جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حاجی احمدی

هادی سرخی، عاطفه نیکخواه، پریسا ابراهیم زاده مجاوری، محمود حاجی احمدی، محسن محمدی، حسن محمودی نشلی،
جلد ۲۹، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: عفونت ادراری یکی از شایع‌ترین عفونت‌ها در کودکان می‌باشد که می‌تواند مجاری ادراری تحتانی یا فوقانی را درگیر کند. حدود ۳۰- ۱۰ درصد کودکان در اولین سال‌های زندگی، عفونت ادراری را تجربه می­کنند. حجم متوسط پلاکتی (Mean platelet volume -MPV) یک شاخص مهم در تعیین التهاب است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارزش تشخیصی MPV در افتراق پیلونفریت از سیستیت حاد در کودکان مبتلا به عفونت ادراری بوده است.
روش  کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، تحلیلی و تشخیصی، ۱۴۱ کودک (یک ماه الی ۱۸ سال) مبتلا به عفونت مجاری ادراری بستری در بیمارستان کودکان امیرکلا، بابل مورد بررسی قرار گرفتند و میزان MPV بین پیلونفریت (۹۰ نف) و سیستیت (۵۱ نفر) مقایسه شد. همچنین میزان ارزش تشخیصی MPV با استفاده از شاخص­های آماری اختصاصیت و سطح زیر منحنی محاسبه گردید و یافته‌های حاصله مورد آنالیز آماری قرار گرفت و (۰۵/۰  P<) معنی دار تلقی شد.
یافته‌ها: میانگین MPV در گروه پیلونفریت ۷/۸ فمتولیتر و در گروه سیستیت ۵/۸ فمتولیتر بود که نشان می‌داد اختلاف آماری معناداری بین دو گروه پیلونفریت و سیستیت وجود نداشت (۳۲۹/۰ = P). میزان MPV، در ۶/۵۵ درصد  در گروه پیلونفریت و ۱/۴۳ درصد در گروه سیستیت بالا بود که اختلاف آماری معناداری را نشان نمی‌داد (۱۵۷/۰ = P).  بر اساس آنالیز ROC سطح زیر منحنی MPV برای پیلونفریت ۵۶۳/۰و برای سیستیت ۴۱۶/۰ بود، که برای پیلونفریت یالاتر بوده و با در نظر گرفتن نقطه برش ۶/۸ فمتولیتر دارای حساسیت و ویژگی ۷/۵۶ درصد و ۹/۵۲ درصد بود.
نتیجه‌گیری: هدف از انجام این مطالعه بررسی نقش MPV به منظور افتراق پیلونفریت از سیستیت حاد انجام شد. بر این اساس، حجم متوسط پلاکتی ارزش تشخیصی نسبتاً پایینی در افتراق پیلونفریت از سیستیت حاد در میان کودکان مبتلا به عفونت ادراری دارد.


ارسطو حسینی، فریبرز کیهان فرد، فهیمه حاجی احمدی، لیلا حسن زاده، رویا قدس، داود احمدوند،
جلد ۳۰، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه استفاده از نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن در حوزه‌های مختلف پزشکی برای تصویر برداری و انتقال دارو مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه نانو ذرات مغناطیسی آهن سنتز شده به عنوان سیستم دارو رسانی کارا در ارائه دوز کمتری از عامل شیمی درمانی و از بین بردن سلول‌های سرطان لنفوما مورد مطالعه قرار گرفته است.
روش کار: در مطالعه حاضر، نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن  Fe۳O۴اصلاح شده با کوپلیمرهای کاپرولاکتون و پلی­اتیلن­گلیکول حاوی داروی شیمی درمانی سیس پلاتین به روش هم رسوبی سنتز شدند. میزان بارگذاری دارو به واسطه روش اسپکتروسکوپی UV اندازه گیری شد. اندازه و مورفولوژی نانو پارتیکل‌های سنتز شده به واسطه پراکندگی نور دینامیکی و میکروسکوپ الکترونی SEM مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت اثرات سمیت سلولی نانوذرات سنتز شده بر روی رده ﺳﻠﻮﻟﻲ ﺳﺮﻃﺎﻧﻲ لنفوما U۹۳۷ مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: داروی سیس پلاتین با راندمان بالایی در حدود ۹۸ درصد در نانو ذرات مغناطیسی اصلاح شده با کوپلیمر PCL-PEG  تهیه گردید. ساختارهای تهیه شده با توجه به تصاویر میکروسکوپ الکترونی SEM از مورفولوژی مناسب و یکدستی برخوردار بودند. نانو ذرات مغناطیسی لود شده با سیس پلاتین در مقایسه با کاربرد سیس پلاتین به صورت آزاد اثرات کشندگی بالاتری در دوز پایین تری از سیس پلاتین بر روی رده سلولی ﺳﺮﻃﺎﻧﻲ لنفوما U۹۳۷ نشان داد. 
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه صورت گرفته نشان داد که نانو ذرات مغناطیسی اصلاح شده با کوپلیمر را می‌توان به عنوان یک حامل مناسب در بارگذاری سیس­پلاتین برای درمان هدفمند سرطان مورد استفـاده قرار داد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb