جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای دانسته

حسین دانسته، آزیتا صادق زاده، مریم آزادی، سید سعید زاهد زاهدانی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: عوامل مختلف روانشناختی، روان‌اجتماعی و رفتاری می‌توانند بر تمایل افراد جهت انجام عمل جراحی زیبایی تاثیر بگذارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی علل روانشناختی تمایل به جراحی زیبایی بینی انجام شد.
روش ‌کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال ۱۴۰۲ روی ۱۰۰ نفر از زنانی که قصد انجام جراحی زیبایی بینی در بیمارستان شهید رجایی شیراز را داشتند، انجام شد. داده‌ها با استفاده از ویژگی‌های جمعیت‌شناختی (پرسشنامه شخصیت میلون)، پرسشنامه مقیاس لیکرت، پرسشنامه روابط چند بعدی بدن- خود (MBSRQ) و یک پرسشنامه درباره جنبه‌های روانشناختی جراحی زیبایی بینی که توسط محققان تهیه شده بود، جمع‌آوری گردید.
یافته‌ها: زنان مجرد با سطح تحصیلات بالاتر از دیپلم تمایل بیشتری به جراحی زیبایی بینی داشتند. زنان با درآمد کمتر از ۵۰ میلیون ریال در ماه تمایل بیشتری نسبت به زنان با درآمد بیشتر از ۵۰ میلیون ریال در ماه برای انجام عمل جراحی زیبایی بینی داشتند (۵۴ درصد در مقابل ۴۶ درصد). پرسشنامه MBSRQ هیچ تفاوت آماری معنی‌داری بین میانگین نمره کمال گرایی، رضایت از بدن، نظرات دیگران و تاثیر ارزش‌های رسانه‌ای با عوامل جمعیت شناختی (وضعیت تاهل، وضعیت شغلی، سطح تحصیلات و درآمد) نشان نداد (۰۵/۰<p). با این حال، MBSRQ تفاوت معنی‌داری در میانگین نمره MBSR بین گروه‌های کم درآمد و پردرآمد نشان داد (۰۱۳/۰p=).
نتیجه‌گیری: با توجه به نقش عوامل اجتماعی-روانشناختی در گرایش به جراحی زیبایی بینی و ارتباط آن با سلامت عمومی، ارزیابی روانپزشکی و مشاوره روانشناسی متقاضیان قبل از عمل جراحی زیبایی بینی توصیه می‌شود.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb