جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.271
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Janbazi M, Ranjbar M, Mohammadizadeh C. Identifying the Dimensions of the Future-Oriented Health System in Universities of Medical Sciences in the First Region. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8600-fa.html
جانبازی منوچهر، رنجبر منصور، محمدی زاده چنگیز. شناسایی ابعاد نظام سلامت آینده‌نگر در دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه یک. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8600-fa.html


دانشیار، مرکز مطالعات توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران ، manfm43@gmail.com
چکیده:   (213 مشاهده)
زمینه و هدف: نظام سلامت آینده‌نگر در دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اساس تحولات سریع در حوزه‌های علمی و فناوری، نیازمند شناسایی و تعریف ابعاد جدیدی است که بتواند چالش‌ها و نیازهای سلامت آینده را پوشش دهد. لذا هدف مطالعه حاضر شناسایی ابعاد نظام سلامت آینده­نگر در دانشگاه­های علوم پزشکی کلان منطقه یک بود.
روش ­کار: پژوهش­ حاضر از نظر روش آمیخته (کیفی و کمی) بود جامعه آماری بخش کیفی شامل اساتید دانشگاه­های علوم پزشکی کلان منطقه یک که در زمینه موضوع پژوهش خبره هستند به تعداد 20 نفر از آنان مورد شناسایی قرار گرفت و بخش کمی شامل اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه یک به تعداد 1851 نفر بود. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه­گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع 10 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران تعداد 320 نفر با روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای براساس حوزه دانشگاهی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده­های در بخش کیفی از مصاحبه­های نیمه ساختار یافته استفاده شد و در بخش کمی از پرسشنامه نظام سلامت آینده­نگر برخواسته از مصاحبه بخش کیفی با 56 سوال در قالب 10 بُعد استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل عاملی تاییدی مندرج در جدول 1 نشان می­دهند که در سطح اطمینان %99 مقادیر t-value برای ابعاد پرسشنامه نظام سلامت آینده­نگر، در خارج بازه­ی (58/2، 58/2-) قرار دارند. همچنین، مقادیر R2 برای همه ابعاد به جز بعد فناوری و اطلاعات در سطح قوی می­باشد، لذا بین متغیر نظام سلامت آینده‌نگر با همه ابعاد آن رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بالاترین ضریب استاندارد (842/0) مربوط به بعد اقتصادی و توسعه و کمترین مقدار مربوط به بعد فناوری و اطلاعات (628/0) است.
نتیجه‌گیری: نتیجه‌گیری از شناسایی ابعاد مختلف نظام سلامت آینده‌نگر در دانشگاه‌های علوم پزشکی نشان می‌دهد که برای مواجهه با چالش‌های پیچیده و تغییرات سریع در حوزه سلامت، لازم است که این دانشگاه‌ها به مدلی جامع و چندبعدی از توسعه و آموزش در حوزه بهداشت و درمان توجه کنند.
متن کامل [PDF 1156 kb]   (58 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb