جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای برهانی

خاطره برهانی، فرانک علی آبادی، مهدی علیزاده، دکتر نسرین امیری، دکتر جواد محمودی قرایی،
جلد ۱۹، شماره ۹۹ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

  زمینه و هدف: آزمون Line Bisection یکی از آزمون های توجهی است. افراد سالم معمولاً در انجام این آزمون سوگیری به سمت چپ نشان می ‌ دهند که احتمالاً به علت غلبه‌ی نیمکره‌ی راست مغز در تنظیم توجه بینایی- فضایی است. عملکرد مبتلایان به اختلال بیش فعالی/نقص توجه متفاوت از عملکرد افراد سالم در اینگونه آزمون های توجه فضایی است. این تفاوت می تواند حاکی از نقص نیمکره‌ی راست در اختلال بیش فعالی/نقص توجه باشد. هدف این مطالعه مقایسه‌ی توجه بینایی- فضایی در کودکان مبتلا به زیرگروه ترکیبی اختلال بیش فعالی/نقص توجه با کودکان سالم می باشد.

  روش کار: در این مطالعه‌ی مقطعی، عملکرد بینایی- فضایی ۱۵ کودک ۱۰ -۷ ساله با تشخیص زیرگروه ترکیبی اختلال بیش فعالی/نقص توجه با ۱۵ کودک سالم همگن شده از لحاظ سن، جنس و هوش مقایسه شد. ضمناً جهت سوگیری هر گروه هم بررسی شد. همچنین جهت سنجش بینایی از آزمون Line Bisection استفاده شده است.

  یافته ها: زیرگروه ترکیبی اختلال بیش فعالی/نقص توجه در انجام آزمون Line Bisection با دست راست سوگیری معناداری به سمت راست داشتند (۰۰۵/۰ p= ). گروه سالم نیز سوگیری به سمت راست داشتند، اما این سوگیری از لحاظ آماری معنادار نبود (۰۸/۰ p= ). ضمناً در مقایسه‌ی دو گروه از نظر عملکرد در این آزمون تفاوت معناداری وجود نداشت( ۰۸/۰ p= ).

نتیجه‌گیری: افراد سالم در این مطالعه با آزمون Line Bisection سوگیری غیرمعناداری از لحاظ آماری، به سمت راست نشان دادند و افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی/نقص توجه زیرگروه ترکیبی، سوگیری معناداری به سمت راست داشتند. ضمناً تفاوت معناداری بین عملکرد دو گروه در این آزمون وجود نداشت. مطالعات بیشتر در این زمینه برای دستیابی به نتایج قطعی تر لازم است.
فاطمه السادات برهانی، محبوبه چین آوه، صمد فریدونی،
جلد ۲۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به شیوع و فراوانی ناباروری و درگیر شدن فرد نابارور به‌طور مزمن با آن، طیفی از مشکلات روانشناختی برای این‌گونه زنان در حوزه­های مختلفی از جمله راهبرد‌های تنظیم هیجان، تصویر بدن، تاب­آوری و خودکارآمدی می‌شود. لذا پژوهش حاضر در پی پاسخگویی به این سوال است که آیا ترکیب مشاوره گروهی مبتنی بر تعهد و پذیرش با واقعیت درمانی بر تصویر بدنی و تاب­آوری در زنان نابارور مؤثر است؟
روش کار: پژوهش حاضر شبه آزمایشی از نوع درون آزمودنی _ بین آزمودنی با یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل می‌باشد. بر اساس این طرح آزمودنی­ها با انتساب تصادفی به یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل تقسیم و سپس عمل آزمایشی  اجرا شد. ابتدا پیش آزمون از آن‌ها به عمل آمد و سپس برای گروه آزمایش ترکیب برنامه مشاوره­ی گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) واقعیت درمانی به عمل آمد، در حالی که گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. سپس در پایان دوره آموزش از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد، تا میزان تأثیر ترکیب گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) با واقعیت درمانی بر عملکرد گروه‌ها مقایسه گردد. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی زنان نابارور شهر شیراز بود که در یک دوره­ی زمانی سه ماهه در تابستان ۱۳۹۸ به یکی از کلینیک‌ها و مراکز درمان ناباروری در شهر شیراز مراجعه کرده بودند. از میان زنان نابارور مراجعه‌کننده، تعداد ۳۰ نفر به صورت در دسترس انتخاب شد. به منظور کنترل اثرات جمعیت ­شناختی، دو گروه بر پایه­ی سن ۲۰-۴۵ سال همتاسازی شدند. این گروه‌ها شامل دو گروه آزمایش (ترکیب درمان اکت و واقعیت درمانی) و گروه کنترل بود. ابزار اندازه‌گیری پرسشنامه‌های تاب‌آوری کانر و دیویدسون و تصویر تن فیشر  بود. روایی پرسشنامه‌ها از طریق روایی صوری و پایایی آن‌ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که پایایی آن‌ها به ترتیب ۸۹/۰ و ۸۶/۰ بدست آمد. از روش‌­های آمار توصیفی برای برآورد توزیع شرکت‌کنندگان و متغیرهای پژوهش و از آمار استنباطی مانند تحلیل کواریانس برای مقایسه میانگین‌های گروه آزمایش و کنترل استفاده شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد ترکیب مشاوره گروهی مبتنی بر تعهد و پذیرش با واقعیت درمانی بر تاب‌آوری و تصویر بدنی در زنان نابارور مؤثر است.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه ناباروری موجب آثار روانی مخرب و واکنش‌های مختلف اجتماعی و مشکلات عدیده روان‌شناختی می‌شود، شرایط ناگوار اجتماعی و روانی برای زنان نابارور در جامعه شکل می‌گیرد. لذا استفاده از ترکیب مشاوره گروهی مبتنی بر تعهد و پذیرش با واقعیت درمانی بر تاب‌آوری و تصویر بدنی در زنان نابارور حایز اهمیت می‌باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb