جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malaki khoshkbijari A, Zabihi A, Rezaei Rad M. Investigating the Effect of Professional Ethics on the Psychological Well-Being of Accountants. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8872-fa.html
ملکی خشک‌بیجاری آرامه، ذبیحی علی، رضایی راد مجتبی. بررسی تأثیر اخلاق حرفه‌ای بر بهزیستی روان‌شناختی حسابداران. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8872-fa.html


استادیار گروه حسابداری، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، azabihi95@yahoo.com
چکیده:   (229 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به ماهیت اخلاق حرفه‌ای در یک سیستم حسابداری و توجه به بهزیستی روانشناختی، هدف مطالعه بررسی تأثیر اخلاق حرفه‌ای بر بهزیستی روان شناختی حسابداران بود.
روش کار: جامعه آماری این مطالعه توصیفی- همبستگی بود شامل کلیه حسابداران خبره شرکت ایرانخودرو بود که تعداد آن 10000 نفر بنا بر استعلام از کارگزینی شرکت ایران خودرو بوده و در سال 1403 مشغول به کار بودند. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران تعداد 373 نفر، به روش نمونه­گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. در این مطالعه به منظور گرداوری داده‌ها از پرسشنامه‌های استاندارد اخلاق حرفه­ای کادوزیر (2002) و بهزیستی روانشناختی (1980) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داه‌ها با استفاده از نرم­افزار آماری (SPSS) و نیز نرم افزار ایموس، صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد مقدار ضریب مسیر استاندارد بین متغیر اخلاق حرفه‌ای و بهزیستی روان‌شناختی برابر با 72/0 بوده که نشان از تأثیر اخلاق حرفه‌ای بر بهزیستی روان‌شناختی دارد. همچنین مقدار آماره t تقریباً برابر با 517/8 بوده که این مقدار علاوه بر بزرگ‌تر بودن از مقدار مرزی 96/1 از 58/2 نیز بزرگ‌تر می‌باشد. در نتیجه می‌توان با حداقل 95 درصد اعتماد پذیرفت که بین اخلاق حرفه‌ای بر بهزیستی روان‌شناختی رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که رعایت اخلاق حرفه‌ای تأثیری مثبت و معنادار بر بهزیستی روان‌شناختی حسابداران دارد. از این رو، سازمان‌ها می‌توانند با تکیه بر این یافته‌ها، راهکارهایی را برای تقویت ارزش‌های اخلاقی و ایجاد محیط کاری مثبت تدوین کنند تا هم بهره‌وری و کیفیت عملکرد حسابداران و هم پایداری و موفقیت بلندمدت سازمان افزایش یابد.
متن کامل [PDF 1282 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb