جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای حقیقی تبار

مهدی حقیقی تبار، تکتم سادات جعفر طباطبایی، سمانه سادات جعفر طباطبایی، محمدحسن غنی فر،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: دانش­آموزان هر جامعه سرمایه­های بنیادین آن هستند و بقای هر جامعه و وضع آن بیش از هر چیز بر دانش­آموزان آن پایدار است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی روش تدریس جیگ­ساو و الگوی تدریس گانیه بر بهبود مولفه­های انزوای اجتماعی (تنهایی،عجز،یاس اجتماعی و کاهش تحمل) بر دانش آموزان  انجام شده است.
روش­ کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل می­باشد. جامعه­ی مورد نظر پژوهش حاضر را کلیه  دانش اموزان پسر پایه یازدهم رشته ریاضی شهر بیرجند در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تشکیل داد. تعداد ۹۰ نفر از دانش­آموزان پسر پایه یازدهم رشته ریاضی بر اساس حجم جامعه و جدول مورگان به طور تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه­  انزوای اجتماعی پاسخ دادند. سپس ۴۵ نفر به روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب و به‌ طور تصادفی به سه گروه آزمایش (۱۵ نفر روش تدریس جیگ­ساو)، گروه آزمایش دو (۱۵ نفر روش تدریس بر اساس الگوی گانیه) و کنترل (۱۵ نفر) منتسب شدند. گردآوری داده­ها با پرسشنامه انزوای اجتماعی مدرسی یزدی (۱۳۹۳) استفاده شد و تحلیل و آزمون فرضیه‌ها نیز با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره و در صورت تفاوت بین گروه­ها آزمون­های پس مقایسه­ای با کمک نرم افزار ۲۲- SPSS مورد استفاده قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج تحلیل داده­ها نشان داد که  میزان اثربخشی روش تدریس جیگساو و الگوی تدریس گانیه بر مولفه­های انزوای اجتماعی به جز کاهش تحمل، متفاوت است. تفاضل میانگین‌ها نیز نشان می­دهد روش تدریس جیگساو دارای اثربخشی بیشتری می­باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که روش تدریس جیگ­ساو نسبت به الگوی تدریس گانیه روش موثرتری در بهبود مؤلفه­های انزوای اجتماعی (تنهایی، عجز، یأس اجتماعی و کاهش تحمل) دانش­آموزان است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb