جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.KERMAN.REC.1403.053
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadi S, Molayi Zarandi H, Khosropour F. Prediction of Marital Cohesion Based on Communication Patterns in Couples Referring to Family Counseling Clinics in Kerman. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8734-fa.html
محمدی سارا، ملایی زرندی حمید، خسروپور فرشید. پیش بینی انسجام زناشویی براساس الگوهای ارتباطی در زوجین مراجعه کننده به کلینیک‌های مشاوره خانواده شهر کرمان. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8734-fa.html


استادیار گروه آموزشی روانشناسی، واحد زرند، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران ، hamid.molayi@gmail.com
چکیده:   (199 مشاهده)
زمینه و هدف: انسجام و همبستگی پدیده ای است که بر اساس آن در سطح یک گروه و خانواده یا یک جامعه اعضا به یکدیگر وابسته و به­طور متقابل نیازمند یکدیگر می­شوند. بنابراین هدف از انجام این پژوهش پیش­بینی انسجام زناشویی براساس الگوهای ارتباطی در زوجین مراجعه کننده به کلینیک­های مشاوره خانواده شهر کرمان در سال 1401 بود.
روش ­کار: پژوهش حاضر از نوع طرح های همبستگی مبتنی بر روش مدل‌یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری آن کلیه مراجعه کنندگان به کلینیک‌های مشاوره خانواده شهر کرمان در بازه زمانی 6 ماه اول (بهار و تابستان) سال 1402 بوده که برای محاسبه حجم نمونه به ادبیات پژوهشی مرتبط با روش آماری SEM مراجعه شد. با در نظر گرفتن نظریه تاپاچنیک و فیدل (2007)، حجم نمونه، 386 نفر که شرایط ورود به تحلیل را داشتند انتخاب که از هشت کلینیک روانشناختی شهر کرمان به شیوه نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی انتخاب شد. ابزار پرسشنامه الگوهای تعاملی زوجین فیتزپاتریک و ریچی (1994)، مقیاس انسجام زناشویی گراهام اسپانیر (1976) بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار AMOS استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان دهنده اثر افزایشی (مستقیم) و معنادار مولفه الگوی ارتباطی همنوایی و گفت و شنود  بر انسجام زناشویی است یعنی با افزایش مولفه الگوی ارتباطی گفت و شنود و الگوی ارتباطی همنوایی در میان زوجین مراجعه کننده به کلینیک‌های مشاوره خانواده، انسجام زناشویی میان آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. بر اساس مقدار ضریب تعیین (R2)، 13 درصد از تغییرات انسجام زناشویی توسط الگوی ارتباطی گفت و شنود و 31 درصد از تغییرات انسجام زناشویی در میان زوجین مراجعه کننده به کلینیک‌های مشاوره خانواده توسط مولفه الگوی ارتباطی همنوایی تبیین می‌گردد.
نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق نشان می‌دهد که الگوهای ارتباطی گفت‌وشنود و همنوایی تأثیر مستقیم و معناداری بر انسجام زناشویی دارند. این تأثیر نشان‌دهنده اهمیت شیوه‌های ارتباطی در روابط زوجین است. همچنین می‌توان نتیجه گرفت که توجه به تقویت مهارت‌های ارتباطی در این دو بعد، به‌ویژه در محیط‌های مشاوره‌ای، می‌تواند به‌عنوان راهبردی مؤثر برای بهبود روابط زوجین به کار گرفته شود.
 
متن کامل [PDF 1095 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb