جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دادگستر

دکتر شهرام خارابیان، دکتر علی مظاهری نژاد، دکتر هومن انگورانی، دکتر محمد وزیری، دکتر هاله دادگستر، محدثه پیشگاه رودسری،
جلد ۲۰، شماره ۱۱۶ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

  زمینه و هدف : درد ناحیه اپی کندیل خارجی استخوان بازو یکی از شایع ترین انواع آسیب های استفاده بیش از حد است. علی رغم شناخته بودن تابلوی بالینی این آسیب، روش های متعدد درمانی برای آن مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این مطالعه مقایسه ماساژ عرضی عمقی با اولتراسوند تراپی در کاهش علائم افراد دچار این آسیب است.

  روش کار : افراد مراجعه کننده به درمانگاه پزشکی ورزشی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) با شکایت درد قسمت خارجی آرنج که بر اساس معاینات برای آن ها تشخیص آرنج تنیس بازان (Tennis Elbow) گذاشته شده و علائم آن ها بیش از ۶ هفته طول کشیده و معیارهای خروج از مطالعه را نداشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. متغیرهای شدت درد در کار روزانه، در اکستانسیون انگشت وسط در برابر مقاومت، در اکستانسیون انگشتان ۲ تا ۵ در برابر مقاومت و در اکستانسیون مچ در برابر مقاومت بر حسب معیار عددی درد (Visual Analogue Scale-VAS) و نیز حداکثر قدرت مشت کردن درمحدوده بدون درد بر حسب کیلوگرم (Kg) قبل از ورود به مطالعه و نیز در مقاطع زمانی بلافاصله پس از مداخله (پیگیری اول)، ۱ هفته، ۲ هفته و ۴ هفته پس از زمان پیگیری اول مورد ارزیابی قرار گرفت. بیماران پس از تصادفی سازی در گروه درمان با اولتراسوند پالسی با مختصات ۳ مگاهرتز، ۲ وات/سانتی متر مربع و نسبت روشن به خاموش ۲۰ درصد به مدت هر جلسه ۸ دقیقه و به تعداد ۱۰ جلسه یک روز درمیان به عنوان گروه شاهد یا گروه درمان با ماساژ عرضی عمقی به شیوه سیریاکس (Cyriax) هرجلسه به مدت ۷ دقیقه و به تعداد ۵ جلسه یک روز درمیان به عنوان گروه مداخله توزیع شدند. برای آزمون اختلاف میان میانگین‌های ۵ آزمون برانگیزاننده درد در مقاطع زمانی اندازه گیری شده در دو گروه اولتراسوند تراپی و گروه ماساژ عرضی عمقی از آزمون آنالیز واریانس داده‌های تکراری استفاده شد. ۰۵/۰> p-value از نظر آماری معنی دار تلقی شد.

  یافته‌ها: میانگین درد در ۴ بازه ی زمانی اندازه گیری شده، در دو گروه اولتراسوند تراپی و ماساژ عمقی، برای هر ۵ آزمون برانگیزاننده درد و حداکثر قدرت مشت کردن در محدوده بدون درد، از نظر آماری معنی دار می باشد (۰۱/۰= p-value برای همه آزمون) و با گذر زمان اختلاف بین میانگین درد در دو گروه، در تمامی آزمون ها به جز آزمون اکستانسیون انگشت وسط (۱۷۵/۰ p-value for time= ) به صورت معنی داری افزایش می یابد (۰۱/۰ < p-value برای همه آزمون ها).

  نتیجه گیری: در پیگیری کوتاه مدت ۴ هفته پس از درمان ماساژ عرضی عمقی در کاهش درد و افزایش قدرت مشت کردن در محدوده بدون درد موثرتر از اولتراسوند تراپی است.


هانیه ادیب، هاله دادگستر، سارا کاویانی، عبدالرضا پازوکی، امید مرجمکی،
جلد ۲۴، شماره ۱۵۶ - ( خرداد ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: مطالعات محدودی در زمینه فعالیت فیزیکی و به خصوص در زمینه  نوع ورزش درمانی بعد از جراحی باریاتریک صورت گرفته است. در مطالعه حاضر، تاثیر ورزش درمانی در دو گروه تحت نظر و در منزل  را بر روی شاخص‌های وزنی و فاکتور‌های قلبی عروقی در بیمارانی که تحت جراحی لاپاراسکوپیک گاستریک بای پس قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار دادیم.
روش کار: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، کلیه بیماران چاق مراجعه کننده به درمانگاه چاقی مرکز جراحی‌های کم تهاجمی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) از مرداد ماه ۱۳۹۰ تا مرداد ماه ۱۳۹۲ که جراحی گاستریک بای پس در یک ماه گذشته داشتند وارد مطالعه شدند و به طور تصادفی تحت دو روش درمانی ورزش درمانی تحت نظر و یا ورزش درمانی در منزل قرار گرفتند. قبل از مداخله و همچنین در انتهای ۶ ماه پارامترهای اولیه در دو گروه اندازه گیری و مقایسه شدند.
یافته‌ها: مقایسه درون گروهی وزن و دور کمر قبل و بعد از مداخله در دو گروه نشان داد که این شاخص در هر دو گروه  ورزش درمانی تحت نظرو ورزش درمانی در منزل قبل و بعد از مداخله کاهش معناداری داشت (۰۰۱/۰ >p). مقایسه درون گروهی متغیرها ی قلبی عروقی نیز قبل و بعد از مداخله نشان داد که همه متغیرهای قلبی عروقی در هر دو گروه ورزش درمانی تحت نظر و ورزش درمانی در منزل قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری داشتند به نحوی که در دو گروه، مسافت طی شده در تست راه رفتن ۶ دقیقه ای و حجم اکسیژن مصرفی افزایش و ضربان قلب بیماران قبل و بعد از تست راه رفتن ۶ دقیقه ای کاهش یافته بود (۰۰۱/۰ >pاما تغییرات میانه مسافت طی شده در تست ۶ دقیقه ای و همچنین ماکزیمم حجم اکسیژن مصرفی در گروه ورزش درمانی تحت نظر به طور معنی داری بیشتر از گروه ورزش درمانی در منزل بود (۰۰۱/۰ >p). همچنین، تغییرات در کاهش وزن، دور کمر و نمایه توده بندی نیز در گروه ورزش درمانی تحت نظر بیشتر از گروه ورزش درمانی در منزل بود (۰۰۱/۰ >p).
نتیجه‌گیری: دو روش ورزش درمانی تحت نظر و در منزل را می توان با موفقیت در بهبود شاخص‌های مورد مطالعه بعد از جراحی گاستریک بای پس به کار برد، اما روش ورزش درمانی تحت نظر با بهبود بیشتر در این شاخص‌ها همراه بوده و لذا نسبت به روش ورزش درمانی در منزل ارجحیت داده می‌شود.
 


هاله دادگستر، فریناز فهیمی پور، علی رضا پهلوان صباغ، نوید مقدم، شفیعه موثقی،
جلد ۲۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: پارگی نسبی تاندون عضله سوپرااسپیناتوس از شایع‌ترین علل تاندینوپاتی‌های روتاتورکاف و دردهای شانه است. در شک به این اختلال به دنبال شرح حال و معاینه فیزیکی، MRI از روش‌های استاندارد تشخیصی است. با وجود آنکه سونوگرافی می‌تواند در تشخیص پارگی‌های کامل سوپرااسپیناتوس آزمون تشخیصی قابل قبولی باشد، ولی در اینکه آیا در پارگی نسبی تاندون‌‌های شانه، روش تشخیصی قابل قبولی باشد، نظرات مختلفی وجود دارد. لذا بر آن شدیم تا با انجام آزمون‌های بالینی و کیفیت عملکردی شانه و مقایسه ضخامت تاندون عضله سوپرااسپیناتوس در سونوگرافی با نتایج MRI در بیماران مبتلا به پارگی نسبی تاندون عضله سوپرااسپیناتوس صحت این روش تشخیصی را ارزیابی نماییم.
روش کار: در این مطالعه مقطعی در فاصله بهمن ماه ۱۳۹۲ تا بهمن ماه ۱۳۹۵، در ۵۸ بیمار با شکایت درد شانه که معیار‌های ورود به مطالعه را دارا بودند، آزمون‌های عملکرد شانه شامل Jobe، Hawkins، Neer، O'Brien، Lift Off و Belly Press انجام شد. کیفیت عملکردی شانه با دو پرسش‌نامه DASH و WORC سنجیده و ضخامت تاندون سوپرااسپیناتوس با سونوگرافی اندازه‌گیری شد و پس از آن نتایج با یافته‌های MRI مقایسه و ارتباط آن‌ها آنالیز گردید.
یافته‌ها: ۵۸ بیمار بررسی شدند که ۸۱% مؤنث بودند و میانگین سنی بیماران ۵۵,۵۳ سال بود. ضخامت تاندون سوپرااسپیناتوس بر اساس تست کولموگروف اسمیرنوف توزیع نرمال داشت (۲/۰p=). به همین علت با آنالیز واریانس ضخامت تاندون بر اساس نتایج آزمون‌ها مقایسه شد که تفاوت معناداری را نشان نمی‌داد (۰۵/۰p>). ارتباط آزمون‌های بالینی و کیفیت عملکردی شانه با افزایش ضخامت تاندون عضله سوپرااسپیناتوس بیماران با کمک آزمون رگرسیون بررسی شد که معنادار نبود (۰۵/۰p>). نتایج به دست آمده بر اساس ضخامت سوپرا اسپیناتوس با یافته‌های به دست آمده از MRI مقایسه شد و علی‌رغم بالاتر بودن متوسط ضخامت تاندون عضله در موارد پارگی نسبی تاندون عضله سوپرااسپیناتوس، تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد (۰۵/۰p>).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها، در موارد پارگی‌های نسبی تاندون عضله سوپرااسپیناتوس علاوه بر آزمون‌های بالینی و بررسی کیفیت عملکردی، جهت تأیید تشخیص انجام آزمون‌های پاراکلینیک چون MRI و سونوگرافی لازم است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb