جستجو در مقالات منتشر شده



دکتر رقیه اسلام نیا،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: تصویر بدنی ساختاری است چندبعدی که به طور گسترده، نمود‌های ذهنی و درونی از ظاهر فیزیکی و تجربیات بدنی را مشخص می‌کند و با عزت نفس، هویت جنسی و افسردگی، مرتبط است لذا پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل ساختاری تصویر تن بر اساس تیپ شخصیتی با میانجی­گری کمال‌گرایی در افراد با اختلال بدشکلی بدن مراجعه کننده به کلینیک­‌های زیبایی استان مازندران انجام شد.
روش‌ کار: روش پژوهش حاضر همبستگی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش را افراد مراجعه کننده به کلینیک­‌های زیبایی استان مازندران تشکیل دادند که از بین آنها تعداد ۳۳۰ نفر به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها مقیاس رضایت از تصویرتن سوئوتو و گارسیا (۲۰۰۲)، مقیاس تیپ‌شخصیتی کاستا و مک‌کری (۱۹۹۲) و مقیاس کمال‌گرایی تریشورت و همکاران (۱۹۹۵) بود. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از مدل‌یابی معادلات ساختاری و از نرم افزار Amose۲۳ استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که ضریب مسیر غیرمستقیم بین روان‌رنجورخویی و تصویرتن از طریق کمال‌گرایی منفی (۰۳۹/۰=p، ۰۴۱/۰-=β) منفی، ضریب مسیر غیرمستقیم بین وظیفه‌شناسی و تصویرتن (۰۰۵/۰=p، ۰۶۸/۰=β) و ضریب مسیر غیرمستقیم بین برونگرایی و تصویرتن (۰۱۶/۰=p، ۰۴۶/۰=β) از طریق کمال‌گرایی مثبت، مثبت و معنادار است.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد کمال‌گرایی مثبت رابطه بین دو عامل وظیفه‌شناسی و برونگرایی شخصیت با تصویر تن را به صورت مثبت و کمال‌گرایی منفی رابطه بین عامل روان‌رنجورخویی شخصیت و تصویرتن را به صورت منفی و معنادار میانجیگری می‌کند.
 

سید علی اکبر کریمی آه، قدرت اله عباسی، حسینعلی قنادزادگان،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر انزوای اجتماعی و پریشانی روانشناختی افراد مبتلا به اختلال خوردن بود.
روش و مواد: این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و مرحله پیگیری با یک گروه آزمایش و یک گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش زنان سنین ۱۸ تا ۴۰ سال شهر تهران بود که در سال ۱۴۰۱ به کلینیک چاقی حکیم مراجعه کرده بودند. به منظور انجام پژوهش ۳۰ نفر از افراد جامعه مذکور به شیوه در دسترس انتخاب و با روش تصادفی به گروه آزمایش و گروه گواه تقسیم شدند (هر گروه ۱۵ نفر). مداخله درمانی به مدت ۸ جلسه بر روی گروه آزمایش انجام گرفت و به گروه کنترل هیچ آموزشی ارائه نشد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه ۲۶  EAT-(گارنر وکارفینکل، ۱۹۸۲) با ۲۶ گویه برای مقیاس اختلال خوردن، پرسشنامه (۲۱- DASS) لاویبوند با ۲۱ گویه برای مقیاس پریشانی روانشناختی، پرسشنامه (راسل، پیلوا و کورتونا، ۱۹۸۰) با ۲۰ گویه برای مقیاس انزوای اجتماعی بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری تکمیل شد. گروه آزمایش تحت آموزش درمان متمرکز بر شفقت به مدت ۸ جلسه ۶۰ دقیقه ای قرار گرفتند  و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده­ها با استفاده از روش تحلیل اندازه گیری مکرر و با نرم­افزار spss,۲۲ تحلیل شد.
یافته­ها در گروه آزمایش، میانگین (انحراف معیار) انزوای اجتماعی از ۲۰/۴۹ (۸۲/۷) در پیش آزمون به ۸۶/۴۶ (۷۹/۷) در پس آزمون کاهش یافت ولی در گروه گواه میانگین (انحراف معیار) انزوای اجتماعی در پیش آزمون ۲۶/۵۰ (۱۸/۸) و در پس آزمون ۰۶/۵۰(۱۱/۸) بود که تفاوتی نداشت. همچنین در گروه آزمایش میانگین (انحراف معیار) پریشانی روانشناختی در پیش آزمون برابر با ۴۰/۶۴ (۳۱/۷) بود که در پس آزمون به ۰۶/۶۲ (۲۰/۷)کاهش یافت ولی در گروه گواه میانگین (انحراف معیار) پریشانی روانشناختی در پیش آزمون ۴۶/۶۴ (۹۵/۸) و در مرحله پس آزمون ۳۳/۶۵ (۶۲/۸) بدست آمد.
نتیجه­گیری: درمان متمرکز بر شفقت بر انزوای اجتماعی و پریشانی روانشناختی افراد مبتلا به اختلال خوردن اثربخش  بود.
 
فرشته باقری‌زاده مقدم، فلور خیاطان، زهرا یوسفی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

روش کار: برای انجام تحقیق نیمه‌آزمایشی حاضر که به روش میدانی انجام شد از بین زنان دارای تعارضات زناشویی در سال ۹۹ در شهر شیراز و پس از تکمیل پرسشنامه تعارضات زناشویی و کسب نمره بالا در تعارضات (۱۱۱ به بالا)، ۴۵ نفر (برای هر گروه ۱۵ نفر) به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه  شناختی رفتاری، طرحواره‌درمانی بخشش‌محور و کنترل تقسیم شدند. در ادامه هر گروه مداخلات مربوط به خود را زیر نظر محقق دریافت کردند یافته‌ها: نتایج نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین طرحواره‌درمانی بخشش‌محور و درمان شناختی- رفتاری وجود دارد (۰۰۱/۰> P)، همچنین بسته طرحواره‌درمانی بخشش‌محور و درمان شناختی- رفتاری، هردو بر مدیریت خشم زنان دارای تعارض زناشویی مؤثر بودند و تفاوت معنی‌داری از نظر میانگین نمرات پس آزمون با گروه کنترل داشتند (۰۵/۰> P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که طرحواره‌درمانی بخشش محور در جهت افزایش مهارت مدیریت خشم در زنان سودمند واقع شود.
 
سیده هانیه سجادی شهری، فرشته رضا زاده خلخالی، زینب عادل، ساناز پورهدایتی، یلدا بیابانی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: مادران دارای کودکان مبتلا به اتیسم با مشکلات اجتماعی و روانشناختی متعددی روبرو هستند که می‌تواند بر رضایت زندگی آنها اثر داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی مادران درای کودک مبتلا به اختلال اوتیسم شهرستان تبریز انجام شد.
روش کار: این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه مادران دارای کودک مبتلا به اوتیسم تحت پوشش بهزیستی شهرستان تبریز در سال ۱۴۰۱ بودند. از این جامعه ۳۰ نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه ۱۵ نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش در ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد را دریافت کردند. ابزار اندازه گیری در این تحقیق شامل پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کوواریانس تک متغیره استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد توانسته به صورت معناداری نمرات کیفیت زندگی گروه آزمایش در آزمون پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون
را افزایش دهد (P< ۰/۰۰۵).
نتیجه گیری: به نظر می‌رسد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، رویکرد مناسبی برای بهبود کیفیت زندگی مادران دارای کودک مبتلا به اختلال اوتیسم باشد. بنابراین به درمانگران و روانشناسان حیطه کودکان مبتلا به اتیسم پیشنهاد می‌شود که از درمان  مبتنی بر پذیرش و تعهد جهت بهبود بهداشت روانی این مادران بهره ببرند.

 

دکتر رضا کاوند، خانم طیبه اسماعیلی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده:
پیش زمینه و هدف: تناقض بین سنت و مدرنیته، هویت زن ایرانی را نیز دچار چالش کرده است از طرفی ارزشهای سنتی و از سوی دیگر ارزشهای مدرن زن ایرانی را بین انتخاب هویت سنتی یا هویت مدرن یا پیوندی از هر دو، دچار سرگردانی کرده است، عوامل مختلفی بر شکل گیری هویت زنان تاثیر گذار است. در همین راستا این پژوهش  با هدف  بررسی عوامل جامعه شناختی و روانشناختی تاثیرگذار بر شکل گیری هویت زنان شهرستان بهبهان  انجام شده است.
روش کار: این تحقیق باروش کمی، و با استفاده از تکنیک پرسش­نامه انجام گرفته است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعداد ۳۸۴ نفر بوده و روش نمونه گیری، خوشه ای چند مرحله ای و تصادفی ساده است. پس از جمع آوری پرسش­نامه ها، اطلاعات به دست آمده به وسیله نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: یافته­ های توصیفی پژوهش نشان می­دهد که بیشتر از نیمی از زنان وضعیت هویت مندی شان و نوع نگرش شان به هویت زنانه در سطح متوسط رو به بالا است. یافته­های نتایج تبیینی نشان می­دهد میزان همبستگی متغیرهای مستقل و وابسته ۳۷/۰ است و متغیر جامعه پذیری مدرن با ۴۳/۰ تأثیر بیشتری بر روی هویت زنان مورد مطالعه دارد.. بر حسب یافته­های تحلیلی حاصل از رگرسیون چند متغیره، به ترتیب متغیر مستقل جامعه پذیری سنتی ۳۸/۰، میزان دینداری ۳۶/۰ ، میزان استفاده از رسانه های نوین ۲۹/۰، دینداری مدرن۲۲/۰، دینداری سنتی ۱۷/۰ بر هویت زنان  تأثیر می گذارند.
نتیجه گیری: از مطالعه انجام شده می توان استنتاج کرد که هویت زنان زنان مورد مطالعه بیش از اینکه هویتی سنتی باشد، هویتی مدرن است و بیش از اینکه زنان مورد مطالعه متاثر از عوامل سنتی در شکیلگیری هویتشان باشند متاثر از عوامل مدرن قرار دارند.

 
ملیحه زعفرانیه، مرضیه علیوندی وفا، سید داود حسینی نسب،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: کودکان مبتلا به اوتیسم علاوه بر مسائل تحصیلی دارای مشکلاتی از جمله مشکلات عاطفی و رفتاری نیز می‌باشند که می‌تواند سلامتی، بهداشت روانی و کیفیت زندگی آن‌ها و اطرافیانشان را به مخاطره اندازد. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر توانبخشی شناختی مبتنی بر تقویت حافظه کاری بر خودکنترلی، سیالی کلامی و سرعت پردازش اطلاعات کودکان مبتلا به اوتیسم بود. روش کار: جامعه آماری تحقیق نیمه تجربی حاضر را کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در شهر سبزوار تشکیل دادند که به صورت در دسترس ۴۰ نفر انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه ۲۰ نفری تقسیم شدند. سپس تمام آزمودنی­ها مقیاس­های خود کنترلی ویلیامز و همکاران (۱۹۹۷)، هوش وکسلر (۲۰۰۳)، خرده آزمون نشانه‌های حروف و نشانه‌های مقوله آزمون نما (سیالی کلامی) و خرده آزمون رمزنویسی و نمادیابی از مجموعه آزمون هوش وکسلر برای کودکان را دی پیش آزمون تکمیل کردند. سپس مداخله درمانی مبتنی بر تقویت حافظه کاری طی ۱۸ جلسه یک ساعته بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. در پایان دوره درمان و سه ماه پس از آن هر دو گروه مجددا پرسشنامه­ها را تکمیل کردند. نهایتا داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه­گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: نتایج نشان داد توانبخشی شناختی مبتنی بر تقویت حافظه کاری بر خود کنترلی، سیالی کلامی و سرعت پردازش اطلاعات کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم اثربخش است. نتیجه­گیری: با توجه به نتایج توصیه می­شود جهت بهبود خود کنترلی کودکان مبتلا به اوتییسم از مداخلات توانبخشی شناختی مبتنی بر تقویت حافظه کاری استفاده کنند.
 

سجاد اسلامی، قدرت اله عباسی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: نیاز به تزریق واکسن برای رسیدن به ایمنی جمعی و بهداشت عمومی امری مهم و حیاتی است. اما برای رسیدن به این امر مهم موانعی وجود دارد از جمله اضطراب سلامت و عدم تحمل ابهام، در همین راستا نویسندگان این مقاله برای بررسی بیشتر این دو متغیر مصر به انجام این پژوهش بودند. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین اضطراب سلامت، و عدم تحمل ابهام با نگرش نسبت به واکسن کووید ۱۹ بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی مبتنی بر وب بود. ۲۷۰ شرکت کننده از طریق شبکه های اجتماعی بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در ادامه از پرسشنامه های اضطراب سلامت ، عدم تحمل ابهام و نگرش به واکسن VAX  به صورت گوگل فرم و آنلاین پخش شد. در جهت تجزیه و تحلیل د اده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در محیط نرم افزار SPSS ۲۴ استفاده شد
یافته ها: نتایج نشان داده بین اضطراب سلامت، عدم تحمل ابهام و نگرش نسبت به واکسن رابطه چندگانه وجود داشت و بین اضطراب سلامت  با نگرش به واکسن رابطه مثبت و معنی دار (P < ۰/۰۵)، عدم تحمل ابهام با نگرش به واکسن مثبت ومعنی دار(P < ۰/۰۵)، وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری:  بر اساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که اضطراب سلامت، عدم تحمل ابهام می توانند نگرش نسبت به واکسن را پیشبینی کنند.
 

مهسا استادپور، سیده علیا عمادیان، محمدکاظم فخری،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه و هدف‌: پژوهش با هدف اثربخشی بازتوانی شناختی رایانه­ای بر توجه و حافظه­کاری کودکان مبتلا به اختلال نقص­توجه/بیش­فعالی انجام شد.
روش کار: روش پژوهش از نوع نیمه­آزمایشی با طرح پیش­آزمون، پس­آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه این پژوهش کلیه کودکان ۷ تا ۱۱ سال مبتلا به اختلال نقص‌توجه/بیش­فعالی مراجعه کننده به روانپزشکان اطفال و روانشناسان کودک شهر تهران در ماه­های فروردین تا شهریور سال ۱۴۰۱ بودند که از بین آنها با روش نمونه­گیری هدفمند تعداد ۳۰ کودک انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مساوی ۱۵ نفری جایگزین شدند. برای جمع­آوری اطلاعات از نرم افزار IVA و آزمون حافظه‌کاری وکسلر(WISC-R) بهره برده شد. برای تحلیل داده­ها از نرم­افزار SPSS و آزمون­های تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که آموزش بازتوانی شناختی رایانه­ای بر توجه و حافظه­کاری کودکان مبتلا به اختلال نقص­توجه/بیش­فعالی اثربخش بود (p<۰/۰۱ ).
نتیجهگیری: آموزش بازتوانی شناختی رایانه­ای می­تواند رویکرد درمانی موثری در جهت بهبود توجه و حافظه­کاری کودکان مبتلا به اختلال نقص­توجه/بیش­فعالی باشد.
 
مهلا فرخزاد، محترم نعمت طاوسی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده


زمینه و هدف: افسردگی از جمله علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است و می­تواند به­طور چشم­گیری بر توانایی فرد برای عملکرد و داشتن یک زندگی پربار تأثیر بگذارد. بنابراین شناخت هر چه بیش­تر افسردگی و عوامل اثرگذار در این اختلال، از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. از این رو این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه­ای ذهن­آگاهی در رابطۀ بین آسیب­های دوران­ کودکی و افسردگی انجام گرفت.
روش­کار: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان کارشناسی و کارشناسی­ارشد روان­شناسی و حقوق مجتمع ولیعصر دانشگاه آزاد تهران جنوب مشغول به تحصیل در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱­ بودند. بدین منظور ۲۶۶ نفر با استفاده از روش نمونه­برداری تصادفی چند­مرحله­ای به عنوان گروه نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ها نیز از سیاهۀ افسردگی بک II_(BDI_II؛ بک و دیگران، ۱۹۹۶)، مقیاس ذهن­آگاهی (MAAS؛ براون و ریان، ۲۰۰۳)، پرسشنامۀ آسیب­های دوره کودکی (CTQ؛ برنشتاین و فینک، ۱۹۹۸)، استفاده شد.
یافته­ها:  نتایج این پژوهش نشان داد آسیب­های دوران کودکی با افسردگی رابطه مثبت معنادار دارد (۰۱/۰ P< ). هم­چنین آسیب­های دوران کودکی با ذهن­آگاهی و افسردگی به صورت منفی معنادار است (۰۱/۰P<). شاخص­های برازش مدل نیز مسیر آسیب­های دوران کودکی به افسردگی را با نقش واسطه­ای ذهن­آگاهی تایید کردند.
نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های این پژوهش می­توان نتیجه گرفت با تمرکز بیشتر بر نقش ذهن­آگاهی می­توان از تأثیر آسیب­های دوران کودکی در ایجاد افسردگی تا حدودی کاست. در این راستا برگزاری کارگاه­های ذهن­آگاهی جهت آموزش مهارت­های ذهن­آگاهی به ویژه در گروه­های با سطح افسردگی بالا و هم­چنین برگزاری کارگاه­هایی جهت آموزش و پیشگیری از آسیب­های دوران کودکی پیشنهاد می­شود.

 

لیلا محمدی، قدرت اله عباسی، رمضان حسن زاده،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان هیجان‌مدار (EFT) بر پشیمانی از انتخاب همسر و اضطراب آینده زنان دارای تعارض زناشویی بود.
روش و مواد: این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و مرحله پیگیری با دو گروه آزمایش و یک گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره مناطق چندگانه شهر تهران بود که از میان آنها  ۳۰ نفر از زنان دارای تعارض زناشویی بر اساس معیارهای ورود و خروج به مطالعه انتخاب شدند و به طور تصادفی در یک گروه آزمایش و یک گروه گواه هر گروه ۱۵ نفر قرار گرفتند. شرکت ‌کننده‌ها، پرسشنامه پشیمانی از انتخاب همسر و اضطراب آینده را در سه نوبت پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری تکمیل کردند. گروه آزمایش ۱۰ جلسه درمان درمان هیجان‌مدار (EFT) دریافت کردند و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده­ها با استفاده از روش تحلیل اندازه گیری مکرر و با نرم­افزار spss,۲۲ تحلیل شد.
یافته­ها در گروه آزمایش، میانگین (انحراف معیار) پشیمانی از انتخاب همسر از ۱۸/۲۱ (۲۶/۶) در پیش آزمون به ۱۱/۱۰ (۷۸/۳) در پس آزمون کاهش یافت ولی در گروه گواه میانگین (انحراف معیار) پشیمانی از انتخاب همسر در پیش آزمون ۵۵/۲۰ (۱۹/۵) و در پس آزمون ۶۱/۲۰(۵۴/۵) بود که تفاوتی نداشت. همچنین در گروه آزمایش میانگین (انحراف معیار) اضطراب آینده در پیش آزمون برابر با ۵۶/۷۶ (۶۱/۱۰) بود که در پس آزمون به ۰۷/۵۵ (۷۷/۹)کاهش یافت ولی در گروه گواه میانگین (انحراف معیار) اضطراب آینده در پیش آزمون ۱۷/۷۳ (۶۲/۱۰) و در مرحله پس آزمون ۴۹/۷۲ (۹۰/۱۰) بدست آمد.
نتیجه­گیری: درمان هیجان‌مدار (EFT) بر پشیمانی از انتخاب همسر و اضطراب آینده زنان دارای تعارض زناشویی اثربخش بوده است.
 
کتایون کامکاری، علی اسماعیلی، ناصر صبحی قراملکی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه و هدف‌: ویژگی‌های روان شناختی در پیش‌بینی موفقیت و شکست ورزشی ورزشکاران حرفه‌ای مهم است. هدف از پژوهش، بررسی شناسایی عوامل روان شناختی موثر بر موفقیت ورزشکاران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می باشد.
روش ­کار: این ﭘﮋوﻫﺶ در ﭼﻬارﭼﻮب رویﮑﺮد پژوهش ها ﮐﯿﻔﯽ و ﺑﺎ ﺑﻪﮐﺎرﮔﯿﺮی روش ﻧﻈﺮیﻪ دادهﺑﻨﯿﺎد چارمز اﻧﺠﺎم ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ که در آن مدل شماتیک عوامل رسم شد که روش نمونه گیری در بخش کیفی هدفمند بوده و مشارکت کنندگان هم ۱۵ نفر از متخصصین وصاحب نظران المپیکی وروانشناسان ورزشی بودند . ﺗﺠﺰیﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ دادهﻫﺎی ایﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺮاﺳﺎس دﺳﺘﻮر اﻟﻌﻤﻞﻫﺎی چارمز (۲۰۰۶) ﮐﺪﮔﺬاری، شناسایی مولفه های موفقیت وارائه مدل کیفی در المپیک با کمک نرم افزار MAXQDA انجام ﮔﺮﻓﺖ.
یافته ­ها: نتایج شامل کدگذاری باز ، ۸۸ کد باز ۱۸ مقوله  محوری تحت عنوان عوامل احساسی، عوامل تشویقی، آینده‌نگری، عوامل فردی، وظایف تیمی، توقع از ورزشکار، وظایف، اطلاعات حیاتی، آگاهی اجتماعی، عوامل شخصیتی، عوامل رقابتی، پویایی فردی، ابزار موفقیت، عوامل معنوی، مهارت‌های شناختی، مهارت‌های روانی، مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های اخلاقی بود. در نهایت سه عامل اصلی روانشناختی موثر بر موفقیت در المپیک ۲۰۲۴ پاریس شامل عوامل انگیزشی،محیطی وفردی  شناخته شدند.
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج، پیشنهاد می شود به ابعاد احساسی، تشویقی،آینده‌نگری ورزشکاران اهمیت داده شود و با با تکیه‌بر حقوق، مزایای مناسب، بیمه عمر، خدمات درمانی ورفاهی برای خود ورزشکاران وخانواده هایشان اقدامات جدی انجام شود تا بتوان مسیر کسب موفقیت در المپیک را به خوبی سپری کرد.
 

فاطمه بهاری اردشیری، رمضان حسن زاده، محمدکاظم فخری،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه و هدف‌: سندروم روده تحریک‌پذیر علاوه بر مشکلات جسمانی، می‌تواند فرایندهای شناختی، هیجانی و روان‌شناختی بیماران را نیز متأثر سازد. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف اثربخشی رفتاردرمانی شناختی بر حساسیت اضطرابی و اشتیاق به زندگی در بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک‌پذیر انجام گرفت.
روش­کار: روش این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آمون- پس آزمون می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیمارانی که با شکایت علائم نشانگان روده تحریک­پذیر به مطب­های خصوصی همکاران فوق تخصص گوارش شهر ساری در سال ۱۴۰۰ مراجعه کردند، بود که تعداد ۵۰ نفر با شیوه نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و در دو گروه آزمایش (۲۵نفر) و کنترل (۲۵نفر) به شیوه تصادفی تقسیم شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از پرسشنامه های حساسیت اضطرابی (ریس و همکاران، ۱۹۸۶) و اشتیاق به زندگی (حسن زاده، ۱۳۹۴) استفاده شد. گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه تحت مداخله رفتار درمانی شناختی بک (۱۳۸۰) قرار گرفتند اما در مورد گروه کنترل، مداخله ای صورت نگرفت. داده‏ها از طریق آزمون کوواریانس با نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج حاکی از تفاوت معنادار میان میانگین های پس آزمون دو گروه آزمایش و کنترل بود(۰۵/۰p<). به طوری که تحلیل کوواریانس نشان داد مداخله رفتاردرمانی شناختی باعث کاهش حساسیت اضطرابی و افزایش اشتیاق به زندگی در بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک‌پذیر شده است.
نتیجه ­گیری: براساس یافته های پژوهش حاضر می توان بیان کرد مداخلات آموزشی و رفتاردرمانی شناختی با هدف بهبود نشانگان حساسیت اضطرابی و اشتیاق به زندگی ضروری و مهم به نظر می رسد.
 

دکتر مهدی سرافرازنسب، دکتر رضا احمدی، دکتر احمد غضنفری، خانم سارا مقدسی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: زود انزالی یا انزال سریع رایج­ترین مشکل جنسی است که اثرات روان­شناختی زیادی بر روی رابطه همسران دارد. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان ذهن­آگاهی، پسخوراند زیستی و روش ترکیبی بر کیفیت زندگی جنسی مردان دارای انزال زودرس بود.    
روش کار: روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی مردان دارای انزال زودرس در دامنه سنی ۳۰-۵۰ ساله بودند که در سال ۱۴۰۱ به کلینیک اختلالات جنسی نجات شهر تهران مراجعه کرده‌اند. از جامعه آماری مذکور تعداد ۳۲ مرد مبتلا به انزال زودرس و دارای شرایط ورود به پژوهش با روش نمونه‏گیری هدفمند وارد مطالعه شدند. سپس به‌صورت تصادفی در سه گروه آزمایش و یک گروه گواه (هر گروه ۸ نفر) قرار گرفتند. از پرسشنامه کیفیت زندگی جنسی مردان (SQOL-M) جهت جمع‌آوری اطلاعات و به‌عنوان پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری استفاده شد. گروه آزمایش یک، مداخله ذهن آگاهی را به مدت ۸ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای دریافت کردند و گروه آزمایش دوم پسخوراند زیستی را به مدت  ۸ جلسه ۲۰ دقیقه‌ای دریافت کردند و گروه آزمایش سوم روش ترکیبی (ترکیب دو روش ذهن آگاهی و پسخوراند زیستی) را به مدت  ۸ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای دریافت کردند؛ درحالی‌که گروه گواه آموزشی دریافت نکردند و در فهرست انتظار بودند. داده­ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه­گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن­فرنی در نرم­افزار SPSS۲۳  تجزیه و تحلیل شدند.    
یافته­ها: گروه­ها از نظر متغیرهای جمعیت شناختی تفاوت آماری معناداری نداشتند. نتایج نشان داد که بین گروه­های آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنی­دار وجود داشت؛ و هر سه مداخله درمان ذهن­آگاهی، پسخوراند زیستی و روش ترکیبی باعث افزایش کیفیت زندگی جنسی (۹۳/۵۰=F) مردان دارای زود انزالی شده و تاثیر این مداخلات درمانی در مرحله پیگیری نیز پایدار بوده است (۰۵/۰P<). همچنین، یافته‌ها نشان داد که روش درمان ترکیبی در بهبود کیفیت زندگی جنسی (۷۰/۷ =IJ) مردان دارای زود انزالی به‌طور معنی‌داری اثربخشی بیشتری از مداخله ذهن‌آگاهی و پسخوراند زیستی دارد (۰۵/۰P<).  
نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های پژوهش حاضر مداخلۀ ذهن‌آگاهی، برنامه پسخوراند زیستی و و روش ترکیبی می­توانند برای بهبود کیفیت زندگی جنسی مردان دارای زود انزالی کارآمد باشند؛ و توصیه می­گردد که درمانگران و مشاوران در راستای بهبود کیفیت زندگی جنسی مردان مبتلا به انزال زودرس در کنار سایر مداخلات درمانی از این درمان­ها استفاده کنند.    
۱- علی عبدی جمایران، منوچهر نیکنام، حسن رنگریز،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

این‌‌ پژوهش‌‌ با هدف تاثیر ویژگیهای فردی بر تاب‌آوری رفتار کارآفرینانه با نقش میانجی عوامل توسعه‌دهنده، بازدارنده‏های محیطی و نقش تعدیلگر پویایی بازار کار در دانشگاه فنی حرفه‌ای استان البرز به انجام رسیده است. روش تحقیق پژوهش حاضر از نظر هدف، توصیفی و از نوع مطالعه پیمایشی می‌باشد. از ابزار پرسشنامه و طیف لیکرت برای اندازه‌گیری شاخص‌های تحقیق استفاده شده است. این ابزار با استفاده از روایی صوری و همگرا و پایایی ضریب آلفای کرونباخ و ترکیبی موردبررسی قرار و تایید گردید. جامعه آماری این پژوهش دانشجویان فارغالتحصیل از دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان البرز که درحال حاضر کارآفرین هستند و براساس استعلام و بررسی محقق تعداد آنها حدودا ۳۰ نفر می‌باشد، گردآوری‌‌ شده‌‌ است.‌‌ ابزار‌‌ سنجش‌‌ از‌‌ طریق خبرگان و دیدگاه آنان اقتباس‌‌ شده و مورد استفاده‌‌ قرار‌‌ گرفته‌‌ است.‌‌‌‌ برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرمافزار SPSS۲۲ و Smart PLS۳ استفاده شد. جهت بررسی نرمال بودن دادهها از آزمون کولموگروف-اسمیرنف، از آزمون تحلیل عاملی تاییدی جهت تأیید روایی سوالات و مشخص‌سازی عوامل کلیدی هر مولفه و از مدلیابی معادلات ساختاری جهت بررسی برازش مدل پژوهش با دادههای جمعآوری شده استفاده شده است. یافتهها نشان می‏دهد که ویژگی فردی بطور مستقیم و غیرمستقیم از طریق قابلیتهای بازاریابی پویا، نقش مهمی در توسعه تاب‌آوری رفتار کارآفرینانه  ایفا میکند. برای زمینه‌سازی این نقش، این پژوهش نشان می‌دهد که پویایی بازار رابطه واسطه‌ای بین ویژگی فردی و تاب‌آوری رفتار کارآفرینانه  را از طریق عوامل توسعه‌دهنده تعدیل می‌کند.
 
اقای منصور خانه گیر، خانم مریم براتعلی، خانم زهره سعادتمندی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

طراحی آموزشی به عنوان یکی از شاخه های رشته آموزشی، در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و طراحان آموزشی در حیطه های متنوعی به فعالیت می پردازند موضوع پژوهش طراحی  بصیرت افزایی اعتیاد  بر آماده سازی یادگیرنده  و رهبری و اجرای فعالیت  نسبت به اعتیاد  اثربخش برای  نوجوانان و جوانان شهر کرمان
بود جامعه آماری در بخش اعتباریابی درونی شامل ۲۰ نفر از متخصصان تکنولوژی آموزشی و پیشگیری از اعتیاد بود و در بخش اعتبار یابی بیرونی ۴۰ نفر از دانش آموزان پایه هشتم اول متوسطه که سال تحصیلی ۴۰۰-۱۳۹۹ را به پایان رسانده بودند به صورت تصادفی انتخاب شدندبه منظور بررسی اعتبار درونی و بیرونی الگوی مفهومی و روندی از پرسشنامه و آزمون محقق ساخته استفاده شد که روایی آن ها از طریق بررسی متخصصان و پایایی آن ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب ۷۶/۰ و ۸۲/۰ به دست آمد.  بعد از ارائه برنامه آموزشی در گروه آزمایش و عدم ارائه آن در گروه کنترل، نتایج به دست آمده در پس آزمون نشان داد که گروه آزمایش تحت تاثیر مثبت الگوی روندی واقع شدند.بحث و تاکید اصلی در آموزش های بصیرت افزایی اعتیاد مبتنی بر پیامدهای عصب شناسی و مغزی  فعالیت دانش آموزان و درگیری سازی حداکثری آنان با برنامه های آموزشی می باشد به گونه ای که هم محتوا و هم روش های آموزشی و ارزشیابی مورد استفاده منجر به شکل گیری مهارت های مورد نیاز به منظور کسب توانایی های لازم در برابر خطرات مواد مخدر و اعتیاد، در دانش آموزان گردد.
 
مونا شاکری شرف آبادی، سیده حمزه حسینی، رحمت الله مرزبند،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: پاندمی کرونا یکی از کشنده ترین پاندمی های سلامت انسانی در تاریخ بشریت بود که سلامت جسمانی و روانی جوامع را مورد تهدید قرار داد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین جهت گیری مذهبی و سوگ پاتولوژیک در خانواده های متوفیان کرونایی شهرستان ساری بود. مواد و روش: روش پژوهش در این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش، شامل همه خانواده های درجه یک و همسران متوفی ناشی از کووید-۱۹ در شهر ساری در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بودند که از میان آنها تعداد ۲۷۰ نفر به عنوان نمونه به شیوه غیرتصادفی و  به روش در دسترس انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از از نرم افزار SPSS-۲۶ با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون چندگانه، استفاده شده است. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که جهت گیری مذهبی با سوگ پاتولوژیک ارتباط معنادار دارد به طوری که جهت گیری مذهبی بیرونی با سوگ پاتولوژیک همبستگی مثبت معنی دار( ۰,۲۹۶ B=، ۰,۰۰۱>P) و جهت گیری مذهبی درونی با سوگ پاتولوژیک همبستگی منفی معنی دار دارد( ۰,۴۴۸- B=، ۰,۰۰۱>P). نتایج همچنین نشان داد که حدود ۴۲% واریانس سوگ پاتولوژیک براساس  جهت گیری مذهبی قابل پیش بینی است. بحث و نتیجه گیری: می توان گفت اشخاص با جهت گیری مذهبی بیرونی، با احتمال بالاتر و افراد با جهت گیری مذهبی درونی با احتمال پایین تر سوگ پاتولوژیک را تجربه می کنند. بنابراین متخصصان سلامت روان می توانند از اعتقادات مذهبی جهت کمک به افراد دارای سوگ پاتولوژیک استفاده کنند.
 
خانم افسانه امیری، دکتر مریم ایزدی مزیدی، دکتر سحر عشرتی، دکتر امیرحسین جعفری مهدی آباد،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده


 
زمینه: خودکشی پدیده ای است که در طول زندگی بشریت در تمام دوره ها، از روابط سنتی گذشته تا روابط پیچیده در تمدن نوین امروزی همواره گریبان گیر انسان بوده و تبعات بسیاری برای جوامع داشته است. پژوهش ها نشان می دهند که افراد با سابقه اقدام به خودکشی اغلب از نارسایی هایی در آشفتگی هیجان و دشواری تنظیم هیجان رنج میبرند، همچنین پژوهش های پیشین نشان داده اند درمان فراتشخیصی یکپارچه بر متغیرهایی همچون آشفتگی هیجانی و دشواری در تنظیم هیجان مؤثر بوده است. با توجه به پیشینه پژوهش، در زمینه اثربخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجانی و دشواری تنظیم هیجان افراد با سابقه خودکشی شکاف تحقیقاتی وجود داشت.
هدف: پژوهش حاضر باهدف بررسی اثر بخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجانی، و دشواری تنظیم هیجان در بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی مراجعه کننده به بیمارستان های اعصاب و روان تهران انجام شد.
روش:  طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل بود . جامعه آماری پژوهش حاضر شامل بیماران طیف سنی ۱۸ تا ۴۰ سال، مراجعه کننده به بیمارستان‌های اعصاب و روان شهر تهران با سابقه حداقل یکبار اقدام به خودکشی و مبتلا به حداقل یک تشخیص در حوزه اختلالهای هیجانی در سال ۱۴۰۲بود، حجم نمونه این پژوهش برابر با ۴۴ نفر با گمارش تصادفی در ۲ گروه ۲۲ نفری کنترل و آزمایش  بود که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات‌ شامل دو پرسشنامه‌ استاندارد دشواری در تنظیم هیجان و آشفتگی هیجانی بود. گروه مداخله علاوه بر مداخلات معمول، طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای تحت درمان فراتشخیصی یکپارجه قرار گرفتند در حالی که در این مدت گروه کنترل مداخلات معمول را دریافت می کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد درمان فراتشخیصی یکپارچه بر دشواری تنظیم هیجان و آشفتگی هیجانی بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی مراجعه کننده به بیمارستان‌های اعصاب و روان تهران معنادار است (۰,۰۵ P<)، و میزان تأثیر درمان فراتشخیصی یکپارچه بر آشفتگی هیجان (۱۸۸,۹۱۲ F =) و دشواری تنظیم هیجان (۲۰۷,۱۹۹ F =) بوده است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که درمان فراتشخیصی یکپارچه با استفاده از آموزش آگاهی هیجانی، یادگیری مشاهده تجارب هیجانی، بازشناسی هیجان ها، شناسایی الگوهای اجتناب از هیجان و ارزیابی مجدد شناختی منجر به کاهش آشفتگی هیجانی و بهبود در تنظیم هیجان بیماران دارای سابقه اقدام به خودکشی گردیده است.
روشنک چایچی، لیلا صادق مرند، مژگان غفوری شهمیرزادی، ثمین شاه حسینی، فائزه جمشیدی گوهر ریزی،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف:  افسردگی طیف وسیعی از عملکرد شغلی، تحصیلی و اجتماعی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار داده و سطح بهداشت روانی را کاهش می‌دهد، بنابراین درمان آن اهمیت اساسی برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان نوروفیدبک بر کاهش علائم افسردگی و مقایسه آن با سایر روش های درمانی است. روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی با روش مروری سیستماتیک بود که جهت دستیابی به مطالعات مرتبط کلید واژه‌های درمان نوروفیدبک، درمان بیونوروفیدبک به همراه افسردگی، اختلال خلق، افسرده در پایگاه‌های بین‌المللیWEB OF SCIENCE، SCIENCEDIRECT، SCOPUS، SPRINGER، GOOGLE.SCHOLAR و پایگاه‌های داخلیSID،NOORMAGS ،MAGIRAN  وISC ، تا تاریخ ۳ دی ماه ۱۴۰۲ جست و جو شد. تعداد ۱۶ مطالعه از ۳۹۷ مطالعه پس برآورده کردن ملاک‌های ورود به پژوهش انتخاب شدند.  یافته‌ها: نتایج نشان داد که اگرچه درتمامی مطالعات درمان نوروفیدبک بر کاهش علائم افسردگی به صورت معناداری اثربخشی داشته است، اما مقایسه همزمان اثربخشی این درمان با سایر انواع درمان‌ها بر کاهش افسردگی دارای نتایج یکسانی نبودند، بنابراین نمی‌توان گفت آیا این درمان نسبت به درمان‌های دیگر اثربخشی بیشتری دارد یا خیر. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب درمان نوروفیدبک با سایر درمان‌ها بیشترین اثربخشی را نسبت درمان‌های دیگر داشته و ماندگاری درمان ترکیبی پس از پیگیری حفظ شده است. نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که درمان نوروفیدبک برکاهش علائم افسردگی اثربخشی دارد و به درمانگران استفاده  از درمان ترکیبی که بیشترین اثربخشی درمانی را داشته است، توصیه می‌شود. همچنین جهت مقایسه اثربخشی درمان نوروفیدبک با سایر انواع درمان، مطالعه بیشتری پیشنهاد می‌شود.
 
آقای رسول ابراهیم رسول، دکتر مرضیه علیوندی وفا، دکتر معصومه آزموده،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مشاوره مبتنی بر نظریه انتخاب بر پرخاشگری و  روابط بین فردی دانش آموزان پسر دارای نشانه های اختلال سلوک شهر سلیمانیه انجام شده است.
روش کار: روش تحیق پژوهش، جزء پژوهش‌های کاربردی و از نظر اجراء  از نوع طرح شبه‌آزمایشی پیش- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر دارای نشانه های اختلال سلوک شهر سلیمانیه که در سالتحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ مشغول به تحصیل بودند، بود که ۳۰ نفر از آنان در دو گروه ۱۵ نفری آزمایش و کنترل با روش هدفمند انتخاب شدند. مشاوره مبتنی بر نظریه انتخاب بر روی گروه آزمایش اول در ۱۰ جلسه ۴۵ دقیقه ای اجرا گردید. داده‌های پژوهش از طریق پرسشنامه استاندارد پرخاشگری AGQ آرنولد اچ باس و پری (۱۹۹۲)، روابط بین فردی متسون (۱۹۸۳) و اختلال سلوک شهریوری و همکاران (۱۳۸۹) جمع‌آوری گردید. فرضیه ها با استفاده نرم افزار  spss به کمک تحلیل کوواریانس چندراهه آزمون شدند.
یافته ها: بسته آموزشی طراحی شده مشاوره مبتنی بر نظریه انتخاب بر کاهش پرخاشگری و افزایش روابط بین فردی دانش‌آموزان پسر دارای نشانه های اختلال سلوک شهر سلیمانیه تاثیر معنی داری دارد (۰۰۱/۰ = p).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت که مشاوره مبتنی بر نظریه انتخاب می تواند زمینه کاهش پرخاشگری  و  بهبود روابط بین فردی دانش‌آموزان پسر دارای نشانه های اختلال سلوک شهر سلیمانیه را فراهم آورد.
 
خانم سمیه حسینی، اقای مهرداد نوابخش، اقای رضا نیکبخش،
جلد ۰، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

بازی اهمیت کمتری از ورزش برای اطفال نداشته و غریزه و طبیعت آنها است . یک کودک سالم را تنها بدون حرکت، بدون سرگرمی و بیکار نمی توان یافت لذا هدف از این پژوهش بررسی بررسی تاثیر بازی درمانی بر جامعه پذیری کودکان کار و خیابان با تاکید بر نظریه اشنایدر بود. این تحقیق از نوع نیمه تجربی و طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری، کودکان کار و خیابان منطقه ۱۲ تهران بودند که تعداد ۶۰ کودک دختر در رده سنی ۸ تا ۱۱ سال به شیوه در دسترس از دوخانه کودک برای انجام این پژوهش در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه جامعه پذیری اشنایدر بود. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون آنکوا[۱]استفاده شد. یافته‌های پژوهش نشان داد که بازی و تمرینات ورزشی می‌تواند نقش مؤثر برافزایش امید به زندگی کودکان آسیب‌دیده کار و خیابان داشته باشد و در حوزه اختلالات و مشکلات روان‌شناختی می‌تواند به‌مثابه یک درمان مؤثر کاربرد داشته باشد. نتیجه نهایی از این تحقیق این است که با استفاده از بازی‌درمانی و طراحی و اجرای تمرینات مختلف ورزشی بالأخص تمرینات ادراکی حرکتی به بهبود وضعیت روان‌شناختی کودکان کار کمک شایانی خواهد شد.


صفحه ۱ از ۴۰    
اولین
قبلی
۱
...
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb