتایج نشان داد توانبخشی شناختی مبتنی بر تقویت حافظه کاری بر خود کنترلی، سیالی کلامی و سرعت پردازش اطلاعات کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم اثربخش است. نتیجه­گیری: با توجه به نتایج توصیه می­شود جهت بهبود خود کنترلی کودکان مبتلا به اوتییسم از مداخلات توانبخشی شناختی مبتنی بر تقویت حافظه کاری استفاده کنند.
 

فاطمه شجاعی، زهرا زعفرانی، حمیدرضا فاضلی، علیرضا فاضلی،
جلد ۲۹، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: شیوع اختلالات انزوای اجتماعی و قلدری سایبری در ایران در حال افزایش بوده و مادران این کودکان با چالش­های بسیاری مواجه می­باشند. یکی از مهم­ترین عوامل تاثیرگذار بر نوجوانان، سبک فرزندپروری والدین، خصوصا مادران می­باشد. هدف از این پژوهش بررسی رابط­ی اسکیماتراپی با سبک­های فرزندپروری در مادران دارای نوجوان مبتلا به انزوای اجتماعی و قلدری سایبری بود.
روش کار: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش شناسی در زمره پژوهش­های توصیفی (همبستگی) بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه مادران دارای نوجوان مبتلا به انزوای اجتماعی و قلدری سایبری شهر اراک بود. به منظور انتخاب افراد نمونه نوجوانان شهر اراک به پرسشنامه­های انزوای اجتماعی (مدرسی یزدی، ۱۳۹۳) و قلدری قربانی سایبری (آنتونیادو، کوکینوس و مارکوس، ۲۰۱۶) پاسخ دادند به صورت هدفمند تعداد ۱۰۰ نفر از مادران که نوجوانان آن­ها دارای این اختلالات به عنوان نمونه انتخاب شد. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها، از پرسشنامه­های سبک فرزندپروری بامریند (۱۹۷۳) طرحواره­های ناسازگار اولیه یانگ فرم کوتاه (۱۹۸۸) استفاده شد. داده­های حاصله به منظور تحلیل به روش رگرسیون وارد نرم افزار SPSS۲۴ شد.
یافته‌ها: یافته‌­های پژوهش نشان داد، بین طرحواره­های ناسازگار اولیه با سبک فرزندپروری آزاد گذاری؛ سبک فرزندپروری استبدادی و سبک فرزندپروری اقتدار منطقی؛ بین طرحواره­های حوزه بریدگی- طرد با سبک فرزندپروری آزاد گذاری و سبک فرزندپروری اقتدار منطقی ؛ بین طرحواره­های حوزه خودگردانی و عملکرد مختل با سبک فرزندپروری آزاد گذاری ؛ سبک فرزندپروری استبدادی و سبک فرزندپروری اقتدار منطقی؛ بین طرحواره­های حوزه محدودیت‌های مختل با سبک فرزندپروری آزاد­گذاری و سبک فرزندپروری اقتدار منطقی؛ بین طرحواره­های حوزه جهت مندی با سبک فرزندپروری آزاد­گذاری و سبک فرزندپروری اقتدار منطقی؛ رابطه وجود داشت که این مقدار روابط با ۹۹ درصد اطمینان ازنظر آمار معنادار است.
نتیجه‌گیری: به والدین توصیه می­شود به منظور کاهش مشکلات نوجوانان در زمینه حضور در فضای حقیقی و مجازی در انتخاب سبک فرزند پروری طرحواره­های خود را دخیل نکنند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb