جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای روستاپور

لاله امانی، سمیه سلیمان زاده مقدم، مسعود رودباری، رویا روستاپور، مرضیه آرمات، عبدالعزیز رستگار لاری،
جلد ۲۱، شماره ۱۲۷ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

 زمینه و هدف: سوختگی از مهمترین دلایل مرگ به حساب می آید و مطالعات نشان می دهد که پیشگیری بهترین روش برای کاهش مرگ و میر ناشی از سوختگی می­باشد. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی­های اپیدمیولوژیکی بیماران سوختگی و همچنین ارزیابی ارتباط بین متغیرهای مختلف با سوختگی، انجام شد.

روش کار: این مطالعه بر روی ۳۳۵ بیمار به صورت مقطعی، توصیفی از مرداد ۱۳۹۱ تا فروردین ۱۳۹۲ در بیمارستان شهید مطهری تهران انجام گرفت و اطلاعات مربوطه شامل سن، جنس، درصد سوختگی، علت سوختگی، مدت زمان بستری، درجه سوختگی و میزان مرگ و میر بیماران از پرونده بیماران با به کارگیری روش­های آمار توصیفی شامل شاخص­های گرایش مرکزی و شاخص­های پراکندگی  و همچنین از آمار استنباطی  شامل کای دو، فیشر و یومن ویتنی مورد بررسی قرار گرفت.

 یافته ها: از تعداد ۳۳۵ بیمار، ۲۵۸(۵/۷۷%) مرد و بقیه زن بودند. ۳۴ (۱/۱۰%) بیمار از ۳۳۵ بیمار بستری در بیمارستان فوت کردند. ۵/۸۶% (۲۸۷) بیماران دارای سطح سوختگی زیر ۴۰% بودند. در این مطالعه انفجار و آب جوش به ترتیب بالاترین علل سوختگی محسوب می شود. هم چنین دوره مدت زمان بستری بودن در بیمارستان از ۱۰۵-۱ روز با میانگین ۱۳روز بود.

 نتیجه‌گیری: با توجه به میزان بالای سوختگی‌ها تلاش جهت شناخت عوامل موثر در سوختگی‌ها، پیشگیری و آموزش های پیشگیرانه می تواند گام موثری در جهت کنترل و کاهش این معضل جهانی باشد.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb