جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای خوش باطن

علی خوش باطن،
جلد ۳، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۷۵ )
چکیده

  از زمانی که آمیل نیترات توسط توماس لودر – برانتون در کلینیک بعنوان یک داروی گشاد کننده عروق معرفی شد، نیتراتها بو صور مختلف و وسیع برای درمان آنژین صدری – انفارکتوس میوکارد و دیگر بیماریهای قلب و عروقی مورد ستفاده قرار گرفت. در دهه گذشته توجه زیادی برای شناسایی مکانیسم اثر نیتراتها انجام گرفته است و این امر به آزاد شده از اندوتلیوم شدت بیشتری به خود گرفت. No دنبال کشف  اثرات بعضی از فعال کننده های (LDF) در آزمایشات حاضر با استفاده از تکنیک پرفیوژن و لیزر داپلر فلومتری و نقش سیستم عصبی کنترل کننده عروق در حضور و عدم حضور اندوتلیوم مورد بررسی قرار (Vasoactive) عروقی  اثرات شل کنندگی خود را از (Ach) و استیل کولین (ATP) گرفته است. موادی مثل آدنوزین و آدنوزین تری فسفات  که بدنبال تحریک (Vasoconstriction) طریق اندوتلیوم اعمال می کنند، و این اثرات وابسته به دوز نیز می باشند. اثر مهار (L.NAME)Nw-Nitro-L-argininge methyl-Ester بوسیله No الکتریکی بوجود آمده بود در شرایطی که سنتز  را No که تولید L-arginine شده بود نیز به میزان ۶۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته و این اثر با داروی دیگر مثل افزایش می دهد حذف گردید. بطور طبیعی در تنظیم عروقی که تحت اعصاب سمپاتیک با No این نتایج نشاان می دهد که اندوتلیوم با آزاد سازی اثر بعضی از مواد آندوژن موجود در خون می باشد نقش بسزایی دارد. حذف اندوتلیوم باعث افزایش بیشتر اثرات انقباضی مواد اندوژن و ایمپالسهای عصبی و در نتیجه اسپاسم های عروقی و ایسکمی می گردد.  


مهدی شریفی، قدسیه ابراهیم پور، میلاد فاتحی زاده خوش باطن،
جلد ۳۰، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلال­های مصرف مواد و پیامدهای ناخوشایند آن از مهمترین مشکلات سلامت عمومی در جهان امروز برشمرده می­شود که کلیه سیستم­های اجتماعی از جمله خانواده، جامعه و همچنین خود فرد از آن تاثیر می­پذیرد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی، عقاید وسوسه‌انگیز و بهزیستی روان شناختی بیماران مصرف‌کننده متادون بود.
روش کار: در یک طرح کارآزمایی بالینی با گروه کنترل، از کلیه افراد مصرف‌کننده متادون مراجعه کننده به کلینک‌های ترک اعتیاد واقع در شهر گرگان (۱۵۰ نفر)، ۳۰ نفر به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گروه کنترل (۱۵ نفر) تقسیم شدند. سپس شرکت کنندگان گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه تحت آموزش ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس قرار گرفتند. قبل از مداخله و پس از آن، مقیاس کیفیت زندگی واروشربون (۱۹۹۲)، بهزیستی روانشناختی کارو ریف (۱۹۸۹) و عقاید وسوسه‌انگیز رایت و بک (۱۹۹۳) جهت سنجش عملکرد آزمودنی‌ها در هر یک از متغیرها استفاده شد.  داده‌ها با استفاده از روش  تحلیل کوواریانس تحلیل گردید.
یافته­ ها: پس از کنترل اثرات پیش آزمون، برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌اگاهی موجب کاهش عقاید وسوسه‌انگیز و بهبود‌ بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه گردید. 
نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج، با آموزش تکنیک­های ذهن­آگاهی می­توان عقاید وسوسه­انگیز  مصرف­کنندگان متادون را کاهش و بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی  آنان را بهبود بخشید.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb