Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استادیار گروه حسابداری، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، azabihi95@yahoo.com
چکیده: (229 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به ماهیت اخلاق حرفهای در یک سیستم حسابداری و توجه به بهزیستی روانشناختی، هدف مطالعه بررسی تأثیر اخلاق حرفهای بر بهزیستی روان شناختی حسابداران بود.
روش کار: جامعه آماری این مطالعه توصیفی- همبستگی بود شامل کلیه حسابداران خبره شرکت ایرانخودرو بود که تعداد آن 10000 نفر بنا بر استعلام از کارگزینی شرکت ایران خودرو بوده و در سال 1403 مشغول به کار بودند. حجم نمونه از طریق فرمول کوکران تعداد 373 نفر، به روش نمونهگیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. در این مطالعه به منظور گرداوری دادهها از پرسشنامههای استاندارد اخلاق حرفهای کادوزیر (2002) و بهزیستی روانشناختی (1980) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داهها با استفاده از نرمافزار آماری (SPSS) و نیز نرم افزار ایموس، صورت گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد مقدار ضریب مسیر استاندارد بین متغیر اخلاق حرفهای و بهزیستی روانشناختی برابر با 72/0 بوده که نشان از تأثیر اخلاق حرفهای بر بهزیستی روانشناختی دارد. همچنین مقدار آماره t تقریباً برابر با 517/8 بوده که این مقدار علاوه بر بزرگتر بودن از مقدار مرزی 96/1 از 58/2 نیز بزرگتر میباشد. در نتیجه میتوان با حداقل 95 درصد اعتماد پذیرفت که بین اخلاق حرفهای بر بهزیستی روانشناختی رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که رعایت اخلاق حرفهای تأثیری مثبت و معنادار بر بهزیستی روانشناختی حسابداران دارد. از این رو، سازمانها میتوانند با تکیه بر این یافتهها، راهکارهایی را برای تقویت ارزشهای اخلاقی و ایجاد محیط کاری مثبت تدوین کنند تا هم بهرهوری و کیفیت عملکرد حسابداران و هم پایداری و موفقیت بلندمدت سازمان افزایش یابد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی