Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
Ansari R, Dini S, Afradi A, Nejati R, Sepehri P, Ranjbar R. The Effectiveness of Schema Therapy and Mindfulness on Defense Mechanisms and Cognitive Emotion Regulation in Individuals with Internet Addiction. RJMS 2022; 29 (4) :233-242
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-9017-fa.html
انصاری ریحانه، دینی سولماز، افرادی علیرضا، نجاتی رویا، سپهری پریناز، رنجبر ریحانه. اثربخشی طرحوارهدرمانی و ذهنآگاهی بر مکانیزمهای دفاعی و نظم جویی شناختی هیجانی در افراد معتاد به اینترنت. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (4) :233-242
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-9017-fa.html
دانشجو دکتری تخصصی، گروه روانشناسی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران ، solmadan@yahoo.com
چکیده: (383 مشاهده)
زمینه و هدف: اعتیاد به اینترنت به عنوان یک مشکل رو به رشد در جوامع مدرن، میتواند تأثیرات مخربی بر سلامت روان و تنظیم هیجانی افراد داشته باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی طرحوارهدرمانی و ذهنآگاهی بر مکانیزمهای دفاعی و نظمجویی شناختی هیجانی در افراد معتاد به اینترنت انجام شد.
روش کار: روش تحقیق از نوع نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل افراد مبتلا به اعتیاد اینترنتی در شهر تهران بود که از میان آنان ۳۰ نفر به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب و بهصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل گمارده شدند. گروههای آزمایشی به مدت 8 جلسه ۹۰ دقیقهای تحت مداخله طرحوارهدرمانی و ذهنآگاهی قرار گرفتند، درحالیکه گروه کنترل هیچ مداخلهای دریافت نکرد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که هر دو روش مداخله منجر به بهبود مکانیزمهای دفاعی و نظمجویی شناختی هیجانی شدند، اما طرحوارهدرمانی تأثیر بیشتری بر این متغیرها داشت.
نتیجهگیری: نتایج بیانگر آن است که طرحوارهدرمانی با اصلاح الگوهای ناسازگار اولیه، میتواند راهبردهای دفاعی ناپخته را کاهش داده و نظمجویی شناختی هیجانی را بهبود بخشد. ازاینرو، پیشنهاد میشود که این روش در برنامههای درمانی افراد مبتلا به اعتیاد اینترنتی به کار گرفته شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی