جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای امانپور

دکتر احد محمدنژاد، دکتر عبدالمحمد کجباف زاده، دکتر محمدجواد محسنی، دکتر صمد محمدنژاد، دکتر محمدعلی عقابیان، دکتر فرخ تیرگری، دکتر محمد واسعی، دکتر مهناز حدادی، دکتر ساناز ریسمانچی، دکتر سعید امانپور،
جلد ۲۱، شماره ۱۱۹ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

  زمینه و هدف : تومور ویلمز (نفروبلاستوما) یک نئوپلازی رویانی با منشاء بلاستمای نفروژنیک بوده و مهم‌ترین تومور کلیوی کودکان محسوب می گردد. در مواردی با نمای بافتی نامطلوب و هم چنین عود تومور، شانس بقاء کاهش می ‌ یابد. هم چنین عوارض دیررس ناشی از شیمی ‌ درمانی، جان شفا یافتگان تومور ویلمز را تهدید می کند. هدف این مطالعه، ایجاد مدل زنوگرافت بافت توموری مشتق شده از بیمار بوده تا بتوان با این مدل ‌ ها، آزمون ‌ های مقاومت به داروهای شیمی ‌ درمانی را در هر فرد مورد ارزیابی قرار داد .

  روش کار : چهار بیمار مبتلاء به تومور ویلمز را انتخاب و نمونه تازه جراحی را به آزمایشگاه منتقل و پس از گذراندن مراحل کشت اولیه سلول های توموری و خالص سازی آن‌ها ، به ازای هر تومور، به ۱۰ سر موش بی موی فاقد تیموس به صورت زیر جلدی تلقیح گردیدند. سپس مراحل رشد آن‌ها ارزیابی شده و تومورها با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند .

  یافته‌ها : میزان تومورزایی در مدل زنوگرافتی تا ۷۰% گزارش گردید. هم چنین نتایج آسیب شناسی نشان داد که در اسلایدهای H&E ، هر سه بخش اپیتلیالی، استرومایی و بلاستما وجود داشته و نتایج ایمونوهیستوشیمی نیز با مارکرهای CK ، Desmin ، Myogenin ، WT-۱ و Vimentin ، نفروبلاستما را تأیید کردند .

  نتیجه‌گیری : بررسی های هیستوپاتولوژیکی، اعتباربخشی به مدل زنوگرافت تومور ویلمز را مورد تأیید قرار داد. با توجه به این که این مدل برای اولین بار در ایران انجام پذیرفته است، از این رو می تواند پژوهشگران را به مطالعات درم آن‌ها ی انفرادی نفروبلاستوما و هم چنین ارزیابی آزمون‌های مقاومت تومور نسبت به داروهای شیمی درمانی رهنمون سازد.


حسن امانپور، مهدی مشهدی اکبربوجار، نازیلا قلی‌پور،
جلد ۲۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

با توجه به کاربرد قابل ملاحظه پرتودرمانی در درمان و تشخیص بیماری‌های مختلف و حتی در جنگ‌های هسته‎ای، محافظت افراد و بافت‌های سالم در معرض خطر از این پرتوها حائز اهمیت می باشد. از آنجا که در حال حاضر هیچ محافظ پرتو ایده‌آل و بی‌خطری در دسترس نیست، شاهد تلاش‌ زیادی برای یافتن و استخراج آن‌ها از منابع طبیعی و گیاهی هستیم. ترکیبات فنلی از جمله فلاونوئیدها به طور گسترده‌ای در گیاهان به عنوان متابولیت ثانویه ارائه می‌شوند و برای سلامتی انسان، پیشگیری و درمان بسیاری از اختلالات مورد بررسی قرار گرفته‌اند. از قابلیت‌های زیستی مهم فلاونوئیدها می‌توان به اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد‌التهابی، ضدتومور، ضد پیری، ضدباکتری و ویروس، حمایت کننده عصبی و محافظت‌کننده پرتویی اشاره نمود. سمیت کم و قابلیت مصرف خوراکی آن ها برای بیماران رادیوتراپی، افراد در معرض اشعه، نیروهای نظامی و حتی عموم مردم، نقطه قوت این ترکیبات است. این مطالعه تلاش می‌کند خلاصه‌ای از مکانیزم‌های مولکولی اصلی در اثرات محافظتی پرتو توسط فلاونوئیدها و مروری از نتایج مطالعات جدید ارائه دهد. یافته‌های این مطالعات چشم انداز جامعی از کاربردهای آتی فلاونوئیدها در اختیار ما می‌دهند و می‌توانند به بهینه سازی اثرات آن ها در روش‌های حفاظت از پرتوهای سمی کمک کنند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb