جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رجایی قاسم قشلاقی

اکبر قلاوند، حافظ بهزادی نژاد، مهدی محمدپور، ماریا رحمانی قبادی، نیلوفر رجایی قاسم قشلاقی، محمد شیرزادی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: پروتئین‌ها و اسیدهای آمینه بخش مهمی از یک رژیم غذایی هستند. هدف مطالعه حاضر مروری بر نقش پروتئین در تغذیه ورزشی فوتبالیست‌ها بود.
روش کار: در تحقیق مروری حاضر که از نوع مروری سیستماتیک می‌باشد، در سایت‌های گوگل اسکولار، پابمد و اسکاپوس مطالعات چاپ شده با استفاده از کلید واژه‌های فوتبال، تغذیه و پروتئین جستجو شدند و مطالعاتی که معیارهای ورود به تحقیق را داشتند، انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: در مجموع نتایج مرور حاضر نشان دهنده تفاوت در میزان دریافت پروتئین در فوتبالیست‌های حرفه‌ای بود. برای افزایش سازگاری با تمرین، حمایت از ریکاوری و تحریک سنتز پروتئین عضلانی، مصرف پروتئین توصیه شده ۶/۱ تا۲/۲ گرم بر کیلوگرم توده بدن در روز است. درخصوص پروتئین دریافتی فوتبالیست‌ها نتایج متفاوت بود. همچنین توزیع مصرف پروتئین در وعده‌های غذایی فوتبالیست‌ها بیشتر در وعده‌های پایانی روز می‌باشد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر می‌توان گفت که در اکثر فوتبالیست‌ها نیازهای انرژی و دریافت پروتئین به خوبی تامین نمی­شود و نسبت مصرف پروتئین و همچنین توزیع مصرف آن در روز متفاوت است. برهمین اساس نیاز به برنامه‌های آموزشی برای ارتقای دانش تغذیه در فوتبالیست‌ها می‌باشد.

نیلوفر رجایی قاسم قشلاقی، آمنه پور رحیم قورقچی، معصومه دادخواه، آیدین ولی زاده اورنج،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده


زمینه و هدف: تمرین دیابت و فشارخون را کاهش می­دهد. هدف بررسی اثر تعاملی هشـت هفتـه تمـرین استقامتی- مقـاومتی بر آلدوسترون، رنین و آنژیوتانسین در موش­های نر ویستار دیابتی شده بود.
 روش  کار: در این مطالعه تجربی از تعداد ۳۰ موش نر ویستار، ۲۰  موش نر ویستار دیابتی شده در سه گروه،  شامل دو گروه تمرین دیابتی (۱۰=n) و کنترل دیابتی (۱۰=n) و ۱۰ موش در گروه کنترل سالم (۱۰=n) قرار گرفتند. هشت هفته تمرین استقامتی- مقاومتی، ۵ روز در هفته، روزانه ۴۰ دقیقه با سرعت ۱۰ متر بر دقیقه بر روی نوارگردان و سپس ۱۵ صعود از نردبان با وزنه­ای معادل ۳ %وزن بدن جونده که به دم حیوان متصل بود، اجرا شد. بعد از یوتانزی و اخذ نمونه خونی رنین، آلدسترون و آنژیوتانسین اندازه گیری شدند. برای مقایسه میانگین متغیرها در گروه­های مختلف، ANOVA  یک طرفه و برای تعیین تفاوت بین گروه­ها از آزمون بونفرونی استفاده شد. سطح معنی­داری  ۰۵/۰ > P در نظر گرفته شد.
یافته­ ها: القای دیابت سبب افزایش رنین، آنژیوتانسین و آلدسترون در نمونه‌های دیابتی شد (۰۰۰۱/۰=P). رنین در گروه تمرین دیابتی در مقایسه با کنترل دیابتی کاهش معنی­دار داشت (۰۰۰۱/۰=P). آنژیوتانسین و آلدسترون در گروه تمرین دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش غیرمعنی­دار داشت (۰۵/۰<P).
نتیجه ­گیری: هشت هفته تمرین استقامتی-مقاومتی باعث کاهش معنی­دار رنین و کاهش غیرمعنی­دار آنژیوتانسین و آلدوسترون در موش­های نر ویستار دیابتی شده با استروپتوزوسین شد. لذا، احتمالاً تمرین استقامتی- مقاومتی برای کنترل فشارخون و عوارض بیماری دیابت مناسب باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb