جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای خواجویی

دکتر فاطمه گل گیری، دکتر شعله خواجویی نیا،
جلد ۱۵، شماره ۰ - ( تابستان ۱۳۸۷ )
چکیده

  زمینه و هدف: نفروپاتی دیابتی یکی از علل شایع ESRD ( End stage renal disease ) می‌باشد. میکروآلبومینوری نشانگر نفروپاتی دیابتی است. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع پروتئینوری دیابتی در بیماران دیابتی نوع ۲ که تازه تشخیص داده شده‌اند، می‌باشد.

  روش بررسی: این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی ـ مقطعی روی ۲۸۸ بیمار دیابتی نوع ۲ مراجعه کننده به انستیتو غدد درون‌ریز و متابولیسم، بین سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ انجام شده است. بیماران دیابتی تازه تشخیص داده شده از نظر سن، جنس، گلوکز خون ناشتا، HbAlc ، BUN ( Blood urea nitrogen )، کراتینین و میکروآلبومین ادرار ۲۴ ساعته، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج با استفاده از آزمون T Test مقایسه گردیدند.

  یافته‌ها: از مجموع ۲۸۸ بیمار دیابتی مورد مطالعه، ۱۶۵ بیمار(۳/۵۷%) نفروپاتی دیابتی داشتند که در این گروه، ۱۴۷ بیمار(۵۱%) میکروآلبومینوری داشتند. ۶/۶۴%، زن و۴/۳۵%، مرد بودند. نسبت سن و جنس بیماران در دو گروه با و بدون نفروپاتی دیابتی، مشابه بود و میانگین سن بیماران، ۴/۹ ± ۶/۵۲ سال بود. بین میانگین FBS ( Fasting blood sugar )، BUN ، سن و جنس بیماران دیابتی مبتلا به نفروپاتی، با بیماران دیابتی بدون نفروپاتی، تفاوت آماری معنی‌داری مشاهده نشد ولی از نظر آماری بین نفروپاتی دیابتی و میزان Cr و HbAlc ارتباط معنی‌داری وجود داشت(۰۵/۰ P< ).

نتیجه‌گیری: فراوانی بروز نفروپاتی دیابتی در مبتلایان به دیابت( Diabetes mellitus=DM ) نوع II تازه تشخیص داده شده، ۳/۵۷% بود. غربالگری تمام بیماران دیابت نوع II که تازه تشخیص داده شده‌اند، از نظر میکروآلبومینوری توصیه می‌شود
فرهاد سیف، مجید خوش میرصفا، محمد موسوی، مریم رودباری، شعله خواجویی، گلناز نیکفر، اعظم صامعی، محمدعلی بهار، مرتضی هاشم زاده چالشتری، هدایت الله شیرزاد،
جلد ۲۵، شماره ۵ - ( مرداد ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمن است که ناشی از تجمع سلول‌های التهابی در مفاصل و ترشح سایتوکاین‌های مختلف التهابی است. از میان این سایتوکاین‌ها می‌توان به IL-۱۷ و IL-۲۳ اشاره کرد که هنوز نقش قطعی آن‌ها در این بیماری مشخص نشده است. در این مطالعه میزان بیان IL-۱۷ و IL-۲۳R و ارتباط آن­ها با بیماری آرتریت روماتوئید مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار: مطالعه صورت گرفته از نوع مطالعات موردی- شاهدی می­باشد. در این مطالعه ۳۷ بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید و همین تعداد افراد سالم به عنوان گروه سالم شرکت کردند. سلول‌های تک هسته‌ای خون محیطی (PBMCs) با فایکول جدا شده و پس از استخراج RNA تام  و ساخت cDNA، بیان mRNA سایتوکاین‌های IL-۱۷ و IL-۲۳R در سلول‌های تک هسته‌ای خون محیطی با تکنیک Real-time PCR و با استفاده از پروب Taqman مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین سنی±انحراف معیار گروه بیماران ۳۲۸/۱±۸۶/۴۶ و گروه سالم ۳۹۲/۱±۷۳/۴۴ می‌باشد. بیان ژن IL-۱۷  در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید در مقایسه با افراد سالم افزایش معنی‌داری را نشان داد (۰۰۲/۰ Pv=) در حالی که بیان  ژن IL-۲۳R در گروه بیمار و سالم تفاوت معنی داری را نشان نداد (۲۲/۰ Pv=).
نتیجه­گیری: در این مطالعه افزایش بیان IL-۱۷ در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید نشان‌دهنده نقش مهم این سایتوکاین در پاتوژنز بیماری است. بنابراین با تحقیقات بیشتر می‌توان با مهار اختصاصی این سایتوکاین به کمک آنتی‌بادی‌های مونوکلونال (داروهای بیولوژیک)، استراتژی‌های درمانی جدید و موثرتری را برای بیماری آرتریت روماتوئید پیشنهاد کرد.
 
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb