جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای باباخانی

سیده سعادت قمری هویدا، فریده باباخانی، مهرداد عنبریان، بهروز حاجی لو،
جلد ۲۳، شماره ۱۴۸ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف تحقیق، ارزیابی اثر حمل کوله پشتی با اوزان مختلف بر تغییرات الکترومایوگرافی عضلات اندام تحتانی حین راه رفتن در دانش‌آموزان پسر مقطع ابتدایی بود.

روش کار: ۱۵ دانش آموز پسر مقطع ابتدایی ۹ تا ۱۱ سال به صورت در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی­ها به مدت ۲۰ دقیقه با سرعت ۱/۱    با حمل کوله هایی معادل صفر، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصد وزن بدن بر روی تردمیل راه رفتند. در حین راه رفتن بر روی تردمیل ، فعالیت عضلات راست رانی، پهن خارجی، پهن داخلی، دوسررانی، دوقلوی داخلی و درشت نئی قدامی به مدت ۱۰ ثانیه هر پنج دقیقه یکبار و در مجموع ۴ بار ثبت شد. داده ها با ANOVA با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شد (۰۵/۰p<).

یافته‌ها: نتایج آزمون های حمل بار نشان داد  فعالیت عضلات راست رانی، پهن داخلی، پهن خارجی، دوسر رانی و دوقلوی داخلی به موازات افزایش وزن کوله پشتی به طور معنی داری افزایش پیدا کرد، اما تغییری در فعالیت عضله درشت نئی قدامی مشاهده نشد. همچنین میانه فرکانس عضلات راست رانی، پهن خارجی، دوسررانی و دوقلوی داخلی به موازات افزایش وزن کوله به طور معنی دار کاهش پیدا کرد که نشان می هد عضلات فوق الذکر به موازات افزایش وزن کوله پشتی دچار خستگی عضلانی شده اند ، اما تغییری در میانه فرکانس عضلات پهن داخلی و درشت نئی قدامی مشاهده نشد که نشان می‌دهد به موازات افزایش وزن کوله پشتی در این دو عضله خستگی عضلانی صورت نگرفته است است.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج می­توان گرفت که تلاش عضلانی بیشتر با اضافه شدن بار کوله، منجر به افزایش فعالیت عضلانی و در نتیجه خستگی عضلات اندام تحتانی و درنهایت موجب افزایش ریسک آسیب هنگام حمل بار می­شود.  


محبوبه عسلی نباتی، نرگس باباخانی، فریبرز درتاج،
جلد ۳۰، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: اشتیاق از مهم­ترین مؤلفه هایی است که به­عنوان سرمایه­ی روانی دانش­آموزان تعریف می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر تبیین اشتیاق تحصیلی بر اساس ادراک از سبک­های تربیتی والدین و پایگاه اقتصادی اجتماعی با میانجیگری اهداف پیشرفت بود.
روش کار: برای انجام تحقیق توصیفی حاضر که به روش مدل­یابی معادلات ساختاری انجام شد از  بین  دانش­آموزان دختر دوره دوم متوسطه رشته­های نظری شهر تهران در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ (با توجه به حجم بالای جامعه) تعداد ۳۸۵ نفر و با روش تصادفی خوشه­ای چند مرحله­ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسشنامه­های اشتیاق تحصیلی پینریچ (۱۹۹۱)، پرسشنامه ادراک از سبک­های تربیتی والدین گرولنیک، دسی و رایان (۱۹۹۷)، پرسشنامه اهداف پیشرفت الیوت و موریاما (۲۰۰۸) و پرسشنامه محقق ساخته پایگاه اقتصادی اجتماعی خانواده بین افراد نمونه  توزیع و جمع­آوری شد. نهایتا از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری جهت تجزیه و تحلیل آماری داده­ها استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ادراک از سبک­های تربیتی والدین، پایگاه اجتماعی- اقتصادی و اهداف پیشرفت به صورت مستقیم قادر به تبیین اشتیاق تحصیلی بودند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق می­توان عنوان کرد که اشتیاق تحصیلی از اثر توامان و هم­افزای متغیرهای خانوادگی- محیطی (ادراک از سبک‌های تربیتی والدین و پایگاه اجتماعی-اقتصادی) و شناختی (اهداف پیشرفت) برخوردار است.

فریده باباخانی،
جلد ۳۰، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف این پژوهش، بررسی تاثیر شش هفته تمرینات ترکیبی در شن و ماسه بر زمان رسیدن به پایداری، حس وضعیت و قدرت مفصل مچ پا در بازیکنان والیبال دارای ناپایداری مزمن مچ پا می‌باشد.
روش کار: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی می‌باشد. بدین منظور ۲۴ والیبالیست دختر در دو گروه تجربی و کنترل از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از هر دو گروه با استفاده از دستگاه صفحه نیرو (Force Plate) جهت محاسبه زمان رسیدن به پایداری، دستگاه گونیامتر جهت محاسبه حس وضعیت مفصل مچ پا و دستگاه دینامومتر جهت محاسبه قدرت مفصل مچ پا در پیش آزمون و پس آزمون تست گرفته شد. سپس به گروه تجربی به مدت شش هفته تمرینات ترکیبی شامل تمرینات پلایومتریک و مقاومتی در شن وماسه داده شد. از آزمون آنالیز آنووا دو طرفه ادر نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ جهت تحلیل آماری در سطح معناداری ۰۵/۰ α ≤ استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین گروه تجربی و کنترل پس از ۶ هفته تمرین در متغیر زمان رسیدن به پایداری تفاوت معنی‌داری وجود داشت (۰۱/۰=P) و در متغیر حس وضعیت مفصل مچ پا (۰۷/۰=P) و متغیر قدرت مفصل مچ پا تفاوت معناداری مشاهده نشد (۱۵/۰=P).
نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که انجام تمرینات ترکیبی در شن و ماسه می‌تواند موجب بهبود زمان رسیدن به پایداری و حس وضعیت در افراد مبتلا به بی ثباتی مزمن مچ پا شود. در برنامه تمرینات ورزشکاران فعال در رشته‌های پر تحرک آسیب‌زا به خصوص در ناحیه مفصل مچ پا از تمرینات در شن و ماسه استفاده شود.

مرضیه پاراو، جعفر پویا منش، سعیده بزازیان، وحیده باباخانی،
جلد ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: نشانگان پیش از قاعدگی، مجموعه­ای از تغییرات رفتاری، خلقی و جسمانی است که پیش از دوره­ی قاعدگی یا در طول آن به صورت قابل پیش­بینی و پیوسته رخ می­دهد و به قدری شدید است که بعضی از جنبه­های زندگی زنان را تحت تاثیر قرار داده و می‌تواند منجر به کاهش عملکرد سالم، مشکلاتی در روابط بین فردی و اختلافات خانوادگی گردد، لذا هدف از انجام پژوهش حاضر  مقایسه اثربخشی مدیریت استرس به روش شناختی-رفتاری به روش ذهن آگاهی و کنترل استرس بر نشانگان ملال پیش از قاعدگی دختران دبیرستانی شهر اهواز بود. 
روش کار: جامعه آماری پژوهش نیمه آزمایشی حاضر شامل دختران دبیرستانی شهر اهواز بود که تعداد نمونه آماری برابر با ۴۵ نفر دانش­آموز بوده که به روش نمونه گیری در دسترس وارد پژوهش شدند. آزمودنی ها با توجه به همتاسازی به سه گروه کنترل استرس به شیوه­ی شناختی رفتاری، آموزش ذهن­آگاهی و کنترل تقسیم شدند. ابزار جمع آوری داده­ها، پرسشنامه غربالگری نشانگان پیش از قاعدگی(PSST) ۲۰۰۳ بود. تجزیه و تحلیل اماری با استفاده از روش آماری انکووا و آزمون تعقیبی توکی انجام گردید.
یافته‌ها: یافته­ها نشان داد که هردو روش مدیریت استرس به روش شناختی-رفتاری و  ذهن آگاهی  به صورت جداگانه در کاهش نشانگان ملال پیش از قاعدگی تاثیر دارد (۰۵/۰P≤) اما بین دو روش مداخله تفاوت معنی داری به دست نیامد (۰۵/۰P≥).
نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که  مدیریت استرس به روش شناختی-رفتاری در کاهش نشانگان ملال پیش از قاعدکی دختران تاثیرگذار است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb