جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای رفیعی چوکامی

سحر رفیعی چوکامی، کورش معزی، فاطمه سفیدی، سویل فرخ اسلاملو، آرزو مرادی ملایری، لیلا شاهسوند بغدادی،
جلد ۳۰، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: کیفیت زندگی از مسائل مهم و پیش روی جهان معاصر و از مباحث اساسی در توسعه سیاستگذاری اجتماعی محسوب می‌شود که موضوعاتی چون رفاه، رفع نیازهای اساسی، زندگی رو به رشد و رضایت بخش، نوع دوستی و از خودگذشتگی در میان اجتماعات را در بر می­گیرد. بیماری کرونا منجر به تعلیق فعالیت­های حضوری چهره به چهره در دانشجویان و دانش­آموزان شد و این شرایط باعث سازگاری سریع  به آموزش غیر حضوری گردید به طوری که کیفیت زندگی و سلامت‌روانی آنها را ممکن است تحت تأثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی دانشجویان دندانپزشکی در ایام همه گیری کووید ۱۹ انجام شد.
روش­کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی _ تحلیلی بر روی ۲۳۱ نفر از دانشجویان دندانپزشکی قزوین به روش سرشماری در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ انجام شد. ابزار جمع آوری داده­ها پرسشنامه­های مشخصات دموگرافیک و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی با ۳۶ سوال بود. داده­ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه ۲۴ و آزمون­های تی مستقل، آنالیز واریانس و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ها: بیشترین نمره کیفیت زندگی دانشجویان دندان­پزشکی در بعد عملکرد جسمانی(۵۴/۲۲±۱۰/۸۲ ) و کم­ترین نمره کیفیت زندگی در مولفه سلامت­روانی (۵۹/۶۰ ± ۲۴/۱۷) بود. میانگین نمره کیفیت زندگی کلی دانشجویان (۴۹/۲۵ ±۸۴/۷۲) و میانگین نمره کیفیت زندگی کل در بعد جسمانی (۳۸/۳۲ ± ۵۳/۷۵) و میانگین کیفیت زندگی کل در بعد روانی (۶۱/۱۸ ± ۱۵/۷۰) بود. بین نمره کیفیت زندگی جسمانی و روانی دانشجویان دندان­پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تفاوت معنی­دار یافت شد. بین جنسیت و وضعیت تاهل با کیفیت زندگی در کیفیت زندگی کل، در بعد جسمانی و مولفه­های آن و کیفیت زندگی کل در بعد روانی با ابعاد آن تفاوت معناداری وجود داشت.
نتیجه­گیری: با توجه به همه­گیری بیماری کووید ۱۹ و بالا نبودن سطح کلی کیفیت زندگی دانشجویان ضروری است برنامه و استراتژی‌های مدون در دانشگاه ها از جمله حضور روانشناسان و تشکیل کارگاه­های سلامت­روان، ایجاد فعالیت­های ورزشی و برنامه­های مشاوره در مورد رژیم غذایی سالم، جهت ارتقای کیفیت زندگی آن­ها پیش­بینی گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb