۳ نتیجه برای بهاری اردشیری
فاطمه بهاری اردشیری، رمضان حسن زاده، محمدکاظم فخری،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه و هدف: سندروم روده تحریکپذیر علاوه بر مشکلات جسمانی، میتواند فرایندهای شناختی، هیجانی و روانشناختی بیماران را نیز متأثر سازد. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف اثربخشی رفتاردرمانی شناختی بر حساسیت اضطرابی و اشتیاق به زندگی در بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریکپذیر انجام گرفت.
روشکار: روش این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آمون- پس آزمون میباشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیمارانی که با شکایت علائم نشانگان روده تحریکپذیر به مطبهای خصوصی همکاران فوق تخصص گوارش شهر ساری در سال ۱۴۰۰ مراجعه کردند، بود که تعداد ۵۰ نفر با شیوه نمونهگیری هدفمند انتخاب و در دو گروه آزمایش (۲۵نفر) و کنترل (۲۵نفر) به شیوه تصادفی تقسیم شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از پرسشنامه های حساسیت اضطرابی (ریس و همکاران، ۱۹۸۶) و اشتیاق به زندگی (حسن زاده، ۱۳۹۴) استفاده شد. گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه تحت مداخله رفتار درمانی شناختی بک (۱۳۸۰) قرار گرفتند اما در مورد گروه کنترل، مداخله ای صورت نگرفت. دادهها از طریق آزمون کوواریانس با نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج حاکی از تفاوت معنادار میان میانگین های پس آزمون دو گروه آزمایش و کنترل بود(۰۵/۰p<). به طوری که تحلیل کوواریانس نشان داد مداخله رفتاردرمانی شناختی باعث کاهش حساسیت اضطرابی و افزایش اشتیاق به زندگی در بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریکپذیر شده است.
نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش حاضر می توان بیان کرد مداخلات آموزشی و رفتاردرمانی شناختی با هدف بهبود نشانگان حساسیت اضطرابی و اشتیاق به زندگی ضروری و مهم به نظر می رسد.
باقرعلی بهاری اردشیری، مریم تقوایی، کیومرث خطیر پاشا،
جلد ۳۰، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و هدف: سلامت سیستم مدیریت در یک سازمان منجر به توسعه عملکرد فردی و شغلی و تأثیرگذاری بر همه رفتارههای کارکنان میگردد. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی ارائه مدلی بهمنظور سنجش تاثیر طرح تعالی سلامت مدیریت آموزشوپرورش بر عملکرد شغلی بود.
روش کار: روش پژوهش، ترکیبی از نوع طرح تحقیق آمیخته اکتشافی (کیفی- کمی) بود. شرکتکنندگان پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان منتخب سازمان آموزشوپرورش استان مازندران با سابقه مدیریت و سیاستگذاری، با در نظرگرفتن قانون اشباع به تعداد ۲۰ نفر تعیین شد. در بخش کمی جامعه آماری شامل کارکنان ادارات آموزشوپرورش ۳۲ منطقه و شهرستان استان مازندران بود. در بخش کمی حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به تعداد ۳۲۰ نفر تعیین شد. ابزار اندازهگیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی شامل پرسشنامه محققساخته بود. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادهها از روش مدلیابی معادلات ساختاری از نرمافزارهای SPSS و LISREL استفاده شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش با توجه به نتابج حاصل از بخش کیفی و کمی پژوهش نشان داد که ۸۲ درصد عملکرد شغلی به ابعاد طرح تعالی مدیریت آموزشوپرورش که شامل (۱. مراقبت و توجه، ۲. قوانین و مقررات، ۳. ضوابط، ۴. ابزاری، ۵. کارایی ۶. مستقل) میباشد، وابسته است.
نتیجهگیری: نتابج این پژوهش نشان داد ابعاد طرح تعالی مدیریت آموزش و پرورش بر عملکرد شغلی کارکنان آموزش و پرورش استان مازندران اثر مثبت و معنیداری دارد.
باقرعلی بهاری اردشیری، مریم تقوایی، کیومرث خطیر پاشا،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: عدالت آموزشی از متغیرهای مهم در رابطه دستیابی به اهداف آموزش و پرورش میباشد؛ از جهت اهمیت عدالت آموزشی، هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی عدالت آموزشی کارکنان در رابطه بین تعالی مدیریت آموزش و پرورش و عملکرد شغلی کارکنان بود.
روش کار: مطالعه حاضر به روش کیفی و کمی بود که تعداد نمونه در بخش کیفی ۲۰ نفر و حجم نمونه با توجه به تعداد جامعه آماری و براساس جدول کرجسی و مورگان به تعداد ۳۲۰ نفر تعیین شد. در این پژوهش با توجه به اینکه روش گردآوری اطلاعات میدانی میباشد و جهت دستیابی به اطلاعات و دادهها در دو مرحله کمی و کیفی انجام شده است. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادهها در بخش کیفی از تکنیک دلفی و در بخش کمی از روش مدلیابی معادلات ساختاری از نرمافزارهای SPSS و LISREL استفاده شده است.
یافته ها: با توجه نتایج حاصل از پژوهش حاضر عدالت آموزشی کارکنان در تعالی مدیریت آموزش و پرورش و عملکرد شغلی کارکنان موثر است و مولفههای طرح تعالی در عملکرد شغلی کارکنان تأثیر بسزایی دارد.
نتیجه گیری: با توجه به تاثیر طرح تعالی مدیریت آموزش و پرورش بر عملکرد شغلی با نقش میانجی عدالت آموزشی کارکنان آموزش و پرورش برگزاری آموزشهای ضمن خدمت در قالب کارگاههای مختلف به منظور آموزش عملکرد شغلی گارکنان جهت دستیابی به اهداف تعالی آموزشی کمک کننده میباشد.