جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رضاپور

مرتضی منصوریان، بابک رستگاری مهر، زهرا کلانتری، منوچهر مهرام، مریم حسین زاده میلانی، زهرا شفیعیان، عزیز رضاپور، مصطفی قربانی،
جلد ۲۱، شماره ۱۲۶ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

 

زمینه و هدف: شاخص های بهداشتی به منظور مدیریت و برنامه ریزی در حوزه سلامت استفاده می شوند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر اجرای طرح پزشک خانواده بر روند شاخص های سلامت زیج حیاتی استان قزوین طی سال های ۱۳۸۲تا ۱۳۸۷ انجام شد.

 

روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی تحلیلی بود، داده ها به وسیله چک لیست جمع آوری شدند. در مجموع ۸۶۴ زیج حیاتی ۱۰۸ روستا مربوط به سال های ۸۷-۸۲ مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS و آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند. 

 

یافته ها: نتایج نشان داد که در سال های بعد از اجرای پزشک خانواده در استان قزوین نسبت به قبل از آن درصد جمعیت زیر ۵ سال، درصد جمیعت زنان ۴۹-۱۵ ساله، میزان موالید خام و شاخص های تنظیم خانواده (میزان استفاده ازآی یو دی، میزان بستن لوله در زنان و مردان و استفاده از کاندوم و استفاده از آمپول های پیشگیری) سیر صعودی داشته است. همچنین درصد کودکان کم وزن و درصد مرده زایی نیز افزایش یافته است. این در حالی است که شاخص های مرگ مادر باردار، مرگ زیر یک ماه، و یک سال، و درصد زایمان توسط فرد دوره ندیده در منزل سیر نزولی داشته است.

 

نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان گفت طرح پزشک خانواده در بهبود برخی از شاخص های سلامت نقش مثبت داشته است اما با توجه به مقطعی بودن این مطالعه، جهت ارزیابی دقیق تر طراحی و اجرای مطالعاتی با حذف عوامل مخدوش کننده ضروری به نظر می رسد.

 
محمد رضاپور، نورالدین نخستین انصاری، مرتضی خوانین‌زاده، روح‌انگیز اسدی،
جلد ۲۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به خطر مرگ پس از سکته مغزی و مشکلاتی که برای خود فرد، اطرافیان و اجتماع به‌همراه دارد، بررسی ریسک آن در بیماران دارای زمینه اهمیت دارد.
روش کار: این مطالعه به صورت گذشته نگر و بر اساس اطلاعات ثبت شده از مستندات پرونده بیمارانی که رضایت به شرکت در پژوهش داشتند، در سامانه اطلاعات بیمارستانی انجام شد؛ در حوزه بیماران همودیالیزی با نظر پزشکان بخش دیالیز بیمارستان فوق تخصصی هاشمی نژاد، متغیرهای موثر احتمالی در دستیابی به هدف مدنظر پژوهش مشخص شدند و طبق آنها فهرستی برای جمع‌آوری داده‌‎ها طراحی گردید که شامل سه بخش مشخصات دموگرافیک بیماران، علائم بالینی، و سابقه بیماری‌های زمینه‌ای می‌باشد. تحلیل‌های آماری نظیر میزان همبستگی بین عوامل بر اساس آزمون پیرسون و اجرای یکی از درخت‌های تصمیم- با استفاده از نرم‌افزار SPSS اجرا شدند. برای ریشه‌یابی علل وقوع سکته مغزی نیز از الگوریتم‌های درخت تصمیم و فناوری داده‌کاوی در محیط نرم‌افزار Rapid Miner Studio بهره برده شد.
یافته‌ها: در مجموع ۱۵۶۶ بیمار آنالیز شدند که ابتدا ارتباط بُروز سکته مغزی را ابتدا روی ۱۰۹۸ بیمار سکته‌ی مغزی بررسی کردیم و در ادامه بر اساس فهرست طراحی شده، بُروز سکته مغزی را در ۴۶۸ بیمار همودیالیزی که کاتتر ورید مرکزی برای آنها در یک دوره پنج ساله تعبیه شده پیمایش نمودیم. در مجموعه داده‌ی اوّل، ۸۹۱ بیمار دچار سکته مغزی ایسکمیک بودند و ۲۰۷ بیمار هم سکته مغزی هموراژیک داشتند؛ در این بیماران، ۳۸۸ بیمار دچار مشکلات کلیوی بودند و ۶۴ بیمار هم بیماری مُزمن کلیوی داشتند که بررسی‌ها نشان داد بین بیماری مزمن کلیوی با نوع ایسکمیک سکته مغزی رابطه معنادار وجود دارد (همبستگی پیرسون، با ۰۰۱/۰p<). در مجموعه داده‌ی دوم هم که همگی بیماران مرحله انتهایی داشتند، از آنها ۳۲۴ نفر زن و ۱۴۴ نفر مرد بودند که ۳۶۸ بیمار با کاتتر دایم بودند و برای ۱۰۰ نفر هم کاتتر موقت تعبیه شده بود.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد نوع خاصی از سکته مغزی (ایسکمیک) با بیماری کلیوی مرتبط برشمرده شده است به‌طوری‌که ریسک ابتلاء به سکته مغزی در بیمارانی که کاتتر را قبل از فیستول شریانی وریدی استفاده کرده‌اند تا ۸۴,۲۱% بوده و در حالیکه بین سن بیماران دیالیزی با سکته‌شان رابطه‌ی معناداری پیدا نشد، اما علاوه بر تعبیه‌ی کاتتر، سابقه‌ی داشتنِ فشارخون یا دیابت نیز در ریسک سکته مغزی مؤثر بودند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb