جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای بنان

شادمان نعمتی، عبدالرحیم کوشا، رحمت اله بنان، میرمحمد جلالی، هوشنگ گرامی، احسان کاظم نژاد، نسیم کوشا، فتانه بخشی،
جلد ۱۸، شماره ۸۷ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف : کوچک کردن لوزه ها با رادیوفرکانس یکی از جدیدترین روش های درمان به ویژه برای لوزه های بزرگ انسدادی است. هدف از این مطالعه مقایسه نتایج کوتاه مدت و طولانی مدت تونسیلوتومی با رادیوفرکانس و تونسیلکتومی سنتی در بزرگسالان مبتلا به تونسیلیت راجعه بود.

  روش کار : مطالعه آینده نگر تصادفی ) به شماره ثبت IRCT: ۲۰۱۰۱۰۰۹۱۱۳۸N۳ ) دریک بیمارستان دانشگاهی برروی بزرگسال مبتلا به تونسیلیت راجعه انجام شد. در ۳۴ مورد تونسیلکتومی سنتی و در ۳۸ مورد تونسیلوتومی توسط رادیوفرکانس با پروب ( Radiofrequency Induced Thermotherapy RFITT= ) انجام شد. مدت زمان جراحی، مقدار خونریزی حین عمل، زمان ریکاوری، اختلال در بلع، کاهش وزن و درد بعد از جراحی، زمان بازگشت به رژیم غذایی و فعالیت طبیعی و عوارض بعد از عمل جراحی در دو گروه مشخص شد. بیماران به مدت ۲۴ ماه از نظر عود حملات تونسیلیت راجعه پی گیری شدند. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۶ و تست های U- Man Whitney و chi-square انجام شد.

  یافته‌ها : متوسط مدت زمان جراحی ( ۸۹/۱۶ دقیقه در مقابل ۰۷/۴۶ دقیقه) , زمان ریکاوری ( ۳۲/۱۴ در مقابل ۱۱/۱۷ دقیقه) و میزان خونریزی حین عمل ( cc ۲۰-۱۵ و در مقابل cc ۳۰۰-۲۵۰) و به طور آشکار در گروه RF کمتر از گروه سنتی بود (۰۰۵/۰ P< ). هیچ تفاوتی بین دو گروه از نظر وقوع تونسیلیت راجعه بعد از ۲۴ ماه پی گیری وجود نداشت.

نتیجه گیری : تونسیلوتومی با RF یک روش ساده، سریع و موثر در بیماران بزرگسال با تونسیلیت راجعه است که می تواند در دراز مدت عود حملات تونسیلیت و فارنژیت را به خوبی کنترل نماید
دکتر رحمت‌اله بنان، دکتر میرمحمد جلالی، دکتر آبتین حیدرزاده، دکتر سید مجتبی مهرداد، دکتر رضوان روحی سفید مزگی، فتانه بخشی،
جلد ۱۸، شماره ۹۲ - ( ۱۱-۱۳۹۰ )
چکیده

  زمینه و هدف: شنوایی یکی از مهم ترین حواس در انسان است. کاهش شنوایی از شایع ترین علل ناهنجاری های مزمن می‌باشد. کاهش شنوایی ناشی از سروصدا (Noise induced hearing loss -NIHL) بیماری شغلی شایعی است وعوامل مختلفی

  می تواند بر شدت آن تاثیر گذارند. یکی از این عوامل تفاوت های فردی می باشد. هدف مطالعه مذکور بررسی همراهی دیس لیپیدمی و کاهش شنوائی ناشی از سر و صدا بوده است.

  روش‌کار: در این مطالعه مقطعی که در سال ۱۳۸۹ انجام شد، کارگران کارخانجات لامپ سازی شهرصنعتی رشت که وضعیت سروصدای محیط کارشان بیش از حد مجاز (۸۵ دسی بل) بود و کمتر از ۵۵ سال سن داشته و سابقه بیماری و یا عمل جراحی گوش و یا مصرف داروهای اتوتوکسیک نداشتند، انتخاب و ۲۹۸ نفر از آنان وارد مطالعه شدند. افراد فوق تحت معاینه بالینی وسنجش شنوایی قرار گرفته و مقدار کلسترول، تری گلیسرید، لیپو پروتئین با دانسیته بالا و پایین در سرم اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از نسخه ۱۷ نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. p value کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.

  یافته‌ها: در این مطالعه ۲۵۰ مرد و۴۸ زن مورد ارزیابی قرار گرفتند. میانگین سنی افراد ۸/۳۵ سال بود. این افراد به طور متوسط ۱۱ سال در معرض صدای بلند بودند (۲۶-۱ سال). از این افراد ۹۵ نفر دچار NIHL بودند(۸/۳۱%). فراوانی مقادیر غیر طبیعی کلسترول، تری گلیسرید، لیپو پروتئین با دانسیته بالا و پایین در این دسته از افراد به ترتیب ۵/۳۱%، ۸/۱۰%، ۲/۵۳% و ۳/۱۴% بود. این مقادیر در افراد بدون NIHL (۲۰۳ نفر) به ترتیب زیر بود: ۹/۳۸%، ۶/۱۲%، ۹/۵۸% و ۱/۲۱% . تفاوت آماری معنی داری در هیچ کدام از موارد فوق در دو گروه مشاهده نشد. تجزیه و تحلیل عوامل مورد بررسی با استفاده از رگرسیون لجستیک نشان داد که مدت اشتغال و جنس عواملی هستند که آستانه شنوایی را در فرکانس ۴ کیلو هرتز در گروه NIHL افزایش می دهند. Odd ratio کاهش شنوایی در جنس مذکر ۳۶/۳ (فاصله اطمینان ۹۵%: ۹۵/۸-۶۱/۱ ، ۰۰۴/۰> p ) بود. سایر عوامل موثر بر آستانه شنوایی ۴ کیلو هرتز در دو گروه اهمیت بالینی نداشتند.

  نتیجه‌گیری : بر اساس نتایج به دست آمده ، تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر فراوانی دیس لیپیدمی دیده نشد. علاوه بر مدت اشتغال، مشاهده شد که جنس مذکر از عوامل مرتبط با میزان کاهش شنوایی در دو گروه است که می تواند به علت اثر محافظتی استروژن بر روی شنوایی باشد. بررسی مطالعه بر روی تعداد نمونه های بیشتر و با روش های دقیق تر توصیه می‌شود.


الهام پروین نیا، میثم محمدی، علی محمد بنان زاده، سیده پرستو خیامی،
جلد ۲۵، شماره ۹ - ( آذر ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: روند رو به رشد سرطان روده بزرگ در سال‌های اخیر، لزوم اتکا به شیوه‌های مطمئن و جدید را برای شناسایی و کنترل این بیماری بیشتر آشکار می‌کند. داده کاوی یکی از این روش‌هاست که از مهم‌ترین کاربردهای آن، کشف الگوهای پنهان مابین داده‌های بیماران در پایگاه داده‌های بزرگ است. در این مطالعه، به بررسی و کشف الگوهای ناشناخته در یک مجموعه داده واقعی سرطان روده بزرگ پرداخته می‌شود.
روش کار: در این تحقیق مجموعه داده‌های مربوط به ۴۰۰ بیمار سرطان کولورکتال شامل ۴۲ ویژگی مورد بررسی قرار گرفته است. این اطلاعات از طریق مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی شیراز بین سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۵ جمع‌آوری شده است. پس از انجام مراحل پیش پردازش، از طریق الگوریتم Fp-Growth روابط پنهان بین ویژگی‌های این داده‌ها کشف شده است.
یافته‌ها: با استفاده از الگوریتم فوق‌الذکر و کشف ارتباط میان بعضی از ویژگی‌ها، قوانینی حاصل شد که به پیشنهاد پزشک متخصص و اهمیت ویژگی‌ها، این قوانین در هفت گروه مورد بررسی قرار گرفته‌اند.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از بررسی قوانین نشان می‌دهد که مرحله پاتالوژیک و سن بیمار دارای اثر معنادار در نرخ بقاء بیماران داشته‌اند. همچنین درصد ابتلای زنان و مردان به سرطان رکتال بیش از کلون می‌باشد و جنسیت در بقای بیمار تأثیری ندارد. از نتایج دیگر حاصل از بررسی این دیتاست می‌توان به عدم وجود رابطه معنا‌دار بین مرحله پاتالوژیک بیمار و اطلاعات دموگرافیک اشاره کرد.
 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb